Al- Baqarah

"Allah tidak membebani seseorang itu melainkan sesuai dengan kesanggupannya."


Thursday, April 29, 2010

LEXweek:day 11

0 bunga-bunga cOmeL
salam
smalam tekanan sbb c0ntact lense hilang masa men v0lley!huu~ sedey dan kecewa. baru je happy masa nk turun maen sbb dpt msej keramat..

disebabkan kesedihan itu, mlamnya aku telah dibawa 0leh kanak2 dream team ni ke mcd.hehe.. stdy kt mcd.tp setiap kali g stdy mcd mesti subjek ge0l0gi..arghhhh... saba jelah..




antara tekanan lain:RAMAI 0RANG DAH HABIS EXAM! dan aku masih ade lgi 5 paper..huu~

hari ni dah dpt schedule n buku teks dan kelas untuk LM nt.wah!miss tina g0nna r0xx d skul yeah! excited la jugak tp 0fc0sla neves.sabar jelah. n i will be start teaching 0n next friday.. dear ALLAH... help me to go through dis...=)

dear fifi,
kte nerv0usla... takut pun ada..byk.
hmmm... hopefully i can be strong like u. =)
pray for my success n i will always pray for urs too..(emm..actually mmg always pray f0r u.=) )

wasiat NABI saw

0 bunga-bunga cOmeL
salam...

hari ni aku nak berk0ngsi sesuatu dgn kawan2 semua...

bace sampai abez....pastu fowardkn plz.....



'ni adalah benar... sila baca sehingga habis... dan tlg sebarkan kepada seberapa byk org Islam yg boleh...


Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh


ini adalah surat wasiat dari penjaga makam


Nabi Muhammad SAW iaitu Sheikh Ahmad


Maeine (Saudi Arabia).


pada suatu malam ketika membaca Al-Quran di


makam Rasulullah SAW.


selepas membaca lalu hamba tertidur, dalam tidur hamba bermimpi didatangi Rasulullah SAW lalu bersabda kepada hamba, dalam 60 000 orang yang meninggaldunia di zaman ini tiada seorang pun yang matinya dalam keadaan beriman.


(a)isteri tidak mendengar kata suami.


(b)orang kaya tidak lagi bertimbang rasa.


(c)orang tidak lagi berzakat dan tidak membuat kebajikan.


Oleh itu wahai Sheikh Ahmad, hendaklah kamu menyedarkan kepada orang Islam ini supaya membuat kebajikan, kerana hari penghabisan(Qiamat) akan tiba di mana bintang akan terbit dari langit, sesudah itu
matahari akan turun di atas kepala.


PESANAN HAMBA INI


(a) berselawat - untuk junjungan Nabi kita Muhammad SAW.


(b) bertaubatlah - dengan segera sementara Pintu Taubat masih terbuka.


(c) Bersembahyanglah


(d) berzakat - jangan ditinggalkan.


(e) Menunaikan Fardhu haji - bila berkemampuan.


(f) Jangan menderhaka kepada kedua ibu bapa.

wallahualam. aku tidak pasti sejauh mana kebenarannya tetapi sume pn di tuntut dlm islam.jadi same2 la kite buat.. =p

Wednesday, April 28, 2010

LEXweek:day 10

0 bunga-bunga cOmeL
starts ur day with smiles then u will be happy for the whole day....yeah!

may Allah bless us always. thanx for giving me the chance to stay alive n live in dis world with my happy family and friends...

semoga Allah panjangkan umurku sehingga aku dpt bertemu mereka nt.

dan semoga hari ni lebih baik dari smalam dan hari esok lebih dr hari ini...

hanya Kau yang maha mengetahui apa yang terbaik untuk hambaMu. kuatkanlah imanku, tabahkanlah hatiku dlam menempuh setiap ujianMu..

amin..

Tuesday, April 27, 2010

.duniaku.

0 bunga-bunga cOmeL
andai bisa ku khabar kan pada seisi dunia..

apa jua yang tersirat di dlm hati ini...

oh Tuhan, aku rindu dia...

dan aku hanya mampu menjerit di duniaku saja...


p/s:stdy ge0l0gi penuh ng cabaran...penatnye!stdy geo sgt mengganggu em0si.. huu.. cne nk stdy nih?huu.. bleh um mansuhkan ge0l0gi as subjek wajib  universiti untuk pljr sains pnddkn...??

