Al- Baqarah

"Allah tidak membebani seseorang itu melainkan sesuai dengan kesanggupannya."


Sunday, October 31, 2010

.cahayaDEKO.

8 bunga-bunga cOmeL
salam...

welcome again my dearest readers...hiihi

cahayaDEKO?

ape tu?MyEm0.Com hihi...hmm... haaa... korang akan tercari-cari CAHAYADEKO ni bile korang nak kawin ke nak tunang ke... 
xkisahla kawan ke adik ke kakak ke mak sedara, sepupu, sepapat dll..

atau..

kawan/ abg/ adik/ kakak nak grad ke..

atau 
nak kasi pada pakwe/makwe tersayang...MyEm0.Com


atau

korang nak bg souvenir pd kawan korg kat oversea sana ke or maybe pada kawan2 korang sempena perpisahan MyEm0.Com di antara korang-korang ke..

atau 
(bape byk atau daaa~)
last!haha
whatever yang bersesuaian lah..MyEm0.Com

haaa!


ape kata korang try order dgn cahayadeko nih..MELETOP seyh!


meh aku tunjuk sket ape yg meletop nye..


CD001
bekas cincin untuk hantaran
-this is for abg's atan engagement_one of the costomer-
theme-pink & green
click here for more photos



CD002
sort of graduation gift.
boleh je nak bagi as birthday gift ke..
(more package below)
lagi???

Saturday, October 30, 2010

gift from red ribbon boutique

4 bunga-bunga cOmeL
MyEm0.Com gift from RRB dah sampai sempena menang c0ntest guess my age hari tu. sebenarnya da 2 3 hari da sampai tp baru hari ni sampai ke tgn.hihi

aku dapat cosmetic pouch LV and free gift accessory.(unique rantai tu.=p) .hihi.. tp malangnya xdpt letak gambar.xde kamera. ade hp jer. hp plak usb cable die da hilang...huhu....nk amek dr rrb, beliau dah remove gmbar berkenaan untuk tidak mengelirukan dan memudahkan pembeli. dah kata pouch tu skrg da ade kt aku..hihih

thank you RRB.mmuah! 
and thanx jugak pada kamu sbb pinjamkan alamat!=p

nota di tangan: skrg RRB tgh buat 'under the sea contest'.hadiahnye fuji underwater camera. jom masuk ramai2..=p

Petua Imam Syafie

2 bunga-bunga cOmeL

Empat perkara menguatkan badan

1. makan daging
2. memakai haruman
3. kerap mandi
4. berpakaian dari kapas


Empat perkara melemahkan badan


1. banyak berkelamin (bersetubuh)
2. selalu cemas
3. banyak minum air ketika makan
4. banyak makan bahan yang masam

Empat perkara menajamkan mata

1. duduk mengadap kiblat
2. bercelak sebelum tidur
3. memandang yang hijau
4. berpakaian bersih

Empat perkara merosakkan mata

1. memandang najis
2. melihat orang dibunuh
3. melihat kemaluan
4. membelakangi kiblat

Empat perkara menajamkan fikiran

1. tidak banyak berbual kosong
2. rajin bersugi (gosok gigi)
3. bercakap dengan orang soleh
4. bergaul dengan para ulama

4 CARA TIDUR

1. TIDUR PARA NABITidur terlentang sambil berfikir tentang kejadian langit danbumi.
2. TIDUR PARA ULAMA' & AHLI IBADAHMiring ke sebelah kanan untuk memudahkan terjaga untuk solatmalam.
3. TIDUR PARA RAJA YANG HALOBAMiring ke sebelah kiri untuk mencernakan makanan yang banyakdimakan.
4. TIDUR SYAITANMenelungkup/tiarap seperti tidurnya ahli neraka.

* Kalau ada kesudian .. Tolong sebarkan maklumat ini kepada saudara Muslim - Muslimat yang lain agar menjadi amalan kepada kita semua. Ilmu yang bermanfaat ialah salah satu amal yang berkekalan bagi orang yangmengajarnya meskipun dia sudah mati.

