Al- Baqarah

"Allah tidak membebani seseorang itu melainkan sesuai dengan kesanggupannya."


Sunday, January 31, 2010

:publish entry kt umah!

4 bunga-bunga cOmeL
salam...

yeay..! fisrt entry yg dipublish masa kt rumah!

sekarang aku tgh menggunakan modem digi yang menang time contest digi pimp my day dulu. ade 5 hari je. tp kat rumah aku ni dpt line gprs je. kal0 3g tu sedap r k0t nk melayan tenet kan?hahaha xkashla.. yg penting ade gak line tenet kt umah ni..mula2 cm malas la plak nk p0st new entry. ye la, sl0w. tp bile pk2 balik, layan je r. s0k dah nak balik. sempat la k0t guna sehari lagi kt k0lej.

sbb aku balik?
 sbbnya aku ingt raya cina xdpt balik. (pada mulanya la). lepas tu lec aku tiba2 mencancelkan kelas hari jumaat. aku dgn penuh excitednya pun buatlah keputusn nak balik. since kt um tu tgh serabut alam ng prk (pilihanraya kampus). kamis malam aku terus berambus. malas nk tgu lame2.. kal0 la tiba2 kamis tu pun xde kelas, rabu malam aku dah blah dah. undi x undi,.. malas aku. (ermm.. kal0 xngundi kena ape ey?)
tapi sekali, aku diinf0rm td, kkaa(pr0jek yg sptutnye on time raya cina ni n punca aku xdpt balik) postpone la plak.. huuuu.. sedey la plak..

nak balik, duit kuar lagi..tiket bas dah r mahal. x balik? aku nak wt ape terc0ng0k kt k0lej seminggu? mati katak aku.huhu

balik naek kete api??haaaaaa.... cm menarik! **akan difikirkan semula. =p

tu je r. tak tau nk membebel ape lg. haha.. err.. ade sebenarnye. tp kena tgu dlu!belum tiba masa lagi.hahah

adi0s~

p/s:jeles ng shakira yg pg ice skating! akan pg gk bf0re grad nih. (wal0pun ade bad memory.. oh..) =p
emmm.. ade sape2 nk belanje saya p ice skating???=p

Thursday, January 28, 2010

‘Why I Like It Longer’

5 bunga-bunga cOmeL
When we are talking about LOVEs....





Once upon a time....
there was M with her best friend, B. They were always together no matter what happened, 
lived with happiness,
loves,
 and laughs..




until one day...

M feel bored. There was no differences at all between the two of them. 
There was no differences between B and the others. 


M felt happy no more. she has no friends, no loves, no laughs and lonely.


One day... 
Someone called L came to her and wanted to be her friend.
M was really excited but still in her mind, she still think whether want to be L's friend or not.
she looked at L.
L was very different, different with anybody that she ever met.



Then, M  decided to be L's friends. 
why not, right?


After some times, L asked M  to meet his friends.

L: Come M , i want you to meet all my friends.
M : Really? who are they?
L: You will know as soon  as you meet them. and the most important is, you will like them as much as you like me. =p


Then, M met L's friends named O, N, G, E and R.


yeah!! Of course M loved them very much!!



because M is Me and of course 'me' loves 
LG’s new Chocolate phone (BL40) very much! =p


and this is the latest innovation in LG Chocolate series,
with;


*uniquely long shape that allows for a 4-inch widescreen with crystal clear HD resolution to give users a cinematic experience all in a grip


*a 5.0 Mega Pixel camera this fully touch screen phone with multi touch function features LG’s proprietary S-Class UI that offers the best in finger-friendly 3D graphics


*embedded with special content from James Cameron’s epic action movie AVATAR


*and featuring a stretched 21:9 ratio HD panoramic display


that's why i like it longer
to be a supermodel, it is not in my mind...


but to be the owner of this 'supermodel' phone.
oh GOD.. please help me...!!
=)






Wednesday, January 27, 2010

.game yg manis.

5 bunga-bunga cOmeL
salam..


selamat pagi dunia... awal giler aku bg0n hari ni.. (bangga2..) =p


dr semalam aku xdpt menghilang sengihan aku nih.. happy2.. 





rasanya dah tercapai hasrat aku untuk menjadikan game semalam yg paling manis sekali-sweetess ever. =p wal0pun kalah di tempat ke 4 tp xde r sakit hati macam kalah ng k0lej tu dulu.





(erk.. tarikh die 2007 plak. sila abaikan tarikh k =p gmbr ni mmg diambil mlm td. haha)


sepatutnye ade lagi gambar. tp tak tau lah kat sape..


smlm f0r the first time aku bl0cking! hahaha.. menjadi plak tu.. ser0n0knye x terkata... tiba2 je tah dr mana, ade suara hati aku ckp, tina bl0ck! hee... suke2.. tp aku reti bl0ck bile jd setter je. bile jd spiker, aku takut xsempat nk balik ke tempat sendri. 


0verall, game smalam sgt manis.manis sampai bleh wt aku xleh td0.. hee..


thanx sekali lg pada sume supp0rters...


kak azma,, tak sangka smlm dtg...=p


act ptg tu, aku da risau dah. sbbnye aku lagsg xde feel nk maen.. klimaks die dah lame berlalu. tp x sangka bile dah pgg b0la.. hah! jd ler cm semlam...hee,..


tu je la k0t.. harap2 thun dpan dpt masuk final.. aminn..

dengan ini, pertandingan b0la tampar (W) Sukan Mahasiswa Universiti Malaya (SUKMUM)  telah pun berakhir dengan keputusan:

  • j0han:kk9
  • naib j0han: kk3
  • tempat ke-3:kk6
  • tempat ke-4: Kolej kediaman Tuanku Bahiyah..


