Al- Baqarah

"Allah tidak membebani seseorang itu melainkan sesuai dengan kesanggupannya."


Monday, April 19, 2010

LEXweek:day 1(tlg nasihatkan sy)


salam

hari ni xde paper.. sbb first paper aku is 0n 24th apr.

tadi aku ng fad, g sk0lah.. punyela lame nunggu guru panitia. sempat lagi berbual2 ng cikgu anis, cikgu praktikal kt situ dr UPSI...

mende yg die paling tekankan ialah fluent in english.. hmm.. ni lah yg menserab0tkan kan aku... bukan aku xleh nk speaking.tp sbb english ni bukan menjadi darah dgg s0, die jadi susah. padahal bile dah terpaksa tu bleh je bedal speaking..huhu...

pastu anis ni ckp lagi, kenalah rmah.pandai kipas cikgu2(atau dlm erti kata lain, pandai amek hati.)bukan ape, just nk dikenali. reputati0n.  lupa plak, anis ni ajar akaun.

lepas tu baru jumpa guru panitia tu.. sembang2...  n kit0rg akan mendftar 4hb n start ngajar pada 10hb. minggu yg pertama tu just 0bserve je..huhu..harap2 xt0ugh mana..

n then, paling aku sgt tak0t skali bile ckgu  ni cte....

cikgu1:ade 2 0rg ckgu praktikal nk jumpa.
cikgu 2(ketua panitia tu):0wh 0k. after dis.. (die tgh bincang s0mething ng anak murid die )
anak murid:alaaa,,, xnak cikgu praktikal. nt kacau lesson.
cikgu 2:x b0leh... we shud give them  a chance.

s0 ckgu ni pun ckp r kt aku ng partner aku.
"u have to proof urself to them"

aku dalam hati.... hmmmm....

masa 0dw balik, g armc0rp. k0n0n nk beli kasut... tp disebabkan serab0t penat n sbgnya, aku terus xde mud nk sh0ping..hhuuu

hilang sume pengalaman 4 tahun yg aku kutip kt um. setahun kt mtrik, 5 tahun kt sk0lah asrama n 6 tahun kt sek0lah kg dan selebihnye di rumah...

hilang sume semangat yg aku cuba bina selama 23 tahun aku hidup...

haish..kemana pg mereka sume...

huhu,,..tlglah nasihatkan aku..tiba2 ak rasa aku nk xlayak n xb0leh nk jadi ckgu..huuu~

update:
i will try my very best ( syukur smngt dah dtg balik)..insyaallah n thanx to you. =p

but if u all have anything to say, to advice, just leave ur c0mments.. i really appriciate dat. tq =)

3 bunga-bunga cOmeL:

miss hannan said... [reply to comment]

tina....
believe in urself...
memula mmg tak semuanya mudah...
perubahan..sapa yg suka kan?
tp nt akan rasa selesa dgn benda tu...

erm, kalau pasal mslh english dlm communication tu, tina kena try bnyk ckp english la after this...
kalau ajar maths, ok lagi....kurg la bg penerangan berabnding kalau ajar sains....

percaya diri dik!...
tu yg pertama...
dan pastu baru kekuatan yg lain akan dtg bersama....

pasal kipas cikgu tu??
owh..no...no....jgn lah buat....
tp berbaik2 ngn cikgu utk mintak tunjuk ajar....takpe...
jgn wat utk dptkan benda lain ke...tak elok utk kesihatan...

banyak2 tanya pd cikgu lama ttg selok belok sekolah...
jgn asyik ngn partner je....
berkawan n ramah mesra ngn guru2 lama....
insyaAllah nt diorg boleh bantu...
erm, tataw nk kata pe lagi....
all d best dgn experience pertama neh....

it would be a greatest n sweetest memory to be remember.....

~terataibungaindah~ said... [reply to comment]

thanx my dear sis.. im waiting f0r ur c0mment,..

insyaallah, i will try my very best.. =)

miss hannan said... [reply to comment]

it would be a greatest n sweetest memory to be remembered.....


huhuhu.....

its ok...sorry lmbt anta komen...semalam ada hal sket awal2 tu...huhu...

ok..chaiyok2 tina!!!

CHEMISTRY without CATALYSIS, would be a SWORD without a HANDLE, a LIGHT without BRILLIANCE, a BELL without SOUND.

~love chemistry~

.giRLs DrEaM TEaM.

.giRLs DrEaM TEaM.

.wishlist.

tamat belajar
gaji pertama
konvo
external hard disk
amek lesen
S.E xperia vivaz
my first car
netbook
bola guli
VB team
DSLR
family holiday
Encik P
settle ptptn
...bahagia sampai ke syurga...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...