Didozel Domain Giveaway

3 bunga-bunga cOmeL

j0m j0in! 

bleh klik kt sini..

domain impian cik terataibungaindah: atieput3.com

sy  nak tag

MyEm0.Com

Friday, October 29, 2010

BESARNYA makna DOA YANG KITA LUPAKAN

0 bunga-bunga cOmeL

salam..

mari kite berkongsi...

"Dalam tidak sedar, setiap hari kita memohon dalam solat kita tetapi sayangnya, kita hanya memohon tanpa memahami. Sekadar tersebut dibibir, tetapi tidak tersentuh dari hati kita selama ini.

Marilah kita mula menghayati ketika kita duduk di antara dua sujud semasa solat. Dengan rendah hati nyatakanlah permohonan ampun kepada Allah Rabbighfirli (Tuhanku, ampuni aku)Diamlah sejenak, buka dada dan diri kita untuk menerima ampunan dari Allah. 

Tetaplah membuka diri kita untuk menerima ampunan Allah. Ulangi permintaan itu beberapa kali hingga kita merasakan ketenangan. Kemudian sampaikanlah permintaan kedua, Warhamni (sayangi aku)Diam dan tundukkanlah diri kita untuk menerima kasih-sayang Allah yang tak terhitung besarnya.

Bukalah dada kita seluas-luasnya agar semakin banyak kasih-sayang Allah yang kita terima. Ulanglah beberapa kali hingga kita merasa cukup Berturut-turut sampaikanlah permintaan-permintaan berikut dengan cara sebagaimana tersebut di atas, satu persatu.. 

Wajburnii (tutuplah aib-aibku) 

Warfa'nii (angkatlah darjatku) 

Warzuqnii (berilah aku rezeki) 

Wahdinii (berilah aku petunjuk) 

Wa'Aafinii (sihatkan aku) 


Wa'fuannii (maafkan aku) 

Setelah selesai, diamlah sejenak lalu sampaikan rasa syukur kita
betapa besarnya nilai doa ini, sebuah doa yang kita hanya remehkan begitu sahaja.

credit: stingrays vii


last day class n tutorial.

2 bunga-bunga cOmeL
salam..


jumpa lg! hihih..


mmm..pg td call mak. rindu plak.huuu~


rupa2nya dorg odw g picnic kt pantai merdeka. jeles! dgn dua 0rg si c0mel yg mmg tak leh jumpa air tu.. rugi betul. makin x sabar nak balik rasanye.


hari ni g kelas terakhir untuk sem ni..cepatnya masa berlalu.. dah abes satu sem, tinggal nak jawab final exam je. semalam masa amek borang pengijazahan rasa touching tiba-tiba. aku pandang je borang yg ade kt tgn aku masa tu. nilah masanya. insyaallah. semoga Dia memudahkan segalanya..


hari ni xsempat nak settlekan borang tu. tula sebok d0k menggodek sampai terlupa nk isi. ish!dasyat!jgn nanti sampai terlupa nak masak nasi kt laki dah la... hai..mintak simpang...


one more thing, k0rg perasan sidebar aku tu terorganize sket..hihi...


meh sni aku nak promote .. smlm, bukannya terleka sebab lagha ke ape. it was a process of learning new things and it's getting more interesting when i can manage to do it... dats why sampai terlupa nak isi borang tu..


aku dah tau macam mana bile klik kt link tu, die terus ke new window. (penting ni. memandangkan aku dah disable right click kan). yelah kadang2 letak link dlm entry, bile click kt link tu terus terbuka on the same window. tp entry yg sedang dibace tu x abes lg. so tak best la...leceh, nk kena back or bukak baru.lari mood. =p
special thanx to tutorial blog (as u can see at my sidebar)


then, bile aku g0dek2 lagi, jumpa plak nk wt scroll pada blog list, achieve dengan label (same method). aku pernah mintak dkt kak has ni spya die ajar cne nak wt scroll down tu.. namapak organised. mula2 die tunjuk yg macam untuk contest/ n giveaway(sidebar). tp yg ni xsama untuk yg mcm blog achieve tu. so die kata kemudian. sehinggala smlm, baru aku notice entry pasal tutorial tu.juge dah slmt buat.pd yg bel0m pe kata korg pun cuba.
special thanx to ma belle histoire.mmmuah!