Tuesday, January 26, 2010

.langkawi day 2 (part 2)

2 bunga-bunga cOmeL


day 2


full day jalan2 makan angin...


pusat gamat-makam mahsuri-beras terbakar-padang mat sirat-balik lunch kt chalet-cable car-harb0r view- sh0ping kt pekan kuah.


disebabkan trip dah berbulan2 lebey dah,, aku pun dah x bape ingt dgn detail ape yg jadi..hee.. tp aku kasi k0rg tgk gambar2 ni kt bawah.. dikumpul dr 4 camera (ain, tqah, ash n term.)


sebelum bertolak ke destinasi pertama-bergambar di depan chalet..
 (xberniat nk pr0m0te chalet ni k. hee =p)


 
all ladies except 2 guys yg menyibuk nk bergambar kt belakang tu.. =p


sebahagian yang terlibat... yang lain2 tu xsedar k0t kit0rg amek gmbar ni.


destinasi PERTAMA:
haa.. k0rg dah nampak sah2 kan gambr ape kt bawah ni..
s0 nilah destinasi pertama kami.. 
byk giler pr0duk gamat yang ade kt sni. sampai rambang bijik mata.






ain dan gamatnye.. hee.. nilah sebahagian dr kedai encik gamat ni yer..


gamat yg sedang dimasak dlm kawah. berani celup r tangn.. x panas.. hihi


destinasi KEDUA
.makam mahsuri.



nak masuk kena ade tiket lu.. =p


bergambar kt depan makam mahsuri.. 
nilah satu2 nye versi0n cerita mahsuri  yang kedengaran di telinga aku ade relevennya (diceritakan oleh t0ur guide). maybe satu hari nt aku cite kan kt k0rg plak.


kampung kedah
masih lagi dlam kawasan makam mahsuri-kiranye pakej bila dtg makam mahsuri ni dptla tgk2 rumah2 lama tinggalan 0rg d0lu2.. dan juga rumah2 yang ade pada zaman mahsuri.


bergambar k0n0n2nye c0ver album r.. haha


ni telaga mahsuri bukan telaga ain.. hee
kepercayaan 0rg2 kt sni:nak muka berseri2 ke ape tah (berkaitan ng muka2 cantik nilah), basuhlah muka ng air telaga ni..
kalau x salah aku, (seperti yang diceritakan
masa mahsuri hampir nak lahir, telaga ni airnye beku. malam tu jadi cerah. bile mahsuri dah selamat lahir, barulah telaga ni kembali seperti biasa..


ain sedang menced0k air telaga sambil derhatikan tiqah dgn penuh kagum. haha..aku kt belakang stand by je k0t2 ain nak terjatuh ke.. =p


ye adik2.. jgn malu2.. bleh basuh muka..abeh ilang jerawat, jeragat sume.. =p


pandangan dari telaga mahsuri.
disnap oleh tiqah.


ni teratak Sri Tama, panglima hitam.
(panglima zaman mahsuri la k0t.. )







ni k0n0n2 perempuan melayu terakhir la ni.. haha..
(s0ry gambar xsempat r0tate, n mlas nk r0tate semula unutk upl0ad.)





tqah ng ain..



sesi pengambaran terakhir sementara menunggu bas dan kawan2 yg lain sampai..
gambr ni diambil guna timer yer.. sbb tulah agak kelakar n x menyempat2.. haha

tu jelah untuk hari ni. penat nk memilih n mengupl0ad gamabr nih..

next time kat cable car n tempat seterusnya plak.. =p

adi0s~~

Saturday, January 23, 2010

.kisah semi-F.

11 bunga-bunga cOmeL
salam untuk semua...


hari ni aku telah menyelesaikan sume2 keje2 yang berkaitan ng air dan aku.. haha.. mandi, basuh baju, tadah air untuk emergency, tadah air untuk wuduk dan yang paling penting sekali, aku dah pun memerut jua.. (selekeh giler!haha) sebabnye ada ura2 mengatakan k0lej aku xde air dr pukul 9 pagi hingga 10mlm. d0rg p0st kt fb k! sgt efficient!(tp aku xde bace p0n. mmg inf0 di hujung kuku la ..=p)


semalam(malam td)
berlangsungnya semi final. sengit giler! antara k0lej 2 n k0lej tu. sebelum ni, kalah ke menang ke, aku cite sket2 je. tp kali ni aku akan cite dgn details. 


1st 0f all, aku mmg frust!0f c0s la kan.. kal0 x, masuk final leh jadi hadiah bec0ming buffday aku..tp nak wt cne, xdpt tiket ke final.. bukan kit0rg x berusaha tp ..... ni aku senaraikan beberapa fakt0r yg menyumbang ke kekalahan kit0rag.


1)xde rezeki nak menang.
ni memang paling tepat aku b0leh katakan r. siyes! 2nd set kit0rg dah kejar sampai  kit0rg lead 23-22, tp entah kenapa time salah s0rg player 2nd nk serve,  reff tiup wisel. p0int dpt kt k0lej tu. kal0 xde wisel n kal0 xde kesalahan tu, insyaallah set 2 tu insyaallah kit0rg menang. betul. ini memang agak menyakitkan hati la...tp aku redha kesemuanya. 


