Al- Baqarah

"Allah tidak membebani seseorang itu melainkan sesuai dengan kesanggupannya."


Saturday, April 30, 2011

u thought u are happy but actually u r not that happy~

2 bunga-bunga cOmeL
assalamualaikum...

hari ni temankan se0rang sahabat bershopping.sedang asyik menunggu die siap memilih, mta ni mulalah melilau melihat panorama shopping mall...

hmmm...bukan ape sempat jugaklah aku bermuhasabah untuk diri sendiri...

akhir2 ni ade je rasa kekosongan dalam hati... ade je bisikan2 halus yang nakal... ade je perasaan lama mengusik2 jiwa...

itulah... bila kita terleka, bisikan2 jahat dtg semula... lalu menggugat ketenteraman dan ketenangan jiwa yang mendiami jiwa kita selama ini...

dalam situasi aku skrg ni, saat ni, itulah yg aku rsa, sprti yang ada pd tajk entry ni...

aku bukan hipokrit... aku happy, cuma aku mungkin bukan sehappy itu...masih ade sesuatu dlm diri aku yang aku balut kemas-kemas dan simpan dalam hati aku di sudut yang paling dalam.

hmm..bila hilang keyakinan diri, inilah jadinya... konfius dgn perasaan sendiri...
hai..

semoga allah permudahkan semunya...amin..

fast & furious:fast 5

2 bunga-bunga cOmeL
seriously??? memang puas hati. rasa nak tgk lagi sekali.
u gonna have to watch this movie. full of actions! and the best things is, this movie is just like a reunion of all fast and furious. 

nak bace synopsis, klik link ini.





nak ckp ape lg..... MEMANG BEST GILER!

walaupun ade certain part tu cm xlogik jer... tp xpe..korg tgklah sendiri.hihihihi

so dont miss it! ;p

Thursday, April 28, 2011

OH pTP......sambung sendiri.

2 bunga-bunga cOmeL
baru lepas tgk akaun  ptptn...
.
.
.
.
.



speechless...




encik, sy blum p0sting lagi.sy baru abes belaja....






p/s: rsa cm nak kawen ng 0rg kaya2..hantaran:byarkan ptptn.tu je.tak payah baju kasut segala...

Wednesday, April 27, 2011

tak payah bace ni..

2 bunga-bunga cOmeL
assalamualaikum

baru-baru ni pg kenduri senior aku kt bukit beruntung(aku berdoa dlm hati. at least mesti dpt nasi beriani jugak. sbb kt sek0lah aku ptg tu ade event n lunch disediakan. n lunch adalah nasi beriani).. beruntung betul pg.mmg nasi beriani betul. (eh.yeke?xsure la tp nasi yg sedap la)xckup ng tu, siap dpt jumpa rmai member2 lama.. ex-ex 2nd termasuklah ex aku pun ade. xpasan siot.hahaha
lapa..lapa..

xpe, tak terkutik pun aku, die ade  kat situ walaupun nak menanah telinga kena usik ng brat pit n rosalinda. nyampah betul. pakwe lama la ape la.. ingt aku nk touching2 la k0n0nnya. MEMANG TAKLAH!hahaha!

mkn2..amek gambar...dgr an ng syed nyanyi.oh! pengantin ni sp0rting abes.siap  nyanyi lagi. lagu ape tah. dah lupa dah aku.. kalau aku, mmg taklah! cari nahas je.xpasal2 kena gosgos ng 0rang kmpung ...hahaha

pastu pg memboling kt club house bukit beruntung.

tuptup, aku kena bermalam kt um malam tu.ha sudah. sehelai sepinggang. memang tak kesian kt aku langsung..

seb bek ade baju spare yg mmg aku tglkan kt 2nd.

nak dijadikan cite, mlm tu g maple makan ng member aku si rosalinda tulah n sorg mmber lg. tup tup jumpa lg ex aku. adeh...