and last but not least. aku terjumpa jugak satu blog ni yg turut ajar nk wt tutorial.hihi..cuba tgk bawh sket, ade tak ikon previous,home, next? aku amek dr mommy pinky nilah. tp sbb smlm nk testing, so aku amek je kod item yg mmg die bg contoh a.k.a. yg ade kt blog die ah. haa..ade mcm2 lagi. korg pg la jalan2 sana.mmg meriah!
special thanx to mommy pink! =p


nota di tangan: mintak maap...snap header x mintak izin dlu... btw just to promote, if u dont like it, then tell me..=)
nota di tangan 2: wajar x aku buang playlist aku tu?rsa mcm nk remove je..

contest mimik muka menarik

0 bunga-bunga cOmeL
salam...

ni kalau time2 cni stdy kompem MyEm0.Com! hihihi ..kasi can jela... pasni dah jarang online. MyEm0.Com.
lepas kelas pagi tadi, menggodek blog je (nt aku cite lebih lanjut) smpai ke pg nih. xngantuk plak... (skrg pukul 3.22 am sambil mendengar lagu maher zain dan ikut nyanyi perlahan2.. =p)

dari hari tu lg, nk join contest cik cikin ni.

akhirnya termakbul jua.hihi..

aku memang suke memek2 muka nih! hihi (again!)

during malaysian world marching band (mwbc)2010
akhir2 ni aku mmg gemar buat memek muka nih.ish!
macam  tgh tett~ p0n ade!hahaha
ade ke abg aku ckp mcm  muka org terencat??COMEL ade r.hihi (PERASAN!)

during one of my college activity.
ni masa sambutan minggu kemerdekaan.
tgh buat kuih tradisional. aku x tlg sgt p0n. sbb da byk tgn2..
ni daun pandan buat sarung kuih pelita. biasa la..gambar je lebih!haha
tema: spek besar cap daun pandan 1!

close up sket!=p
tema: spek besar cap daun pandan_close up!
yang ni pun during MWBC jugak.manager thailand  belanja kitorg makan pizza hut.
tgh bosan menunggu pizza. apa lagi, mulalah merepek kerepek...
lame gile tunggu pizza sampai rupa2nya dah siap tp xde 0rg nk hantarkan ke meja.
(ces!kalau aku tau, da lame aku p tolong serve!huuu~)
 tema: Hah!kau busuk! xmandi...eeee~
 haaaa!
ni masa kt seoul garden kt kerinchi.
everything was on nabila,my bff at college.
ni sempena die nak grad la...
masa ni makan sampai dah x mampu sumbat lg..
ni special dessert. sume dalam satu.cendol, abc, eskrem.pergh!haha
tema:buat muka paling huduh!
 ade bran?
@nandos, midvalley.
ice cream with choclate pie kot.
pergh lagi sekali.hihi
tema:mari makan eskrem!
and last but not least.hihi
masa tahlil di rumah sis_fren_VBer_izzah
tema:aaaa...dont eat me!

so... that's it.hihi


nk tag:
alamak... tang ni aku lemah sket... dah xtau nak tag sape.sbb kebanyakan yang aku sll singgah byk yg dah jon n baru lepas kena tag ng aku..
huuuu~

aku pilih calon baru yg baru follow atieput3 nih.hihi

TAPI, sape2 yg berminat..jom join!
due pada 25 disember ini.=p

nota di tangan: tengah2 aku update, bleh plak incik wifi ni dc!nmpak sgt nk suruh aku tdo.k find.da siap la... 

peace!
MyEm0.Com

Thursday, October 28, 2010

.JOM PARKING KAT BLOG BEN ASHAARI.

