Al- Baqarah

"Allah tidak membebani seseorang itu melainkan sesuai dengan kesanggupannya."


Monday, December 6, 2010

...kampOng girl_ VOL 10


"INTAN!!" langkah Intan terhenti,bila ada sebuah kereta berhenti di sebelahnya. "masuk!" aidil mengarah. Intan hanya memandangnya lalu meneruskan langkahannya. 


Degil pula budak ni! Aidil mengumam dalam hati. payung di belakang tempat duduknya dicapai. Dia tahu dia telah mengecilkan hati gadis itu. tapi dalam keadaan hujan begini, janganlah nak keras hati sangat. Aidil bersuara lagi.


Intan perasan Aidil keluar dari kereta. cepat-cepat dia mengelap air matanya. dia tidak mahu menatap langsung wajah lelaki itu. dia tidak mahu ada sebarang hutang budi dengannya.


"Intan!!" Aidil memanggil lagi bila Intan masih tidak mahu berhenti. 
"pergi," balas Intan.
"inn, I tau you marah I. tapi kan sekarang hujan sayang, biar I hantar you balik dulu okay?" pujuk Aidil. suaranya dikuatkan melawan bunyi hujan lebat.
"Inn tak nak ikut awak," balas Intan. suaranya ditahan-tahan.
"esok kan Inn ada kelas. nanti demam macam mana?" Aidil mencuba cara lain pula. langkah kaki Intan terhenti. Aidil terus berlari ke arah Intan dan memayungi gadis itu ke kereta. 

"pakai sweater ni," arah Aidil sambil menghulurkan sweaternya pada Intan sebaik sahaja masuk ke dalam kereta. Intan menolak.
"sayang, please... you sejuk kan and your baju kurung is in white colour," ujar Aidil. Intan pantas mencapai sweater itu lalu disarungnya cepat-cepat.
"good girl... " kata Aidil lagi sambil tersenyum.
"can you please stop pretending like nothing happened!" marah Intan. lelaki itu suka-suka sahaja bermain dengan perasaannya. sekejap dimarah, sekejap dipanggil sayang. ingat dia apa?
Aidil mengeluh. "i'm sorry..." 
"Inn nak balik!" balas Inn tegas. dia penat hendak memikirkan semuanya.




KEESOKAN harinya, Sophia menghubungi Inn. ingin mengucapkan terima kasih dengan kehadiran dia ke majlis resepsi itu. Intan sedaya upaya untuk tidak menceritakan segalanya tetapi tidak berjaya. Sophia bijak menghidu perasaan hatinya. 


"He worried about you Inn. sebab tulah dia marah sangat."
"tapi kak, dia hina Inn..." suara Intan mengendur. ayat itu kembali terngiang-ngiang di telinga. perempuan kampong tak sedar diri!
"Inn, Aidil kan memang macam tu. main lepas cakap aje. Inn janganlah kecik hati," pujuk Sophia lagi.
"entahlah kak. Inn ni pipit je. Dia enggang. mana nak sama kak."
"ala...jangan nak merepeklah... dia bukan macam tu.. well at least after meeting you.." Sophia ketawa di hujung sana.
"dahlah kak. tak nak cakap pasal dia. buat sakit jiwa je! kak, thanx for the dress. Inn tak sempat nak ucap terima kasih semalam.'
"what dress?" soal Sophia pelik.
"white dress yang akak bagi untuk Inn pakai malam tadi dan Inn tak pakai pun. sebab Inn tak selesa lah kak." 
"errrr..."
"jangan cakap itu pun Aidil bagi..." 
"yelah tu kot," balas Sophia. dia tidak tahu menahu akan hal itu.. nak tolong selamatkan AIdil, dia sudah terlambat bila Intan sendiri sudah dapat meneka.
"patutla moody semacam! sepanjang jalan tak cakap dengan Inn."
"AIdil tu ego Inn. dia sayang Inn, tapi tak nak bagi tahu."
"tak apalah kak. malas nak fikir yang indah-indah. Inn takut kak. ayat tu membuatkan Inn untuk selalu beringat  siapa diri Inn  ni kak. "
"sabarlah Inn..."

4 bunga-bunga cOmeL:

-m3- said... [reply to comment]

pendek kali ni, kak?

~terataibungaindah~ said... [reply to comment]

@-m3-tula.hihi..akan diusahankan dgn lebih pnjg lg next time..kekurangan idea nk bg menarik la aleen.huu~

-m3- said... [reply to comment]

hehe..ok, truskn usaha! sye akn follow on reading it...=)

~terataibungaindah~ said... [reply to comment]

@-m3-hehe..ok..

CHEMISTRY without CATALYSIS, would be a SWORD without a HANDLE, a LIGHT without BRILLIANCE, a BELL without SOUND.

~love chemistry~

.giRLs DrEaM TEaM.

.giRLs DrEaM TEaM.

.wishlist.

tamat belajar
gaji pertama
konvo
external hard disk
amek lesen
S.E xperia vivaz
my first car
netbook
bola guli
VB team
DSLR
family holiday
Encik P
settle ptptn
...bahagia sampai ke syurga...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...