lama2 aku tersengih.. hari tu asyik jumpa exs je!tinggal yg s0rg lg xde kt k0lej, kalau x dah ckup. oh ade lagi 1. entah kt mana dah skrg. betol2 lost contact.tah2 dah kawen beranak pinak dah... tah2 lg kalau aku masih ng die, aku pun dah kawen n d0k umah g0yang kaki je... ptptn pun setle... nak ape ckp, sume dpt.pergh!

ok.perasaan perasan sgt  nih...

hmm.. enjoy momen momen single ni...mak n abah tetap di hati..

mr.p lagi?mmm..terkubur la kot kisah mr.p. cm susah je...tgl 2 minggu je lg...(cm siyes je gayanye)oh! aku belum desprate lagi..hahahaha...

p/s: kan aku kata jgn bace.merepek jer...

Tuesday, April 26, 2011

ternampak dia!

6 bunga-bunga cOmeL
bukak pintu....

aku pandang kau,..

kau pandang aku..

sesaat...

kembali ke alam nyata...

p/s:weh...weh...gedixnye!haha

Monday, April 25, 2011

forever last minutes study!

2 bunga-bunga cOmeL
assalamualaikum...

terbace tajuk entry blog member2 aku.. ' stdy last minit lagi '

dalam hati aku..... YEAY!! dah xperlu amek exam. dah tak perlu 24 7 ngadap buku!!!!yeay dan yeay lagi....hehehe

MyEm0.Com
buat sape2 yang nak amek exam, aku d0akan sem0ga k0rg dpt lulus dgn cmerlang..

n sape yg perlukan tips pasal stdy last minit ni, bleh klik sni.

bukan semata-mata perkataan,siap ade gmbar cute sket. encik ezzat, mintak snip sket eh...

nak bace lg?
klik sini.

Sunday, April 24, 2011

xde tajuk.

0 bunga-bunga cOmeL
penantian itu satu pernyiksaan ok!

assalamualaikum wbt

hai.. dah macam nak berpidato dah..

hari2 bukak page kpm, xde jugak applicationuntuk posting. what happened?bleh tak bg peluang pd individu2 yang mmg ade satu2nya degree pendidikan ni peluang untuk jd ckgu...haii... sabar jelah..

lately so many things happened to me. lg 2minggu je nk abes perkhidmatan aku kt sekolah,tp bykla pulak dugaan yg dtg.sabor ajela.lepas jadi one thing ni, aku rsa aku malas da nk sambung kt situ.  takut ade mende lain plak yang menyusul. n mulut org bukan mulut tempayan.bleh ditutup2..huhu

oh.ksah perkembangan mr.p? xde perkembangan. semua planyg ada.plan a,planb atau pun plan2 lain yang pernah wujud, xpernah pun dilaksanakan. haha

mr.p hanya wujud dalm impian aku je. xde kat dunia realiti ni. hahaha

kau kekasihku n biarlah rahsia, rock version.superb!

0 bunga-bunga cOmeL


suke2~ hehehe

Friday, April 22, 2011

the final doraemon~

0 bunga-bunga cOmeL


p/s: doraemon dah habis?? mcm tak percaye je.hukhukhuk

Thursday, April 21, 2011

math input panel

0 bunga-bunga cOmeL
oh..

sekarang dunia dah makin maju..hahaha..err..mungkin krog da tau. tp xpela, aku share pada yg belum tau.

tak payah lg nk terhegeh2 kena tulis formula kimia ke math ke...

korg leh gunakan  math input panel...
window>all program>accessory>math input panel

korg taip je ape yang korang nak tu.
klik continue reading untuk baca selanjutnya,,

Wednesday, April 20, 2011

experiment ooo experiment

0 bunga-bunga cOmeL
aku paling gusar sekali bile tiba time experiment.

nak kena cek bahan n apparatus

nak kena tau sebab musabab.

nak kena make sure jadi. kalau xjadi kenapa pulak.

nak kena BERHATI HATI  masa dalam lab tu..

nak kena k0ntr0l the rest 0f the class. xbleh tinggal sekejap pun.. almaklumla..bile muda remaja ni, perasa ingin tau tu MEMBUAK BUAK. kadang2 tu d0rg bleh tanya s0alan yang tak pernah terjangkau oleh dek fikiran si cikgu...