0 bunga-bunga cOmeL
salam

mana2 aku pg je mesti jumpa blog mamat ben ashaari ni.. aku ingt artis mana la..gmbar kt header sekali tgk dah mcm norman hakim da.. (sekali pandang by si rabun mcm aku)..

so...this's it!

nota di tangan: err... bleh kan join? mmg baru merangkak p0n.hihi

. sejauh mana kematangan kamu?

0 bunga-bunga cOmeL
salam...


hihi..syukur..test dah abes.. tinggal es0k lagi satu kelas sebelum stdy week bermula..


test dah abes, apa lg, joging2 di alam maya la.. kalau x, asyik kena sprint je..haha


masa j0ging2 td, terjumpalah artikel ni kt iluvislam. pasal matang. 0rg putih ckap mature.. sebut pasal matang ni, selalu tak lari daripada  'tua'. kiranya mcm pakej la. kalau tua je mesti matang. kalau matang je mesti tua.


0rg tua2 cakap (tua lagi) 'lagi tua, lagi banyak makan garam'.yeke 0rg tua lg matang. sbb aku rasa matang ni x kira umur kot. mmg la kalau ikut logik akal, lg tua lg bayk experiences, mcm lagi byk mkn garam tu kan...tp kalau yg tua yang xbyk involve ng komuniti, hidup sorg2 ke...camano? hmmm...sape yg lg byk timba pengalaman??(tett!)


jadi adakah anda dah ckup matang, kira kalau buah tu, dah bleh petik n dibuat jual dapat harga paling mahal la...hiihi..


so let's check it out..

surat tijah kepada bfnye.

2 bunga-bunga cOmeL
hihihi...


nak berkongsi ni dgn korg, mana tau kan, korg tgh tensen mcm nk hantuk kepala kt dinding ke.=p


hai... xpayahla kot aku nk tolong translate balik ke bahasa melayu kan.. 


nota kaki:sape la yang buat ni, sian tijah. aku pasti tijah xtahu menahu pasal hal ni... mmm~
credit: aliff cullen

Wednesday, October 27, 2010

.esemen siap!

4 bunga-bunga cOmeL
asssignment da siap!MyEm0.Com rasa cam nak tdur jer sampai ptg. tp es0k ade test.MyEm0.Com . find! xde hallah. buat semula tutorial n hafal step penting...


ok2.. aku nk sambung stdy...


nota di tangan: mm..adoss dah tak ajak maen, mesti dah bosan ajak aku sbb asyik reply ' aku x turun kot' huh! come one tina!! sampai bila nk berehat from vb ni?

pagi yang indah.

2 bunga-bunga cOmeL
assalamualaikum..


slmt pagi semua (bajet ceria gile!)haha..MyEm0.Com


mulakan hari anda dengan lafaz bismillah dan senyuman yang paling manis untuk diri anda sendiri..


semoga hari ni semuanya baik2 belaka..


nota di jari jemari:hari ni amek borang pengijazahan, finalize assignment sbelum tgh hari. pastu stdy de untuk test esok.yosh!


nota di hati: gunung merapi di  jogjakarta mula memuntahkan debu panas (beritaharian)... gerun...dari satu segi ,bersyukur sangat duduk di tanah ni..

Tuesday, October 26, 2010

Contest Barang Kesayangan Bersama Aten

2 bunga-bunga cOmeL
salam...


