Al- Baqarah

"Allah tidak membebani seseorang itu melainkan sesuai dengan kesanggupannya."


Sunday, January 2, 2011

promo euthanasia...


'Daripada Kau aku datang, kepada Kau jua aku kembali…
Wajahnya tenang, lembut, seolah-olah sedang tersenyum. Pergilah seorang wanita yang selama ini begitu kuat dalam menghadapi semua dugaan ke atasnya.'


assalamualaikum..


spt yg aku telah janjikan. dgn sukacitanya aku nak memperkenalkan 'euthanasia' pada korg. hasil karya novel aku yang pertama yg berjaya aku tamatkan.haha sebenarnya aku xpernah berniat pun nk publish kt blog aku ni atas sebab2 tertentu.dan untuk pengetahuan krg jugak, novel ni dah berusia lebih dari 2 tahun.


euthanasia..


mengisahkan sekumpulan menjalankan pelajar yang menjalankan kajian ttg tajuk forum kumpulan mereka dan seorang wanita malang yang menghidap penyakit yg hampir tiada peluang sembuh. pertembungan 2 kisah yang berlatarbelakang masa dan tempat yg berbeza ini hanya kerana satu perkara iaitu 'euthanasia'.


euthanasia berjaya dihasilkan sbb minat menulis aku yg mendalam. actually ni  adalah hasil assignment untuk c0urse penulisan novel. 


originality aku akui bukan 100%..nama pun esemen.hihi..


ni lah satu2nya cerita yg aku tulis, yg bukan 100% idea dtg dr kepala aku.hii.. time kasih pda sebuah novel ini, yg mengilhamkan aku watak sakit xde harapan sembuh ni. certain statement mmg aku amek dr n0vel tu. tmabh2 yg medical statement. ampun2..aku tau salah.huuu.. sbb tu jugalah aku xnk publish kt mana2...


jadi 0riginality:70%




disebabkan aku teruja nk hasilkan sebuah nvel. jd aku dgn bijaknya meletakkan nama aku sebagai heroin dlm cite ni.cewah!hahaha..xdela heroin mane. tp watak utama. ni jugak salah satu sbb nape aku xm0 publish. aku pun kdg2 rasa geli nk bace. ade ke letak nama sendiri!hahahaha


jadi kisah benar:40%


selebihnya k0rg nilailah sendiri...mmg ade byk part yg aku patut impr0ve.yg penting ni memang kisah cinta yg luar biasa. semoga k0rg terhibur n dpt pengajaran drpdnya. =p 

3 bunga-bunga cOmeL:

-m3- said... [reply to comment]

i'm looking forward for it~ ^_^

~terataibungaindah~ said... [reply to comment]

hehe..thanx supp0rt kte slama ni! l0ve u lah! mmmuahx!

-m3- said... [reply to comment]

hehehe...<3 u too~ =)

CHEMISTRY without CATALYSIS, would be a SWORD without a HANDLE, a LIGHT without BRILLIANCE, a BELL without SOUND.

~love chemistry~

.giRLs DrEaM TEaM.

.giRLs DrEaM TEaM.

.wishlist.

tamat belajar
gaji pertama
konvo
external hard disk
amek lesen
S.E xperia vivaz
my first car
netbook
bola guli
VB team
DSLR
family holiday
Encik P
settle ptptn
...bahagia sampai ke syurga...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...