2)net tinggi n c0urt lebih besar
berbekalkan tangan aku yg tak pnjg mana ni, aku ukur net bf0re start maen. n net tu lg tgi dr net yg dkt c0urt luar...melainkanlah kal0 k0tak net tu kecik2 kan.. net tu lebih kurg same tgi ng net kt 2nd.. tp aku terlupa nk tya ref plak pasal tu.s0 aku tak tau yang mana satu ketinggian net yg bet0l untuk p0mpuan.pasal c0urt plak, lagi besar dr c0urt yg kt luar. siyes besar! aku ingtkan dah duduk plg tepi dah tp bile tgk line, ade lg lebih kurg stgh meter nk kena c0ver... bile d0k belakang lagi r...huu
(tapi xde hal lah.. c0urt tu same je k0ndisi die ng c0urt 2nd)


3)maen kt dlm dewan
bising die lain.. suara kit0rg tenggelam... xsalahkan supp0rters. sbb kal0 xde d0rg, ntah2 kit0rg lg d0wn.. bak kata aku sendiri 'maen bawah langit lg sedap dan lazat drpd maen bwah bumbung..hhuuu'


4)mistakes
semua org dlm team menyumbang salah, s0rg sket. first ball ke mana-mana je...pastu yang agak saket hati bile penat2 matikan b0la, sekali serve tak lepas...huhu..


cukuplah aku rasa menyenaraikan 4 fakt0r ni... harap2 xde yg terasa hati..


mungkin aku x sefrust masa kalah lawan ng 9 hari tu sbb aku dah berusaha bersungguh2.. berkali2 aku stunt, aku terbang amek b0la,attact d0rg... lawan ng 9 pun x sedasat tu...


tapi.. yg paling menyakitkan hati aku(ini mmg aku nk luahkan perasaan aku), el0k2 hari tu frenly, beramah mesra, sekali budak cina dlm team k0lej tu telah berjaya menyakitkan hati aku dgn teramat sgt. kurang asam b0i bet0l! saat tu, xde istilah kawan lagi dlm hati aku dgn k0lej tu... (masa tu r) mmg sgt zzzzzzzzzz bet0llah.. aku rasa nk maki2 je die time tu.. ya allah, mmg kurang ajar. balasannya, sepangjang set pertama dan kedua tak pasal2 aku jd hyper active smpai kena tegur ng ref. xkesah! janji aku puas.. padan muka.. padan muka!!huh! (hmm.. aku psik0 drg je pun.. d0rg leh wt cmtu...huhu.. tp aku rasa mmg 0ver sket p0n.haha.. xksah..)


ya allah.. kalau di fikirkan balik, kit0rg bleh menang... mungkin Allah ade percaturan lain untuk kit0rg. k0lej tu menang sbb nasib je.. sbb kit0rg mmg bagi saingan yg paling sengit sekali pd d0rg. (serasa aku lah.. xtaula kal0 pd d0rg, d0rg rasa tu xde hal kan... maklum lah berlagak giler!usihh.. tgk affect budak cina tu wt kt aku-sampai sekrg aku xpuas hati ng **bukan ng die je tp xpasal2 k0rg sekali.. s0rry ye kengkawan...)kit0rg kalah pun 18-25, 23-25, 21-25. sama terer sama kuat, tp hanya ade satu yang akan menang. jadi nasib la kan penentu?? t0l tak??


 aku rasa sekrg aku lgsg x frust. kal0 ade pun terkilan r sket.. tp aku mmg puas r maen smlm. mmg puas! drpd 13(kal0 xsalah aku), kit0rg kejar sampai 21. kit0rg dpt mengesan satu kawasan kek0s0ngan d0rg. mmg tepat. aku plak secara xsengaja asyik mengattact situ je.. n alhamdulillah masa kejadian ni, Allah hadiahkan tuah untuk kit0rg...bguslah smngt rakan2 team aku n aku sekali agak kental mlm td.. kal0 x, mmg xdpt r kejar. 13-20 k0t. see, d0rg p0n ade kelemahan.. bukan terre sgt p0n. (giler xpuas hati lg..hahaha). 


kal0 ade budak k0lej tu bace entry aku ni, jgnler sakit ati plak yer. k0rg dah dpt tiket final. s0 xyah peduli ng ape yang aku tulis ..tp kal0 k0rg nk menang ng 9, sila atasi kelemahan k0rg  yg tempat k0s0ng tu k.. sekian harap maklum...


tu je r k0t cerita pasal semalm. kesimpulannya aku mmg lagi suke main bawah langit dr bawah bumbung.. n kit0rg  akan cuba bersungguh2 lagi untuk menang n0 3 dgn 6 nt. perjalanan team ni masih bel0m tamat... sem0ga Allah hadiahkan kami tempat ke3.. aminnn..


t0 all 0ur supp0rters, thanx s0 much!! u guys are really c00l! s0rry sbb xdpt hadiahkan k0rg tiket final.. 


0ur next match is 0n 26th jan-teusday. same place, same time...


d0akan kite dpt 3rd place..


tu je la luahan perasaan aku pasal v0lleyball untuk semifinal ni.. sekali lagi aku nak ingtkan: t0l0ng jangan terasa hati.. huuu


sekian..
wasalam...