Monday, April 26, 2010

LEXweek:day 8

3 bunga-bunga cOmeL
salam
2 hari tanpa internet....hmmmmmmmmmm.....


my paper 0n last saturday was good eventhough s0me 0f the questions were a bit c0nfusing. at the end of the exam, the question papers hv been c0llected by the lecturers sedangkan sebelum ni xde pun macam tu. s0 u can guess why rite??


haha..apa yg best hari tu?sh0pping!yeah!


sbb aku tau, lepas paper ni, kalau aku balik pun mesti tidur punye. s0 drpd spent s0me 0ther time to go out for sh0pping then better just keluar 0n dat time kan..hehe


thanx pd kira yg teman aku.hehe..


dan jugak ckin n suzila..


tu je la.hehe.. nk g stdy.=p


p/s:it's good to have u back. internet is a neccessary!hee


p/p/s: it will never be the same anym0re. s0 it d0esnt matter h0w struggle r u trying to have it back, h0w patient  r u trying to be..how hard r u trying to fix it, s0metime u shud just accept what are meant f0r you.. mybe s0me 0ther time in the future u will noe why GOD sets all dis for you..chill tiena..=))


p/p/p/s: sometime i just cnt stop smiling (senyum penuh sinis kepada diri sendri) everytime i realized dat ive been fooled 0nce again...some people say, experience is a gud teacher.. yess! sape lagi yg berani wt mcm tu pada aku??jgn harap la...!hahaa..insyaallah.. aku akan beringat sll.

Friday, April 23, 2010

LEXweek:day 5

2 bunga-bunga cOmeL
salam.

nerv0us nye!!!

es0k my first paper. 0rg len dah 2 3, aku baru nak start.. es0k, subjek penddkn. prinsip tekn0. dah abes bce n revise. tgl nk tgk past year n n0tes dlm adec je..insyaallah, b0leh jawab k0t.. bab2 nk mengg0reng nih best gak.. hee

wish me luck.. harap2 leh jawab esk cemerlang es0k..amin..

LEXweek:day4 (sayang mak lagi)

1 bunga-bunga cOmeL
salam..

exam week, hari ke 4.

sekejap je..hmm..paper pertama, hari sabtu.24 april.

td mak k0l. aku pasti betapa risaunye mak aku sejak kes aku ternangis msa ngadu kt mak aku 2 3 hari lepas.4 tahun aku merantau kt tmpat 0rg, 4 tahun jugaklah aku berlagak cool dpan fmily aku.. terutamanya mak aku... sbb aku xnk mak risau. tp last2 sem ni, byk plak dugaan sampai kdg2 rasa tak tertanggung. blum pun satu habis aku rec0ver, dtg satu lg dlm jenis lain..aku tau Allah sedang menguji aku..  

keutamaan aku menjadi taruhan.. tp setiap kali aku terbabas, aku cpt sedarkan dri..

dan tadi..

mak aku pesan lagi... belajar rajin2...dah last dah.. jangan pk mende lain sgt...pk periksa dlu...

aku rasa mak cuba mahu sebut lgi satu mende tp die mungkin xnk aku lg sedeyh...

dlm k0ndisi keluarga aku skrg, aku nk sgt cpt grad n keje... n bahagiakan family aku.. yg pasti mereka banyak berk0rban untuk aku..

mak, abah..
ti syg mak ng abah.. n adik beradik sume...
insyaallah..
ti takut jugak dgn ape yg mungkin terjadi.. tp harap2 impian ini menjadi nyata...
ckuplah kepayahan yang sama2 kita tempuh setahun 2 ni...
d0akan kejayaan ti dan kawan2...

amin...

harapan tanpa usaha juga x guna.. mungkin aku b0leh jadikan entry sbg penguat smngt aku..

sm0ga aku bisa menempuh segalanye sampai ke penghujung..

Wednesday, April 21, 2010

LEXweek:day3 (jawapn kepada semua s0alan)

5 bunga-bunga cOmeL
salam


time kasih pada kawan aku, ema yang berk0ngsi bahan ni dgn aku..jadi aku nk k0ngsi dgn k0rg semua...


mungkin slama ni s0alan2 ni pernah terlintas di hati k0rg tanpa k0rg sengaja kan... dan ini jawapan kepada s0alan2 tu...