ckgu mmg se0rang yg penyabar... hmmm~

Tuesday, April 19, 2011

hari anugerah cemerlang 2010

0 bunga-bunga cOmeL
assalamualaikum...

spt yang aku pernah janjikan sebelum ni, aku nak masukkan gmbar event HAC yang merungsingkan kepala aku sebelum ni. akhirnya tamat jugak dengan gillang gemilangnya.hehe

tema event: zaman islam kesultanan melayu melaka
tema baju: kuning.

sebelum diletakkan banner
 selepas




aku dengan kak warda(ketua biro pentas) mmg excited d0k amek gmbar sblum event start.
c0rak kiri kanan yg kt backdrop tu, anak2 murid yg buat.
bdak form 5.
tp malangnya xde gmbar ng d0rg.




nilah corak tu. warna pada polistrin lain n tampal kt atas polistrin yg jd background die.
sgt kental ok.
pemilihan warna, dibantu oleh aku jugak.hahaha
dan aku la penyumbang terbesar kepada keputusan bdk2 ni untuk mengingkari arahan guna kaler gold byk (dr seorang staz yang mmg hebat dlm ukiran2 ni)
haha


close up sket..


 aku ke hulu ke hilir ng budak ni. smpai ade budak tya, anak aku ke? haha

ade macam rupa anak aku tak?

p/s:hari ni(ptg) ade jamuan sempena hari anugerah cemerlang, mtq, kawad kaki dan xtah ape2 lg pr0jek yg ade kt sk0lah ni smenjak dua menjak ni...

erk..! ops.
alhamdulillah..


yg mana satu kOrang pilih?

2 bunga-bunga cOmeL
kalau tiba2 korg bukak fb korg.. lepas tu muncul la kt news feed korg dua video ni. yang mana akan korg tgk dlu?
adakah ini ayat kita: 
"eh, xsempat la. nanti ade msa tgk lagi"
atau kita xpandang langsung

kemudian bawah pada video sharing di atas, ada pula video sharing yg bawah ni.

adakah ni ayat kita?
"eh, mcam best r. layan dlu la!" sambil senyum2...


tepuk dada, tanyalah iman...

p/s:xde kaitan dengan org yg postkan ini tau. aku just nk bg contoh ttg apa yang sll kita buat...

Monday, April 18, 2011

.my bUfFalo.

2 bunga-bunga cOmeL
assalamualaikum...

dengan penuh rasa teruja, aku nak berk0ngsi kegembiraan aku! terima kasih Allah atas rezeki ini...

setelah sekian lama aku menyimpan angan2.. akhirnya!

 mini station, usb 2.0, 500gb.BUFFALO

white crystall.smart x?
click continue reading for more pictures

Saturday, April 16, 2011

when tina go to school...

2 bunga-bunga cOmeL
assalamualaikum...

haa... aku nak share something ng korg hari ni..

when a teacher go to school, dari sudut pandangan aku...

setiap pgi, bfre pg sekolah mesti ade bebrapa perkara yang perlu, mesti cikgu kena pastikan dibuat dengan baik...


-pakaian-
dah sah2 la memang bukan aku!hahaha
satu. baju mesti berlainan untuk sepanjang minggu tersebut. 
dua. diseterika. tak mau kedut2.
tiga. tudung mesti match ng baju
empat:kasut. tp belasah je. lgpun aku mmg ade satu je kasut yg sesuai g skolah.mmg hari2 la aku pakai kasut tu..hahaha
tobatlah aku nak pakai heel cni kt sekolah.mau patah kaki!
lastly mestila sopan.

-make up-

kalau aku simple je. bedak sket, eye liner, lipstick. udahlah.. xyahla beria2 cm nk pg dinner plak.

-name tag-

dah siap pakai tudung, pasangkan nametag plak. ushar2 kt cermin. senget ke. betol ke. (tp kdg2 aku xpakai pun)

-preparation-
malam lagi dah study untuk kelas es0knya.

ape lagi ye. oh!