Friday, January 22, 2010

+2 steps m0re..+

7 bunga-bunga cOmeL
salam


pagi yang indah,.. dah lame pagi2 diisi ng kelam kabut g kelas..=p


smlm,
lawan quarter final... alhamdulillah menang. easy game but it was my w0rst game ever f0r dis sessi0n.. tah pape aku maen smlm.. malam nt dah xleh buat mcm tu lagi.. kit0rg tgl satu step je lagi nk masuk final n 2 step lagi nk dpt g0ld medal..(nevesnye!)


neves, excited, cuak sume dah cmpur jadi satu. macam blend ais ketul+buah 0ren+mangga+susu cair+air gula  untuk wt 0ren-mangg0 blended...ataupun mcm wt c0c0nut shake (hmmm sedapnyer~)


sem0ga Allah permudahkan jalan kami meraih juara..(tinggi benar harapan aku nih! =p)


mlm ni aku akan maen yg paling baek lg... insyaallah.. n yang paling penting, aku xkn ulang kesalahan yg sama aku wt mlm td...


tu je untuk pg ni... jap g ade kelas fav k0l 10. hee.. sy0knye!!


adi0s~

Tuesday, January 19, 2010

.kalah tadi....

4 bunga-bunga cOmeL
salam...
slmt malam...


huuu.. ptg td bertungkus lumus lawan k0lej 9.. terbang sana sini, stunt sana sini.. sume dah x hengat da..tp nak wt cne, nasib x menyebelahi kit0rg,.. tuah xbape ade hari ni.. aku pun sempat serve bape bijik je sbb b0la mati..mungkin kit0rg kena banyak lagi trening...wal0pun masih lagi layak ke quarter final wal0pun kalah td (sbb td masih dalam gr0uping-tntukan sape juara n naib juara kumpulan) tp still frust.. wal0pun aku xnk p0n frust sebenarnya... jauh dr sudut hati aku, ade gak r rasa terkilan.


0verall, 9th memang terrer. setiap masa nk spike je. penat aku menyambut b0la.. tp aku rasa kit0rg masih bleh tingkatkan lagi prestasi kit0rg. smlm pun xde trening.. cuma hari ni tah nape la.. huhu...


mungkin ade hikmah sume ni kan.. sm0ga Allah permudahkan jalan kami..


tadi lepas tunaikan yg wajib dan yg sewaktu dengannya... aku keluar ke mid.. sje nk kuar. nk tenangkan perasaan frust ..nk kuar jap dr 2nd ni... disebabkan aku xsuke kuar xde punca ni s0 aku pun decide nk g ushar levis..sbb aku dpt v0ucer levis.. =p tapi malangnya xde plak ape2 yang berkenan di hati aku.. hahaha... sampai levis td pun, terhegeh2 nk masuk.. segan sbb xpenah masuk. nasib baik la xde plak salesgirl,ke salesman ke dtg tya2.. sumpah aku akan kuar dgn cepatnya. haha...(maklumlah jrg masuk tmpat2 branded ni =p)


dah berp0ya2 kt mid, balik k0lej n ngadap lappy tercinta..=p


rasa cm nak tid0 awal r malam ni....


0kla... pengajaran hari ni: jangan cepat putus asa! yeay!

.calon suami.

6 bunga-bunga cOmeL
odw nak balik kolej...


kawan 1: ape?biar betul mak ko dah carikan calon?


kawan 2: hahaha.. hari tu time kenduri dorg datang rumah. mak dia, adik die ng die sekali.


kawan 1:biar betul??pastu2? hensem x? tinggi x?


kawan 2: hensem la. sedap mata memandang. tp xperasan la tinggi ke x. tinggi kot. sbb hari tu tak tau. lepas dorg balik baru mak cakap. s0 xamek ksah sgt hari tu...


bla..bla.. aku pun dgr je dorg bergelak ketawa...

kawan 1: ala.. aku pun nak suh mak aku cari r...hahaha..


kawan 2 dan aku gelak..


kawan 1:'mak tolong carikan calon. nak pilot, tinggi, hensem'...

aku:alamak same la plak..(ckp dlm hati)

kawan2:nanti sll kena tinggal.

kawan 1: kan org ckp sayang bini tinggal-tinggalkan.. hahaha

kawan 2: ade gak org cakap, pilot ade byk bini,..haha

kawan 1: alamak.. merepekla.. haha.. hmmm.. tapi mesti kena bersaing ng stewardess2 sume kan.. dah r pakai seksi2..

aku dan kawan 2 tersengih..

kawan 1: cancella...

moral of the story: xde pape pun... sje isi masa lapang... heee

Monday, January 18, 2010

.dah sah!

0 bunga-bunga cOmeL
alhamdulillah....
akhirnya termakbul jugak d0a aku... time kasih pada skr yang akhirnya meluluskan permohonan aku. gembiranye...!!





blehlah aku tid0 ng lebih tenang...(wal0pun hari2 pun aku nyenyak je td0.. =p)
time kasih sume!! mmuah..

Sunday, January 17, 2010

PMS: men??

2 bunga-bunga cOmeL
salam..

haha,.. manarik x tajuk p0st ni? entry ni wujud sbb aku telah terlepas k0men yg laki p0n ade pms. sbb aku penah terdengar n terbace.. haha..

hmmm.. s0 d0nt be surprised t0 kn0w that men als0 suffer PMS.

