Al- Baqarah

"Allah tidak membebani seseorang itu melainkan sesuai dengan kesanggupannya."


Tuesday, January 26, 2010

.langkawi day 2 (part 2)




day 2


full day jalan2 makan angin...


pusat gamat-makam mahsuri-beras terbakar-padang mat sirat-balik lunch kt chalet-cable car-harb0r view- sh0ping kt pekan kuah.


disebabkan trip dah berbulan2 lebey dah,, aku pun dah x bape ingt dgn detail ape yg jadi..hee.. tp aku kasi k0rg tgk gambar2 ni kt bawah.. dikumpul dr 4 camera (ain, tqah, ash n term.)


sebelum bertolak ke destinasi pertama-bergambar di depan chalet..
 (xberniat nk pr0m0te chalet ni k. hee =p)


 
all ladies except 2 guys yg menyibuk nk bergambar kt belakang tu.. =p


sebahagian yang terlibat... yang lain2 tu xsedar k0t kit0rg amek gmbar ni.


destinasi PERTAMA:
haa.. k0rg dah nampak sah2 kan gambr ape kt bawah ni..
s0 nilah destinasi pertama kami.. 
byk giler pr0duk gamat yang ade kt sni. sampai rambang bijik mata.






ain dan gamatnye.. hee.. nilah sebahagian dr kedai encik gamat ni yer..


gamat yg sedang dimasak dlm kawah. berani celup r tangn.. x panas.. hihi


destinasi KEDUA
.makam mahsuri.



nak masuk kena ade tiket lu.. =p


bergambar kt depan makam mahsuri.. 
nilah satu2 nye versi0n cerita mahsuri  yang kedengaran di telinga aku ade relevennya (diceritakan oleh t0ur guide). maybe satu hari nt aku cite kan kt k0rg plak.


kampung kedah
masih lagi dlam kawasan makam mahsuri-kiranye pakej bila dtg makam mahsuri ni dptla tgk2 rumah2 lama tinggalan 0rg d0lu2.. dan juga rumah2 yang ade pada zaman mahsuri.


bergambar k0n0n2nye c0ver album r.. haha


ni telaga mahsuri bukan telaga ain.. hee
kepercayaan 0rg2 kt sni:nak muka berseri2 ke ape tah (berkaitan ng muka2 cantik nilah), basuhlah muka ng air telaga ni..
kalau x salah aku, (seperti yang diceritakan
masa mahsuri hampir nak lahir, telaga ni airnye beku. malam tu jadi cerah. bile mahsuri dah selamat lahir, barulah telaga ni kembali seperti biasa..


ain sedang menced0k air telaga sambil derhatikan tiqah dgn penuh kagum. haha..aku kt belakang stand by je k0t2 ain nak terjatuh ke.. =p


ye adik2.. jgn malu2.. bleh basuh muka..abeh ilang jerawat, jeragat sume.. =p


pandangan dari telaga mahsuri.
disnap oleh tiqah.


ni teratak Sri Tama, panglima hitam.
(panglima zaman mahsuri la k0t.. )







ni k0n0n2 perempuan melayu terakhir la ni.. haha..
(s0ry gambar xsempat r0tate, n mlas nk r0tate semula unutk upl0ad.)





tqah ng ain..



sesi pengambaran terakhir sementara menunggu bas dan kawan2 yg lain sampai..
gambr ni diambil guna timer yer.. sbb tulah agak kelakar n x menyempat2.. haha

tu jelah untuk hari ni. penat nk memilih n mengupl0ad gamabr nih..

next time kat cable car n tempat seterusnya plak.. =p

adi0s~~

2 bunga-bunga cOmeL:

-yen- said... [reply to comment]

hahaha..oit..siot je stand by takpot kite jatuh tlaga ek..padahal die nk tolak ar tu..hehehe

~terataibungaindah~ said... [reply to comment]

erk.. mana ain tau ni???hahaha =p

CHEMISTRY without CATALYSIS, would be a SWORD without a HANDLE, a LIGHT without BRILLIANCE, a BELL without SOUND.

~love chemistry~

.giRLs DrEaM TEaM.

.giRLs DrEaM TEaM.

.wishlist.

tamat belajar
gaji pertama
konvo
external hard disk
amek lesen
S.E xperia vivaz
my first car
netbook
bola guli
VB team
DSLR
family holiday
Encik P
settle ptptn
...bahagia sampai ke syurga...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...