-handbag-
rasa cm xlengkap je masuk kelas tak bawaak handbag. tp kalau kt lab, aku dah maen tinggal2 je kt preparation room.haha

hahaha. ni jela kot. skrg baru lagi. aku rsa makin lama nt, makin ringkas la jawabnye.hahaha

Friday, April 15, 2011

lagi broga dan sampah...

2 bunga-bunga cOmeL
assalamualaikum...

encik kadir dah upl0ad gmbar2 camera besau die! yeay.

subhanallah...awan tu sngt cantik....

melantak selepas penat mendaki.


kt puncak sebelum acara mengutip sampah bermula

sebahagian lelaki gagah bersama sampah2 mereka

(klik continue reading untuk lihat gmbar lagi =p)

Thursday, April 14, 2011

bila yang jelek itu dipandang biasa, yang cantik itu dipandang sinis...

7 bunga-bunga cOmeL
assalamualaikum...

aku memang tak boleh nak lupakan macam mana sinis nya encik refferee tu senyum masa student aku bertakbir.
aku memang tak b0leh nak lupakan macam 0rg2 sekeliling yg MEMANG melayu dan aku yakin beragama Islam senyum sinis bila anak buah yang bertudung labuh, yang menjaga aurat dorang  masuk dalam c0urt..

oh, mungkin pada dorg, ' dah pakai tudung labuh dok sekolah diam2 jelah xpayah inv0lved dalam sukan'

tp aku rasa, baik yang budak melayu, beragama islam yang pakai short pant tu duduk rumah diam2..

hmmm... nilah jadinya bila yang jelek itu dipandang biasa, yang cantik itu dipandang sinis...pelik betullah aku. mungkin ref tu dah selalu sngt tgk bdk2 p0mpuan main pakai short pants kot. mungkin lelaki2 yang ade kat situ dah biasa sgt tgk gadis2 pakai skirt pendek, seluar pendek cmtu kot..

masyaallah...mcm ni ke anak2 zaman sekarang...

bile dlm c0urt tu, melayu cina india dah xnmpak berbeza bila semuanya pun pakai sh0rt pant. tudung dah k0mpem2 la tak pakai kan..

hai....

pesanan untuk diri sendiri dan semua sahabat,j0mlah didik diri kita, anak2 kita, anak2 sedara, org2 sekeliling kita untuk tutup aurat..

;)

Monday, April 11, 2011

TOLONG jangan cemarkan BROGA HILL!

4 bunga-bunga cOmeL
assalamualaikum...

curik gmbar izreen

dalam kesibukan nak menyambut hari anugerah cemerlang, aku sempat jugak mendaki bukit br0ga impian aku selama berada kat KL ni..

s0, hari sabtu hari tu, aku pglah panjat br0ga hill ng member2 aku.. mula2 tu da hilang m00d sbb kete yang aku naik bersama kak za n izreen dah sesat barat. tensen 0ke.

akhirnya sampai jugak.heheh alhamdulillah...
curik gamabr izreen lg


finally! nampak jugak signb0ard br0ga.nasib baik ade izreen skali, kalau x, maunya aku ajak balik subang.

and the j0urney begin.
click c0ntinue reading t0 see m0re ph0t0s.....

Sunday, April 10, 2011

betol cakap kau, safwan!

4 bunga-bunga cOmeL
assalamualaikum...

hari ni baru lepas event hari anugerah cemerlang 2010. penat. tp es0k cuti!hahahaha

aku nk update sket je. next time aku upl0ad gmbar n backdr0p kebanggaan aku.hehehe

alkisahnya................

'ni sape yang single lagi,' tya s0rang ajk pibg masa tgh makan kt dewan makan lepas event. kebetulan meja aku tu ade la yg single mingle termasukla aku. tp yg single mingle ni mestila xckp pape kan.. senyum jela. cikgu yg kawen tlg jawabkan.

'kenapa, ade cal0n ke," seloroh akak A yg DAH pun kawen. kami sume ketawa.