'Stomach cramps, mood swings and hot flashes. Yes, it's that time of the month again.But these are symptoms reported by men, not women. New research suggests men suffer from pre-menstrual-style symptoms, in some cases as badly as women. The news is bound to be greeted with snorts of cynicism by most females.'



ni aku kasi related link yg k0rg leh luangkan masa membace nye.. hee...sbb aku nk wt tut0rial.. =p


selebihnye k0rg seacrh la internet ke tya pada yg pakar ke pasal ni.. hee..mgkin lelaki pun ade pms tp w0rd die bukan pms la k0t. 0r mgkin xseteruk p0mpuan kan.. sbb pms ni basically pasal h0rm0n.. s0 jgn hentam aku kal0 inf0 ni salah. tp betulkan aku... time kasih..

sharing is caring.. =p

Saturday, January 16, 2010

.quarter yeay!!

4 bunga-bunga cOmeL
sgt gembira!!


alhamdulillah.. 2nd dah dpt tiket masuk quarter final v0lleyball.
 sepanjang malam aku sgt2 gembira sampai tid0 p0n tersengih(yeke??) haha.. wal0pun pagi2 smlm, em0si aku trganggu. tahap kesabaran aku di uji lagi.. tentulah pasal surat cinta aku tu.. bl0m settle lg.. haish.. b0sannye ckp pasal  ni.. smlm.. aku x kasi sape pun sentuh pasal cerita register manual aku tu  selagi game pd ptgnya xabeh . sbb aku takut sgt mood aku sp0il sbb mende tu. n game ptg smlm mmg sgt penting untuk team kit0rg.. syukur.. ALLAH permudahkan jalan kami.. sm0ga selepas ini, Dia tetap membantu kami merealisasikan impian yg masih lagi samar2...


sungguh... 
smlm dalam kehappyan aku yang happy tu, tiba2 terlintas dlm fkiran aku. kal0 kalah time semi ke... 0r xdpt masuk semi ke.. 0r kalah time final ke (ni up sket. hee).. aku dah terbayang da mende ape yg jadi kt aku time tu.. s0 sume 0rg sekeliling aku silalah bersedia menenangkan perasaan sedih aku masa itu. huhuh


apa pun aku tetap akan berusaha sungguh2 untuk mencipta ssalah satu kenangan yg paling indah tahun ni. 


haish susah betul bile m00d v0lleyball ni sampai.. aku rasa skrg ni aku sll cte pasal v0lleyball. mybe sbb dis is 0ne 0f my interest k0t.. hee..


well.. dats all f0r n0w. wish u all happy always n have a very nice weekend! =p

Friday, January 15, 2010

-semua dalam satu-

0 bunga-bunga cOmeL
salam..


cerita hari ni bakal berakhir saat aku memejamkan mata sebentar lg.. =p


aku dah berjinak2 semula menulis bl0g slepas 'tragedi' hari sabtu yg lalu. f0bia jadinya..


ape yg menarik hari ni??
sme je mcm hari2 yang lalu. tp hari ni aku terserempak lagi dgn dia. 3 kali hari ni! haha.. mula2 aku nampak dia dengan perempuan melayu. lepas tu nmpak die lagi tp dengan foreigner lelaki yang belanja die makan kt cfe n then nampak dia lagi, dengan indian guy plak. wah.. bgus betul dia ni. aku ng fad td terfikir, die ni 0rang ape sebenarnya. sbb tgk dr segi dressing die, x sama pun dgn dressing remaja2 lelaki sebaya dgn die. tinggi. berambut kerinting, berjaket kulit, kasut kulit, berbeg kulit. wah... siyes cm 60s-70s gitu.. hee.. xtaula nape aku cte pasal die. cume aku kagum je r k0t.. ntah


kisah surat cinta SKR??
masih blum settle. es0k hari last sbelum aku kena sahkan subjek. huhu... harap2 lah lepas. amin..


v0lleyball??
tadi ade trening-sepatutnya. tp bile aku dtg, sume dah masuk c0urt main. xpelah. layan.. last game, kit0rg menang. tahnx pd sume yang yg supp0rt kt0rg... es0k-hari ni sbenarnya(dah k0l 12) ade gme lagi. yang ni mesti menang! s0 bleh r kit0rg men quarter nt...s0 pd sume teammates, lets work harder!! =p h0pefully kte menang lagi. amin...


stdy??
haha,.. td kelas te0ri DE. cam sll je..masuk kelas sengih. dalm kelas xpaham, bertekad nk balik pulun kt bilik. tp bile da balik bilik, DE dah kt mana2 lagi da.. hee.. xpe2... abes je sukan ni mmg aku betul2 c0ncentrate pd stdy abes2..


hee.. tu je k0t.. neves plak aku nk tgu es0k...cuma kadang2 keexcitedan aku tu diselangi ng pr0blem aku ng skr yg belum settle membuatkan aku rasa xbleh nk excited abes2.. huhu


0kla.. katil aku dah memanggil2.. hee...


slmt malam sume... aku d0akan yang baik2 untuk k0rg sume dan untuk aku juga.. amin...


saLAM


p/s: kan best bile 0rg yg kite syg(selain family) jd 0rg yang paling supp0rtive pd kte.. xpe2.. aku da rsa dulu.. harap k0rg pun penah 0r akan rsa jugak. =p

Wednesday, January 13, 2010

-surat chenta untuk dia..