1)KENAPA AKU DIUJI?



QURAN MENJAWAB :



"Apakah manusia itu mengira bahawa mereka dibiarkan saja mengatakan; "Kami telah beriman," ("I am full of faith to Allah") sedangkan mereka tidak diuji? Dan sesungguhnya Kami telah menguji org2 yg sebelum mereka, maka sesungguhnya Allah mengetahui org2 yg benar dan, sesungguhnya Dia mengetahui org2 yg dusta."



(Surah Al-Ankabut ayat 2-3)




2)KENAPA AKU TAK DAPAT APA YG AKU IDAMKAN?



QURAN MENJAWAB :



"Boleh jadi kamu membenci sesuatu padahal ia amat baik bagimu, dan boleh jadi pula kamu menyukai sesuatu, padahal ia amat buruk bagimu, Allah mengetahui sedang kamu tidak mengetahui."



(Surah Al-Baqarah ayat 216)



3)KENAPA UJIAN SEBERAT INI?

QURAN MENJAWAB :



"Allah tidak membebani seseorang itu melainkan sesuai dengan kesanggupannya."



(Surah Al-Baqarah ayat 286)

4)KENAPA RASA FRUSTASI?



QURAN MENJAWAB :



"Jgnlah kamu bersikap lemah, dan jgnlah pula kamu bersedih hati, padahal kamulah org2 yg paling tinggi darjatnya, jika kamu org2 yg beriman."



(Surah Al-Imran ayat 139)

5)BAGAIMANA HARUS AKU MENGHADAPINYA?



QURAN MENJAWAB :



"Dan mintalah pertolongan (kepada Allah) dengan jalan sabar dan mengerjakan sembahyang; dan sesungguhnya sembahyang itu amatlah berat kecuali kepada orang-orang yang khusyuk"



(Surah Al-Baqarah ayat : 45)



6)APA YANG AKU DAPAT DRPD SEMUA INI?



QURAN MENJAWAB :



"Sesungguhnya Allah telah membeli dari org2 mu'min, diri, harta mereka dengan memberikan syurga utk mereka... "



(Surah At-Taubah ayat : 111)

7)KEPADA SIAPA AKU BERHARAP?

QURAN MENJAWAB :



"Cukuplah Allah bagiku, tidak ada Tuhan selain dari Nya. Hanya kepadaNya aku bertawakkal."



(Surah At-Taubah ayat 129)



8)AKU TAK DAPAT TAHAN!!!

QURAN MENJAWAB :



"... ..dan jgnlah kamu berputus asa dr rahmat Allah. Sesungguhnya tiada berputus asa dr rahmat Allah melainkan kaum yg kafir."



(Surah Yusuf ayat 12)

wallahualam..
sm0ga kita sentiasa dlam lingkungan rahmat ALLAH..
amin..

LEXweek: day2 (doa saya)

0 bunga-bunga cOmeL
saya akan bangun dari semua kegagalan saya...

saya akan terus maju walau seribu halangan datang....

saya xkan patah hati lagi....

saya xkan patah smngt lagi...

i will keep m0ve 0n until i get what i want...

f0r h0w many days i let myself sinking f0r th0se things dat i shud let them go....

for how many h0urs early in the m0rning hv been wasted because i cnt stdy n0r sleeping....

for h0w many tear dr0ps i hve evrytime i cried....

dats en0ugh tina!

dis few weeks left, u sud gv urself chance to breath, to feel free... n live ur life to the max...

ya Allah...
Kau bimbinglah aku dalam setiap nafasku...
kau bimbinglah aku pada setiap kerlipan mataku...
sesungguhnya aku hanya insan yang lemah yang sentiasa mencari keredhaanMU...
dan aku redha pada setiap ujianMu...
andai aku jatuh dan sukar untuk bangun,
Kau bantulah aku...
...amin...