1st c0ntest bersama layout baru... eh bukan maksudnye aku yg anjurkan c0ntest.bl0m tiba masanya lagi.. 


so masa jln2 makan angin td kt alam siber ni, terjumpala satu c0ntest, Barang Kesayangan Bersama Aten. 



hihi..saja menggedik nak join.


ape barang kesayangan saya? 


hihi..dah tentulah, laptop aku yang x seberapa ni..(ni je gambar yg aku jumpa)
acer-aspire 4315
-acer crystalline LCD
-intel celleron prosesser 550 (dah lame ni)
-80 gb HDD
-upgraded to 1.5 gb DDR2
-beli pada pertengahan tahun 2008 (almost 3 years) dgn harga rm16++

mmm.

what else?
baru sekali je format.
dlu pakai kapersky, lepas format pakai avira je..huu~
pernah terjatuh sekali masa latihan mengajar hari tu sampai terkeluar cover dvd player tp dah selamat dibetulkan.
haaaa!
huruf 'o' dah tarcabut! anak sedara aku punya pasal la..budak2 kan, nk kata apa.
tapi bile tanya die, "ni sape buat?"
die mesti jawab "aiman la.." pastu sengih! nasib baik c0mel.huhu 

nape aku sayang sangat lappy aku ni?
-sebab, ini lappy  pertama aku. segala macam ade dalam ni. assignment, gmbar dll.
-tempat aku meluahkan perasaan aku.. yelah, xsemua mende bleh cite dalam blog. 
-xde sebab dah. sama la macam bile korang tnya makwe or pakwe korang, "nape u sayang i?"
die mesti jawab, "ntah."
maksudnya, terlalu sayang..
it is just like 'nothing in this world can describe your feeling..'

peace!

new again!

6 bunga-bunga cOmeL


hihi...
MyEm0.Com
gembiranya! haha..sbb da tukar lagi. biru plak!hihihi

byk tau dugaan. tp atlast berjaya jugak. mungkin dlm masa terdekat ni ade lah widget2 yg bakal di tambah.



sape tau buat disable right click? ade certain blog xleh right click.leh tlg ajar x?MyEm0.Com

lagi satu. ape beza page ng post??kn ade kt dlm blogger ni. yg kalau nk tmbah menu home tu, ade la..huuu ..penin2..MyEm0.Com
nota di tangan: construction akan disamabung dr semasa ke semasa..

lalala~

1 bunga-bunga cOmeL
salam...


xsabar nk tgu end of this week.. td  pg tanya office, borang pengijazahan keluar esok. tp slip exam xde la pulak.huhu...


esemen statistik pddkan tu?  yang aku buat review dlm entry sebelum2 ni. almost done. analisa setiap soalan dah siap. tgl nak wt kesimpulan, n compile. aku pun masih lagi pening2 lalat yang mana nk letak dlu.huhu... semua keje aku, aku save ikut tajuk. lepas siap terus hantar ke emel sendiri. back-up. xsanggup den nk wt semula kalau hilang.huhuhu


oklah. sebenarnya agak penat. since mlm td tdo lewat..so nk golek2 jap.. n then bagun wt tutorial n pg kelas.hihi


have a nice day!


MyEm0.Com

Monday, October 25, 2010

charice_combo!

0 bunga-bunga cOmeL

Charice sings "Pyramid", Q102 Radio Station, Philadelphia - 04/14/10


her own song. ft iyaz tp yg ni bukan iyaz. ni dj Q102.



Charice & Miley Cyrus - THE CLIMB

charice nyanyi lagu miley cyrus with miley's style


ChaBieber (Charice/Bieber Combo) - Baby

i like the most!hahaha.. k0rg mesti dgr n tgk..leh ilang stress.hihi

gelak miley cyrus tu r paling x tahan! sebijik!haha =p
CHEMISTRY without CATALYSIS, would be a SWORD without a HANDLE, a LIGHT without BRILLIANCE, a BELL without SOUND.

~love chemistry~

.giRLs DrEaM TEaM.

.giRLs DrEaM TEaM.

.wishlist.

tamat belajar
gaji pertama
konvo
external hard disk
amek lesen
S.E xperia vivaz
my first car
netbook
bola guli
VB team
DSLR
family holiday
Encik P
settle ptptn
...bahagia sampai ke syurga...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...