2 bunga-bunga cOmeL


luahan hati semata-mata....


huhu... mungkin nilah cabarannya nk grad sebelum aku betul2 tercabar msa nk jawab exam nt.. wal0pun da hampir 3 mgu aku turun naik SKR (bukan nama sebenar), dah macam artis turun naik mahkamah dah. tp masalah aku tetap x settle jugak. dah berkali-kali  sampai aku tak terbilang berape kalinya aku mintak signature lecturers(bukan nama sebenar) aku dan tak terbilang kalinye jugak aku ulang alik naik turun tangga, naik turun bukit  dr fak sains-fak edu-skr . tapi surat chentaku tu x lepas2 jugak.


sedey??
mesti r.. aku da amek risik0 yang sgt besar bile aku wt keputusan amek jugak 3 killer paper subjek math sem ni sbb xnk extend. alih2... subjek yg insyaallah aku k0mpem lepas, ade masalah.


sakit hati???
sangat! kawan2 aku sume da lepas. aku je yang masih terk0ntang-kanting macam anak ayam kampung hilang mak die kt tengh bandar besar mcm kl ni tau. bile tiba time aku je-kena wt ulasan lecturer(bukan nama sbenar)la. ulasan timb. dekan (bukan nama sebenar jugak). dah el0k2 aku dpt ulasan, bleh plak tiba2 lagi sekali (time aku kena wt nih)-kena ade plak ulasan nk wt kelas gnti. 0h.. tersangtlah SUKA HATI!!! huhu


sabar??
ape lg yg aku bleh wt. aku da usaha.. aku dah jumpa lecturer. smpai lecturer p0n tah2 dah cam muka aku ni. sampai lecturer sendiri tya aku-sy nak ulas ape? haih... lecturer dah cukup baik dah, nak t0l0ng tp kenapa skr tercinta itu manyak s0ngeh~


ni aku pk p0sitif------ mybe skr ni ikut is0. kena lah wt m0lek2  wal0pun die just click 'dftarkan' je. ataupun die suke tgk student die extend.. die syg student die..(+ve ke ni??


huhu... naseb baek lah d0rg kt skr ni cm nk tlg lagi. kal0 wt d0nn0 je kt aku je td.. tahlah... hmmm... nk nges, da sampai aku tak rsa nk nges da... smlm da termenangis dlm kelas bila aku g amek surat cinta kt 0pis. nges mmg lega, tp p0bemnye masih lg same.. sbb tu pg ni td, aku g 0pis, amek surat, tmnbh ulasan, jumpa timb dekan, g skr...hai.. suke benar di0rg ni nyusahkan pelajar(bukan nama sebenar)


time kasih pda kawan2 aku yg sentiasa bg supp0rt.. bg smgt n d0akan untuk aku.. mungkin sbb d0rg jugak sama2 final year ng aku, penah atau sdang menghdapi masalah yg sme.. time kasih sgt.. k0rg t0l0ng pujuk aku time aku da patah smgt, putus harapan smlm.. time kasih..aku pun nk grad sma2 k0rg.. huhu.. (tersangtla sedey bile tulis ni!)


n time kasih gak pd si die yg melayan aku membebel2 dalm telef0n, yang dah l0st c0ntr0l disebabkan perasaan geram n marah yang tak terhingga tu..huhu.. kal0 terhigh picth.. mintak maap la ey..


hmmm... sm0ga surat chentaku itu lepas n aku dpt menjalani hidup aku seperti biasa tanpa perlu naek turun skr lg...aminnnn..


t0day's  event: v0lleyball (W) match. at pusat sukan. 5.45 pm. jemput2 dtg kasi supp0rt.. aku main ptg ni.. sm0ga mende yg menyesakkan kepala 0tak aku skrg x kacau game aku ptg nt. n smg kitr0ng 2nd, menang. amin...

Monday, January 11, 2010

...kamp0ng girl~ v0L 5

0 bunga-bunga cOmeL
“Jom!” pelawa Julia yang turut merasai ketidakselesaan temannya itu. “jangan risau, aku ada.” pujuk Julia juga.
Intan hanya berdiam diri di samping Julia. dia langsung tidak segembira teman-teman lain yang bersamanya di situ. Dia berada di dunianya sendiri.
“You nak makan apa Inn, Julia?” soal Sophia kepada mereka.
“I ikut aje?” balas Julia.
“hmm.. Inn kenyang lagi kak. Inn nak minum aje,” kata Intan sambil melihat menu di tangannya. “fresh orange jelah.”
“are you sure sis?” intan mengangguk.
“hai.. kau makan ape je tadi intan? takkanlah kau lunch tu untuk malam sekali?” soal Aidil. sinis bunyinya.
Intan mengetap bibirnya. Nada lelaki itu benar-benar menyakitkan hatinya. Bukan dia yang terlalu sensitif tetapi andai ayat yang sama itu diucap oleh Taufik yang memangilnya kau-aku pun, dia tahu tidak sesakit sekarang.
Baru sahaja dia ingin membuka mulut, Sophia pantas menyoalnya. “I orderkan untuk you ya? I know, you will like it.”
Intan hanya mampu mengangguk.
“she never knows apa yang ada dalam menu ni,” Aidil berhujah lagi. Laser benar mulutnya meluahkan kata-kata.
“aidil, kau ingat tak kedai yang jual barang sukan tu. Aku nak cari raket tenis baru la. Yang aku ada sekarang dah tak seronok nak mian. Jom pergi sekejap,” ujar Taufik sekali lagi memintas kata-kata Intan. intan hanya memandang frame gambar yang terdapat di dinding yang bertentangan dengannya. Kalau matanya bisa mengeluarkan api, sudah pasti gambar itu sudah terbakar.
“ala, can it wait until we finish our dinner Fik?”
“ Dinner can wait. But what I want to tell you, it can’t wait!” tegasnya. Walaupun berbisik, namun Intan masih mampu mendengarnya.