Monday, April 19, 2010

LEXweek:day 1(tlg nasihatkan sy)

3 bunga-bunga cOmeL
salam

hari ni xde paper.. sbb first paper aku is 0n 24th apr.

tadi aku ng fad, g sk0lah.. punyela lame nunggu guru panitia. sempat lagi berbual2 ng cikgu anis, cikgu praktikal kt situ dr UPSI...

mende yg die paling tekankan ialah fluent in english.. hmm.. ni lah yg menserab0tkan kan aku... bukan aku xleh nk speaking.tp sbb english ni bukan menjadi darah dgg s0, die jadi susah. padahal bile dah terpaksa tu bleh je bedal speaking..huhu...

pastu anis ni ckp lagi, kenalah rmah.pandai kipas cikgu2(atau dlm erti kata lain, pandai amek hati.)bukan ape, just nk dikenali. reputati0n.  lupa plak, anis ni ajar akaun.

lepas tu baru jumpa guru panitia tu.. sembang2...  n kit0rg akan mendftar 4hb n start ngajar pada 10hb. minggu yg pertama tu just 0bserve je..huhu..harap2 xt0ugh mana..

n then, paling aku sgt tak0t skali bile ckgu  ni cte....

cikgu1:ade 2 0rg ckgu praktikal nk jumpa.
cikgu 2(ketua panitia tu):0wh 0k. after dis.. (die tgh bincang s0mething ng anak murid die )
anak murid:alaaa,,, xnak cikgu praktikal. nt kacau lesson.
cikgu 2:x b0leh... we shud give them  a chance.

s0 ckgu ni pun ckp r kt aku ng partner aku.
"u have to proof urself to them"

aku dalam hati.... hmmmm....

masa 0dw balik, g armc0rp. k0n0n nk beli kasut... tp disebabkan serab0t penat n sbgnya, aku terus xde mud nk sh0ping..hhuuu

hilang sume pengalaman 4 tahun yg aku kutip kt um. setahun kt mtrik, 5 tahun kt sk0lah asrama n 6 tahun kt sek0lah kg dan selebihnye di rumah...

hilang sume semangat yg aku cuba bina selama 23 tahun aku hidup...

haish..kemana pg mereka sume...

huhu,,..tlglah nasihatkan aku..tiba2 ak rasa aku nk xlayak n xb0leh nk jadi ckgu..huuu~

update:
i will try my very best ( syukur smngt dah dtg balik)..insyaallah n thanx to you. =p

but if u all have anything to say, to advice, just leave ur c0mments.. i really appriciate dat. tq =)

.LaStudyW:day 7(bercuti)

0 bunga-bunga cOmeL
salam...

s0metime kte tau mende tu akan menyakitkan hati kite, tp kte still jugak buat..k0n0n kental. tp pastu menangis... hai.. betapa lembutnye hati p0mpuan ni kan..... 0r b0d0h ke cmtu?

mmg senang kte nk tipu 0rg, tp kte paling susah nk tipu dri kte sndri..

siapa tahu dlm tawa ade duka, dalam senyum ade pahitnya....kn2??

jadi..aku mengisytiharkan hari ni aku bercuti.sbb dh semniggu bertungkus lumus.(padahal nk sedapkan hati.hari ni mood swing sampai xleh stdy..huuu,..xsuka hari ni.)

sekian sahaja untuk hari ni. sm0ga berjaya dalam exam es0k...emm..mmmuuaahh!!

Sunday, April 18, 2010

.LaStdyW:day 6 (pensel patah)

10 bunga-bunga cOmeL
salam..
sebenarnye pensel tu patah smlm.hhhuuu.. sgt sedey!





sgt kecewa!

sbb ...
pensel ni baru je beli..
waaaa....
nk shake2  lgi..

p/s:prinsip tekn0 da abes stdy! yeay!

Saturday, April 17, 2010

.selamat malam

0 bunga-bunga cOmeL

Biarkan berlalu

Semua kepedihanmu

Lelapkan matamu

Biarkan mimpi membawamu

Ke mana kau mahu

Selamat malam

Tidurlah sayangku

Siang kan tiba bercahaya

Bermula baru semua untukmu

Biarkan berlabuh tirai kisah semalam

Yang indah itu ada padamu

Dengan setiap impian dan harapan

Selamat malam

Tidurlah sayangku

Siangkan tiba bercahaya

Bermula baru semua untukmu

Kan ku menjadi arjuna dalam mimpi-mimpimu

Kan ku panah tepat ke jiwamu atas nama cintaku

Pari-pari ku utus bawa kau ke sini lagi

Terhapus semua air mata dengan senyuman

Selamat malam sayang

Selamat malam kasih

Selamat malam sayang

Woooo...
Selamat malam sayang

Selamat malam kasih

Selamat malam sayang

Woooo...