'adela cal0n s0rg,' die jawab.

aku gelak2 jelah...

teringat safwan ckp dlu ' kau jgn risau. kalau jd cikgu ni mesti ramai yg nak kenen2'

p/s: kalau la cal0n  die tu pilot, aku setuju.hahahah!

Friday, April 8, 2011

0 bunga-bunga cOmeL
arakian tersebutla kisah sang tenuk yang kena sumpah...

oke.bukan aku nak cite pasal sang tenuk. tp si penternak ayam yg k0n0nnya se0rang penternak ayam pro.

korg cuba bayangkan, k0rg bela ayam, dr aym tu kecik besar gengaman tgn k0rg je. k0rg bagi makan, k0rg  bg minum, k0rg buat reban untuk die berteduh.

bile ayam2 tu dah besar, da bleh disembelih atau dijual, tiba2 dtg s0me0ne yg k0rg tak bape nk kenal pun lalu k0men macam2...

macam2 tu temasuklah

'what do u think u r doing? aku penternak ayam yang profesional!'

tersirap oke! T.E.R.S.I.R.A.P!

dah macam nak terkuar what the h*** da.pdahal aku bukan org yg mcm tu......

hati, sabar jela...

Thursday, April 7, 2011

sape nak jadi yang ke 190??

4 bunga-bunga cOmeL
assalamualaikum..

hehe... dah ade 189 f0ll0wer... s0 sape yg nak jadi yg ke


 cpt2... jgn lepaskan peluang.hehehe
***
motif entry ni: oh saje nk update.ringkas padat n mesti cepat.=p

p/s:baru smpt g0dek blog...n baru hari dpt rasa td0 yg best...

Wednesday, April 6, 2011

..zzzz...

0 bunga-bunga cOmeL
adeh...xsempat nk update. terkejar ke sana terkejar ke sni. ni hari ni dah klut ng HAC aka hari anugerah cemerlang pulak.

rasa cm nak pengsan..

huhuhu~

Tuesday, April 5, 2011

ape??badge ade nama sendiri?

0 bunga-bunga cOmeL
as salam...

hehehe.. tak sangka ade jugak badge untuk sy.hehe

comel kan?rasa cm nak pengsan.hahaha


mula2 nk letak kt tali camera. tp baru sedar, camera tu pun 0rg punya. 

akhirnya dah tau nk letak mana

jeng

jeng



thanx ezzat afiq!!

untuk pengetahuan k0rg, ade byk lagi design. n mmg untuk dijual.s0 if k0rg nak 0rder ke, leh inf0rm aku.nt aku pjngkan pada yg empunya bisnes.hehe...

gmbar badges tu korg bleh kt atas.yg first pic. aku rsa yg tu mmg design untuk bis yg aku maksudkan...sebelum ni aku da penah tgk, tp xdi uar2 kan lagi untuk dijual.skrg bleh la aku tlg pr0m0te.(oh aku rasa masih bleh diorder lg) sbb first batch orders, dah pun diedarkan...

untuk maklumat lanjut korg leh klik sni,

salam.. =p



Monday, April 4, 2011

rasa nk marah msa dlm kelas!!!

4 bunga-bunga cOmeL
assalamualaikum....
tarik nafas...lepas...tarik...mmmmppp~... lepas.....

argh!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

buat pertama kalinya aku marah budak2 ni...sebelum ni aku fikir cm 0ke je if d0rg buat latihan pun c0nteng2 je dlm w0rksheet.yg pntg buat.tu pun ade yg tak buat. aku bg can..

tp hari ni mmg rasa nak naik angin...

aku tinggikan la sket suara...

tp lepas tu rasa menyesal sngt.argh! siyes.. sbb aku bukan s0me0ne yg suka nak marah 0rg ni (sape suke kan?) dan sekarang aku paling takut kalau xdpt c0ntr0l api kemarahan aku.. (astaghfirullah..)

satu cara aku buat,bile time aku tinggikan suara tu, setakat ni aku mmg tak pandang muka d0rg.. aku takut sangat terbabas. aku taknaklah d0rg pandang api tu dlm mata aku. ckuplah d0rg mendengar ketegasan yg aku mahu...

sem0ga anak2 murid aku jd pelajar yg baik..amin...