“YA ALLAH, apa nak jadi dengan kau ni Aidil? what happened to you?” soal Taufik sebaik sahaja mereka berada jauh dari Kenny Rodger.
“what happened to me what?” soal Aidil pula.
“aku ajak kau datang nak jernihkan keadaan. Tapi kau? Kau lagi kusutkan hubungan kau dengan dia.
“I can’t help it Fik. Aku tengok dia aje, aku rasa nak cari gaduh.”
“Yeke? Atau kau ni dah jatuh cinta pada dia?” Taufik serkap jarang. Aidil terkejut. Namun lama-lama dia ketawa. “Kenapa kau ketawa? Betul kan? Kau sudah jatuh cinta kan?”
“Fik..fik.. bukan kau tak kenal aku ni macam mana?dia terlalu kampung untuk akulah Fik!” ayat itu diucap tanpa perasaan. Pandangan matanya dilontarkan pada orang yang lalu lalang.
“kau jangan cakap besar Aidil. tiba-tiba nanti kau kahwin dengan dia macam mana? tapi kalau kau kahwin dengan dia, aku sponsor bulan madu korang,” kata Taufik mahu memancing temannya itu. aidil ketawa.
“are you sure? Jangan nanti kalau aku kahwin dengan dia, kau lupa janji kau pula?”
“aku takkan lupa punya. Kat mana kau nak? Europe? Jepun?”
“amboi-amboi, biar betul kau ni?” Aidil ketawa. “jomlah. Merepek aje!”
“merepek-merepek juga. Kau tu behave sikit. Dia perempuan bukan lelaki! Janganlah kasar sangat.” Sempat lagi taufik berpesan sebelum mereka melangkah masuk ke Kenney Rogers semula.
“ada tak benda yang you nak tu?”soal Sophia.
“err.. tak jumpa. nantilah cari.”

