Al- Baqarah

"Allah tidak membebani seseorang itu melainkan sesuai dengan kesanggupannya."


Monday, January 17, 2011

susahlah nk ckp dgn 0rg xpaham ni!


assalamulaikum..


xsangka kan, cerita2 yang kita tgk kt tv kadang2 berlaku or MEMANG berlaku di alam realiti ni..


aku paling pantang sekali, bile dgr cite2 dengki khianat, busuk hati etc...


nak dijadikan cte, aku ada ym ng s0rg kawan aku ni. ade sorg pakcik ni sll dok perli2 die kt tmpat die keje tu. die keje  sementara nk tgu dpt keje betul. anak si pakcik ni plak kebetulan satu U dengan kawan aku ni n grad sama dengan kawan aku walaupun anak die muda setahun.skrg anak dia sambung master. kira kes bangga diri la ni.dah tu dok bertengkar ng kawan aku ni pasal die yg xdpt keje lagi. kawan aku ni mula2 tu jawab la pape yg patut kan. smpai kan pak cik ni ckp 'ish susahlah nk ckp dgn 0rg xpaham ni'


mai ai...sentap pula aku yg membacanya,...padahal, drpada cte kwan aku ckp tu, pakcik ni yg tersalah faham.last2 kawan aku ni diam la.. org tua kan. kan ckp, melawan plak...


bila aku ckp bodoh sombong, kawan aku ckp dia xde r sampai hati nk ckp bodoh sombong kt pakcik tu..hehe..aku plak yg jadi batu api..


xpela..
buat kawan aku tu..semoga tabah (sbb pakcik tu mmg sll dtg tmpt die keje) n sabar selalu...kalau xsabar sgt,sound je. tp sound berhemah la..


'pakcik, rezeki ALLAH bagi masing-masing.macam2 bentuk. rezeki sy skrg di sni. di tempat sll pakcik dtg ni. bila ALLAH bg rezeki, sekelip mata je DIA boleh amek balik pakcik.. kalau amek master sekalipun, belum tentu terus dpt kerja pakcik. skrg dunia penuh dengan persaingan. even master pun ade yg balik kampung tanam anggur pak cik.. syukur la dengan apa yang ada. tak baik ckp besar..'


sekian terima kasih..

2 bunga-bunga cOmeL:

aZwaN mUsLiM said... [reply to comment]

normal la tu. dlu time membe lain da dpt keje n kte still lg mencari, panas giler telinga dgr org kutuk macam2, xkeje lg la, menganggur lg la. tp alhamdulillah, skrg da dpt keje da. rezeki allah ada kt mne2, biasa la, manusia mna penah puas ngn kejayaan org lain, just biarkn je la diorg terus berkata-kata, xluak pun rezeki kita kalo org len kutuk2, lg dpt pahala ada la~ :)

~terataibungaindah~ said... [reply to comment]

like!

dan smakin yakin, rezeki allah mmg ade dimana2.. ;) cuma kena berusaha sket.. kn?

CHEMISTRY without CATALYSIS, would be a SWORD without a HANDLE, a LIGHT without BRILLIANCE, a BELL without SOUND.

~love chemistry~

.giRLs DrEaM TEaM.

.giRLs DrEaM TEaM.

.wishlist.

tamat belajar
gaji pertama
konvo
external hard disk
amek lesen
S.E xperia vivaz
my first car
netbook
bola guli
VB team
DSLR
family holiday
Encik P
settle ptptn
...bahagia sampai ke syurga...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...