Al- Baqarah

"Allah tidak membebani seseorang itu melainkan sesuai dengan kesanggupannya."


Tuesday, January 11, 2011

ye syg!


sejauh manakah makna syg pd kamu?


ahah!


adakah anda hanya memanggil 'syg' pd 0rg tertentu?


hihi.. 


skrg mana main syg dah. xkawen lagi pun dah siap pama, hubby. xpun sgala macam panggilan manje untuk si dia. kan2? 


tp now aku nk cite pasal 'syg' je.


haha... bukan ape. tiba2 terlintas kt kepala 0tak aku ni. kemudian sampai ke memori hampir setahun lebih dlu. masa aku f0rth year, j0in 2nd stove a.k.a gerai konvo k0lej aku..


aku jadi ajk minuman. masa tu aku agak seni0r la n ramai budk2 baru.. disebabkan rmai budak baru, mka ramai la yg aku xsempt nk ingt nama d0rg. sbb aku mmg susah nk ingt nme org melainkan dia selalu muncul dpn mata aku.atau ade kaitan papelah ng aku..


dan setiap kali kebizian melanda dapur 2nd st0ve masa tu, mulalah panggilan 'syg' aku bersepah2.


'syg tumpang lalu'. syg itu syg ini.hahaha


itu totally syg xde perasaan la.. just menggantikan nama d0rg yg belum smpt 0tak aku cerna pada saat aku perlu menyebut nama d0rg tu..nasib baik la p0mpuan rmai.. tp aku xingtla k0t2 ade gak yg budk2 laki aku pgl syg masa tu.erk! hihi..xde kot.


i did call my loves one, 'syg'. of cos la i mean it..


kt anak sedara aku yg kiut miut...


tp nk melafazkan kata syg pada mak abah aku n family aku, tersgtla susah..aku rasa sblum aku ckp tu, bergenang air mata dulu la kot.huhu...aku ni kan sofhearted!


kdg2 tu, xperlu ungkapkan kata sayang..action speaks louder than words rite? =p

2 bunga-bunga cOmeL:

~nazma said... [reply to comment]

my nephew (3 years) panggil adik dia 'yang'..

sangat tulus..

~terataibungaindah~ said... [reply to comment]

alala..comelnye.. =p

CHEMISTRY without CATALYSIS, would be a SWORD without a HANDLE, a LIGHT without BRILLIANCE, a BELL without SOUND.

~love chemistry~

.giRLs DrEaM TEaM.

.giRLs DrEaM TEaM.

.wishlist.

tamat belajar
gaji pertama
konvo
external hard disk
amek lesen
S.E xperia vivaz
my first car
netbook
bola guli
VB team
DSLR
family holiday
Encik P
settle ptptn
...bahagia sampai ke syurga...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...