Tidurlah sayangku

Siangkan tiba bercahaya

Bermula baru semua untukmu

Selamat malam

Tidurlah sayangku

saya sgt suke lagu ni! rasa cm bleh tertd0 dgr die nyanyi.. tp yg part dpn tu je r... sebelum muzik rancak die start. futherm0re, lirik die p0n n0t bad...



ni untuk hilangkan stress..hehe.. adik yg c0mel ni sgt kelaka.. kecik2 dah femes kt utube...cian plak kt die.. =p

Friday, April 16, 2010

LaStdyW:day 5 (menghiburkan hati)

1 bunga-bunga cOmeL
salam..
slmt pg sume...

pagi2 dah p0st entry kan..hahaha.. untuk menghiburkan hati.. n aku pakai jersey dream team untuk buat aku happy.. hehehe



dtg bbg, bace paper n terpandang pada sebuah yamaha r1 cik maznah punye, dalm paper MEGA.... perghhhh!! smart giler! warna biru plak tu. mmg terbaek ah!
**tiba2 rasa nk m0t0 besar sendri plak**

aku pun terus menggoogle gmbar yamaha r1.






arghh!! smart gile!!

hmm... ni azam sampingan aku la.. 0ne day aku naek m0t0r ni.haha.. (ataupun yg sewaktu dgnnya..)

hmmm...
sebenarnye ade sa0mething yg sedang berlegar2 dlm kepala 0tak aku yang xbape nk cair ni... kadang2 aku rasa betul ke decision aku buat .. kdg2 aku rasa was2.. tp bile tiap kali aku was2 aku akan berdoa pada Allah smoga pilihan aku tepat n berharap doa aku termakbul. aku rasa lebih tenang bile aku sandarkan pada Allah dalam setiap apa yang aku buat. mungkin kawan2 pun leh buat perkara yg sme...

kali ni aku rasa aku serius...sm0ga Allah tetapkan pendirian ini, selagi nyawa aku di kandung badan....aminn..

p/s: sume 0rg sibuk2 dgn kereta idaman. jadi aku dlm pr0ses nk carik  kete iadaman jugak.=p
p/p/s:happy buffday t0 my bel0ved sister n my 0nly brother.. =p may Allah bless us always. l0ve  u all f0rever.

.LaStudW:day 4 (rumah sewa)

0 bunga-bunga cOmeL
salam..

asyik berjalan je 3 4 hari ni..ish2....

pg:stdy dgn pnuh f0kus.

ptg:g cm amek jersy.

malam g umah sewa, tgk2...n mcd lg. (bankrupt aku!)xm0 p mc d da..huu

pastu k0n0n nk stdy..tp terhilang m0mentum plak. =(
balik bilik, 0nline.huuu

n nk td0.. xm0 td0 lmbt sllu. nt badan lemah..

0k..slmt mlm kawan2...

syg kamu!

Thursday, April 15, 2010

.LaStudW:day 3 (spike exam!)

0 bunga-bunga cOmeL
di tengah2 kesibukan membelek, menulis, memahami n0ta dan tut0rial algebra linear 2 smbil berkerut2 dahi dan berkeriut tengkuk sbb lenguh, tiba2, dtg sekeping n0ta kt aku.. haha.. kelaka k0t. membuatkan aku ketawa lepas di dalam bbg (blik bacaan kt k0lej aku)

**tp malangnye, xde cable s0ny. aku dah amek gmabr dah guna hp.es0k aku upl0ad ey kalau ade masa. =p

**update:


s0 berbalik pada cite hari, im s0 happy stdy!

guess why???

xde pape pun sebenarnye. tp ntah.. rasa sy0knye bace.. masuk je dlm kepala...(nway, ade la s0mething sebenarnye,tp xde mende p0n.it was a small 'thing' but do make me happy f0r the rest 0f my day.. ewah! hahaha) wal0pun td terjejas sket m00d aku masa men v0lley..

playing v0lleyball is ab0ut playing v0lleyball n0t playing a chess! haish...if u wanna play like playing a chess then u better dont c0me.. huuu~

hmm.. i think i better st0p n0w.. late 0redy. t0m0rr0w g0t many things t0 d0. cewah!

misi es0k:
  • j0gging di pg hari. (hmmmm??)
  • bfes kt du
  • stdy algeb kt lib.
harap2 berjaya,,

0k. gud nite sume..

p/s: it is n0t wr0ng t0 miss him s0metime rite?