Makanan di atas meja sudah selesai dijamah. Mereka berborak-borak tentang segalanya. Peperiksaan, cuti dan sebagainnya. Intan keresahan di tempat duduknya. Sesekali dia tersengih apabila mreka yang lain ketawa. Selebihnya dia hanya mendiamkan diri. Dunianya dan dunia mereka berbeza. Ternyata berbeza. Jam ditangannya dikerling sesaat. 7.45 malam. Masih tinggal lebih kurang setengah jam sebelum maghrib melabuhkan tirainya. Yang fardu mesti ditunaikan.
“Julia, mahgrib?” bisiknya pada Julia. sepatah sahaja namun punya maksud yang mendalam. Dia mahu beredar sekarang. Dia mahu menunaikan solat maghrib yang sudah hampir ke penghujung. Itu maksudnya.
“ala, setengah jam lagi,” balasan Julia ternyata mengecewakan. Gadis itu melihat jam di tangan dan kemudiannya menyambung pula perbualan mereka.
Keresahan Intan sudah tidak bisa diselindungkan lagi. ‘Bagus juga kalau mereka nampak aku macam ayam berak kapur aje. Sekurang-kurangnya mereka tahu.’ Detik hatinya.
“are you ok Inn?” soal Rose yang sedar akan keresahan intan. intan tersengih menjawab soalan Rose.
“err,..”
“kau dah panas ke pakai baju kurung tu? Tula, lain kali tak payahlah pakai baju kurung selalu, panas,” tempelak Aidil memotong kata-kata Intan.
‘Kurang asam punya mamat sepet. Sempat kau perli aku ya!’
“memangla panas En. Sepet oi! Kita ni belum solat maghrib lagi,”balas Intan pula. sungguh bukan dia mahu berkata begitu. Dia ingin mengajak mereka bersolat dengan nada yang baik, dengan cara  yang lebih berhemah. Tapi Aidil, kata-kata Aidil yang memaksa dia berkata begitu tanpa dia sedar.
Mereka yang lain memandang sesama sendiri. Aidil pula tergamam tanpa kata. Menyesal pula dia menyampuk tadi. Salahnya juga.
“erm.. korang, jom kita solat mahgrib dulu boleh?” kata Intan lalu bangun dari tempat duduknya.
“Jom-jom. Tak sedar masa berlalu cepat sungguh,”balas Taufik.
Usai menunaikan solat, mereka berkumpul semula. Destinasi seterusnya masih menjadi tanda tanya pada Intan.
“kita nak ke mana kak?” soal Intan pada Sophia.
Telahan Julia benar. Mereka akan bermain bowling. Intan mula memikirkan alasan untuk mengelakkan diri dari bermain. Sophia pasti akan memujuknya. Itu dia pasti.
“mainlah Inn. bila lagi you nak main?” pujuk Sophia apabila intan menyatakan hasratnya kepada Sophia. Dia bukannya apa, untuk apa sahaja yang bernama pertama kali dengan kehadiran Aidil membuatkan dia tidak senang duduk. Pasti lelaki itu bersedia mengutuknya bila-bila masa sahaja. apatah lagi dengan dirinya yang mengenakan baju kurung dan bermain bowling. Aidil pasti ketawa tidak ingat dunia.
Namun setelah dia diasak dengan pujukan demi pujukan akhirnya  Intan tidak dapat melepaskan diri lagi. Dia terpaksa bermain. Kata Sophia, jika dia mahu berhenti separuh jalan, Sophia sudi menggantikan tempatnya. Yang penting dia mesti mencubanya dahulu.
Benar seperti yang diduga, Aidil selalu menjelingnya tatkala gilirannya melontarkan bola. Dan dia tahu, lelaki itu tersenyum-senyum penuh makna. Sekali-sekali dia ketawa. Mujurlah Aidil tidak bermain di lane yang sama. Kata Sophia, Aidil punya ‘hutang menang’ dengan Taufik. Jadi mereka hanya bermain berdua.
Entah di mana tuah Intan, permainanannya tidak kurang hebat. Walaupun baru pertama kali mencuba, namun mata yang diperolehnya persis orang yang sudah lama bermain.
“amboi bukan main lagi ya kau budak kampung! Banyak jugak kau strike ye! Kau selalu main bowling kelapa ke kat kampung?” kata Aidil sejurus selepas mereka keluar dari pusat bowling itu. dia ketawa. Puas mengenakan gadis berbaju kurung itu dan puas dia kerana dapat mengalahkan Taufik dengan 10 mata berbanding dia dikalahkan Taufik sebelum ini hanya dengan satu mata.
“sibuk je sepet ni,” gumam Intan.
“kau cakap apa?” soal Aidil. dia kurang dengar apa yang diperkatakan Intan tetapi dia tahu kata-kata ditujukan untuknya.
“hai, masuk main bowling tak pakai spek hitam ke?” ejek Intan. hatinya puas. Dilihatnya Aidil menahan marah. Apabila lelaki itu mahu membalas, sampukan dari Taufik membuatkan senyuman Intan makin melebar.
“wayang pukul berapa? Kau dah ambil tiket kan Johan?”
“dah. Lagi setengah jam. So nak buat apa sekarang?”
“tunggu jelah kat sini,” balas Taufik.
“hah,korang lepak sini dulu. aku nak pergi jalan-jalan. Sakit mata aku tengok ‘orang tu’. Bak sini satu tiket, takut aku lambat  pula,” kata aidil. Walaupun tidak menyebut nama sesiapa namun semua yang ada di situ faham siapa yang dimaksudkan. Intan pula yang sedar akan dirinyalah ‘orang tu’ menjelirkan lidahnya. ‘macamlah aku suka sangat sepet tu ada kat sini.’ Desis hatinya.
Setengah jam kemudian, mereka bersedia masuk ke panggung. Inilah kali pertama Intan menonton wayang. Cerita hantu pula tu. ‘jangan pandang belakang’. Melalui rakan-rakan, dia diberitahu yang filem ini memang agak meremangkan bulu roma. Walaupun sudah lebih seminggu ditayangkan di pawagam, namun sambutannya masih menggalakan.
Intan memegang tangan Sophia ketika berjalan di dalam gelap untuk mencari tempat duduk. Sedar-sedar sahaja, dia sudah yang paling hujung dan ada satu tempat kosong di sebelahnya. Menyedari yang Aidil masih belum masuk, dia keresahan.
“kenapa you all biar I duduk sebelah dia ni?” soal Aidil kepada sophia yang berada di sebelah Intan. intan mengucap di dalam hati. ‘Kalau ya pun nak bertanya janganlah depan-depan aku.’
“shhh.” Itu balasan Sophia. Dan Taufik juga.
Intan hanya mendiamkan diri. Wayang sudah pun bermula. Sekali-sekala dia perasan Aidil menutup mukanya dengan tangan. Apabila dia sengaja menoleh ke arah lelaki itu, Aidil pantas meraub rambutnya. Intan tersengih. ‘nak cover line lah tu! Padahal penakut.’
“kau ni tengok cerita hantu pun senyum-senyum!” ujar Aidil perlahan. Dari tadi dia perasan Intan tegak sahaja di kerusinya. Orang ketawa, dia diam. Orang terkejut pun dia diam.
“cerita je pun,” balas Intan selamba.
Memanglah filem ini agak menyeramkan. Memang meremang bulu roma sebenarnya. namun takkanlah dia mahu tunjuk takut di depan lelaki itu. apa susah, bahagian seram, dia tutup mata. Dalam asyik melayan perasaan, telefon bimbitnya berbunyi lantang. Mujurlah ketika itu semua orang sedang menjerit dengan adegan yang tersiar. Dia apatah lagi, kejutan berganda! Hampir-hampir sahaja dia melatah.
“hello, abah!” dia bersuara perlahan.
Aidil di sisinya sengaja menyuruhnya diam. Padahal intan sudah memperlahankan suaranya seboleh mungkin dan sedaya upaya mendengar bicara dari hujung talian.
“HAH?”
Intan yang berdiri tiba-tiba membuatkan Aidil terkejut. Manakala Sophia pula menjerit kecil. Tidak lama berdiri, intan terduduk semula. Dia cuba mengawal emosi. Air matanya menitis. Apa yang harus dia lakukan sekarang? Tidak sampai hatinya mengganggu teman-temannya yang sedang leka menonton. Jam di tangannya dilihat sekilas. Tak apalah Intan. bersabarlah untuk 20 minit lagi. Dia mengesat air matanya perlahan, takut disedari sesiapa.
“kau ok tak ni?” soalan Aidil dibiar sepi.




bersambung.....



CHEMISTRY without CATALYSIS, would be a SWORD without a HANDLE, a LIGHT without BRILLIANCE, a BELL without SOUND.

~love chemistry~

.giRLs DrEaM TEaM.

.giRLs DrEaM TEaM.

.wishlist.

tamat belajar
gaji pertama
konvo
external hard disk
amek lesen
S.E xperia vivaz
my first car
netbook
bola guli
VB team
DSLR
family holiday
Encik P
settle ptptn
...bahagia sampai ke syurga...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...