2011 first buffered earning!

0 bunga-bunga cOmeL
as salam...

hehehe.finally...agak bertungkus lumus la jugak lepas trafic jatuh masa 2 bulan duduk rumah time tu..abeh sume BE jd ME da..

akhirnya!!!MyEm0.Com

time kasih nuffy bg BE.bglah banyak2 lagi ye.hehehe

thanx jugak pada semua readers yg sudi bertandang ke DUNIAKU....

sebarang k0men dan cadangan sanagt2la di alu2kan..

mmmuah!

Sunday, April 3, 2011

azri af9

0 bunga-bunga cOmeL
ape aku layan af???

no no no...

tp kan aku tertgk dr blog encik nakal.pagi2 ni dah layan utube oke. TERlayan..




da le hensem. suara sedap gak. dah macam faizal tahir pun ade. tp masa die nyanyi lagu estrange, terseksa jugaklah dengar...

teringin nk dgr die nyanyi lagu2 faizal tahir ke.hahaha

ngedate dengan orang tersayang!

0 bunga-bunga cOmeL
assalamualaikum...

entry pendek sebelum tdo....


hari ni g shopping dgn one of my sis kat 2nd. ain mahad. pg masjid jamek n sogo. n kebetulan pulak hari sabtu. ada bazar weh! n kat sogo ade sale!

rambang mata....RAMBANG!!

nasib baik berjaya kawal nafsu membeli belah walaupun terbang melayang jugak beberapa not merah kan.haha.oh dan biru juga..

oke. tersangat penat sbb tak rehat lg sejak kuar dr pg smpai la ke malam. ng maen vb lagi...

slmat tdo....


zzzzzzz~

Saturday, April 2, 2011

rocket launching

0 bunga-bunga cOmeL
as salam

hebat2 betul budak ni. masa aku dlu walaupun sekolah SBP tapi xpernah plak tgk launching2  cni. sadis gile!


video

Friday, April 1, 2011

luahan rasa cinta

0 bunga-bunga cOmeL
assalamualaikum....

dah lama rasanye tak tulis dr hati ke hati ni.cewah.hahha..

aku terbaca pada satu blog ni,

Kematangan seseorang itu diukur dengan cara bagaimana dia meletakkan Allah di hatinya. Jika Allah terpinggir, anda tidak layak digelar matang.  Jangan menjangkakan walaupun umur anda sudah puluhan dan itu petanda matang, sebenarnya kita salah.

hai..kerdil je rasanya diri ini..

tiba-tiba bila fikirkan tentang semua yang terjadi dlm hidup aku selama 24 tahun 2 bulan aku melihat dunia, memang banyak mengajar aku erti kedewasaan dan kecintaan yang abadi itu adalah hanya kepada Allah jua...

dan perancang yang terbaik itu juga hanyalah DIA..

kadang2 kita merasakan yang ujian yang allah berikan pada kita terlalu perit, tetapi sebenarnya ujian itu untuk memudahkan kita..yelah, yang terbaik dirasakan kita itu tak semestinya yang terbaik di sisi Allah. 

ruginya..kerana terlalu lama bersedih... kerana terlalu lama terleka dalam mengubati hati. terlalu lama dlm rasa cinta yang konon2nya indah...

aku semakin jelas dengan hikmah yang Allah cuba tunjukkan...

terima kasih Allah dengan setiap nikmat yang engkau berikan padaku....
CHEMISTRY without CATALYSIS, would be a SWORD without a HANDLE, a LIGHT without BRILLIANCE, a BELL without SOUND.

~love chemistry~

.giRLs DrEaM TEaM.

.giRLs DrEaM TEaM.

.wishlist.

tamat belajar
gaji pertama
konvo
external hard disk
amek lesen
S.E xperia vivaz
my first car
netbook
bola guli
VB team
DSLR
family holiday
Encik P
settle ptptn
...bahagia sampai ke syurga...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...