Wednesday, April 14, 2010

.LaStudyW:day 2 (dream team's bbq)

5 bunga-bunga cOmeL
salam..
p0st untuk day 2 terlewat beberapa jam. malam td dah tak tahan mengantuk..
 s0 hari ni aku luang masa kejap wt p0st ni..(setelah berbelah bhagi sama ade nk wt tut0rial or update. s0 i chose tutorial first.)

yg menariknye smlm, ade bbq for dream team. yeah! ptg tu maen. malamnye berbbq kt c0urt jugak berterangkan seket0l lampu jalan yang maluu2 kucing nk menyimbahkan cahayanye pada kit0rg..

hhaa.. g0ne in 60s! mmg terbaekla sape yg wt keje ni..(rahsia2!=p)

so xnk ckp byk, aku nk p0st gmbar je..

keje2 membersihkan ayam

bakar2.. dan bakar lg..

selingan: jap2.. mau pg kedai beli r0ti.lapa.

0k sambung balik.

part yg ditunggu2...ape lg? makan ler. hee
ade sepasang #16 di situ ye.
para pemanggang ayam yg berjaya.
hahaha.. da macam pelarian da.
makan2..
muka E mmg terbaek!haha



rmai giler manusia!
cuba bayangkan kte memakai jersi warna biru (yg aku edit tu) or warna hijau(yg mcm expl0race tu)..
hmmm...
here, when and where we started to unite.
luv u all~
menjerit2 apabila disimbah air 0leh ema.
siap k0 ema!=p
girls dream team.(ade penyib0k2 di belakang)
selepas di simbah air 0leh encik ketua pengarah ,jimmy
sesi prank pengarah.haha
air tu sgtla terbaek bau die!
cik pengarah dan mandiannya..
cik pengarah dan mangsa kejadian.
sian nabila.. hee

thanx f0r last nite. really enjoy! walupun ptg masa maen, dah d0wn gile bangang dah sbb asyik kalah je..(xde rezki nk menang)

ade la se0rang hamba Allah ni keep saying ' dah last, dah final year.. kena bg happy..' s0mething like dat la.. sgt sedey rasanye..tp dic0ver 0leh kekelakaran k0rg n ukhwah kite sume..

Allah amek s0me0ne dr aku, tapi Allah bg ramai teman2 yang happening... =p

time kasih sume atas bbq yang best  (walupun xsempat p0n nk mkn ubi.) dan ukhwah yg xkn aku lupakan..

ceh~ dah mula part sedey..haha

0k2.. chill2 my dear tina. time to stdy. misi terakhir di um harus dilaksanakan!yeah!
j0m kawan2, stdy!




Tuesday, April 13, 2010

LaStudyW:day 1 (seminar Lm & mcD)

5 bunga-bunga cOmeL
salam...

disebabkan ini adalah m0ment yg terakhir, jadi aku akan mengabadikan kenangan pd setiap hari di dalam blog aku(wal0pun sep0t0ng ayat, gmbar atau ape2 je.), sampai la aku balik umah pada bulan 7 nnti.

jadi LaStudyW is stand for Last Study Week..

hari ni ade seminar LM. atau nama panjang latihan mengajar n nama bahasa inggerisnye teaching practice.

kit0rg dah tau p0sting mana. aku ng partner tercintaku dpt kat SMK Asunta. girls school (=( hoping for mixed school) n majoriti pelajar bukan melayu. (=( hoping for malay school)

10 minggu ni bakal mancabar kewibawaan aku sbg se0rang bakal guru. (cewah!haha)
 sebab?
  • bakal keluar dr c0mf0rt z0ne.
  • sek0lah p0mpuan semua
  • bukan melayu ramai (cikgu melayu pun ade bape 0rg je masa aku cek website d0rg.*smngt x?* =p)
tp nila dinamakan cabaran. percaturan dariNya padaku dan temanku.

ape2 pun kit0rg akan buat yg terbaek. (dpt byk kata2 semnagt dr kawan2 n seni0r yg penah LM dlu.time kasih k0rg.=p)

s0 kat bawah ni aku letak gmbar2 yg sempat amek masa seminar Lm td.











pas abes seminar, ade test kimia p0limer.(dah xbape f0kus da. kepala penuh dgn huruf2 s. s. a. n. t. u. a. flying ar0und in my head.)

pastu g r0nda2 tgk sk0la. dekat je ng um s0 mybe kit0rg apply d0k k0lej je. masa 0dw balik, aku dah tertd02 dlm kete. tapi bile sampai bilik da segar! time to play  volleyball!! =p hee..

malamnye, kuar g mcD plak ng geng girl's dream team. haha... amek gamabr lagi.

collection muka2 huduh.
(tp umi tau buat muke s0pan je)

epal pie cicah sundae strawbery. besh!



12 april 2010 berakhir tanpa aku stdy ape2 pun kecuali bace p0limer sket bfre test td..
es0k kena stdy awal!
thanx pada nabila f0r the sweet2 ch0c~
nab, i will smile always bc0s i hv u all...=p

so dats all t0day..
h0pefully t0m0rr0w better than t0day..
ameen..

Sunday, April 11, 2010

secholi0n final year dinner .

6 bunga-bunga cOmeL

dinner final year.
tempat:m0nt kiara g0lf club
tarikh: 9 april 2010
masa:pas mgrib.
tema:kasual.(tp tema aku ng ema:cikgu)



dipendekkan cite, mmg ni tradisi k0lej aku. akan buat dinner untuk final year student.


s0 nilah hasilnye pda malam itu. seperti biasa lah kan.. bergambar.. =p

cikgu fatin..(nametag xsiap lg..)
cikgu zahidah a.ka. cikgu ema

k0n0n2 ng pengetua..
 
gamabr ni mmg x cntik..huu..tp nk letak gak sbb ade sume final year studs. 
 
ni batch sy,kecuali 2 3 0rg yg menyelit disitu  ye.=p
teman2 lelaki saya..
**bukan sbf 0k!=p
adik2 QS..
adik2 QS lgi.
**kakak n abg p0n ade. =p**
 
gambr dlm t0ilet salah satu kemestian.
wah... blossom gitu!hahaha
dgn my ex-rumie-nabila
thanx beb f0r every single m0ment dat we've ever shared.=p
with my current rumie.kak hilal..
*one of mesti tangkap jugak*
g0nna mish u sis. thanx for everthing.
with my sis...xani.
**gambr x cntik.=( **
my 0ther junior..emy..
same2 bergelut direct KKAA.
yeah!!
with mae bajet diva..hee
g0nna mish u too b.
thanx f0r everything my dear.. =)
n last but not least
lg satu mesti tgkap!
member2 memv0lley tiap2 ptg. tp yg fnal year nye 2 0rg je.=p

...luahan perasaan...
terlalu banyak kenangan yg xmungkin aku lupakan..
ade yg manis..
ade yg pahit sehingga menitiskan air mata..
ade yang menyakitkan hati sampai rasa nk amuk...
ade yang sedey xhengat...
happy yang giler2 punye happy...
siyes terlalu byk..
pada sume kawan2 n pada sume yg mengenali aku...
thanx 4 everything..aku mintak maaf kalau ade salah silap kt mana2...
live here do teach me a l0t of things..
frenship...
love...
comitment..
betray...
hate...
frust...
strong...
a lot of things...

.....time kasih untuk segalanya.....
gonna miss u all very much!!
CHEMISTRY without CATALYSIS, would be a SWORD without a HANDLE, a LIGHT without BRILLIANCE, a BELL without SOUND.

~love chemistry~

.giRLs DrEaM TEaM.

.giRLs DrEaM TEaM.

.wishlist.

tamat belajar
gaji pertama
konvo
external hard disk
amek lesen
S.E xperia vivaz
my first car
netbook
bola guli
VB team
DSLR
family holiday
Encik P
settle ptptn
...bahagia sampai ke syurga...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...