Al- Baqarah

"Allah tidak membebani seseorang itu melainkan sesuai dengan kesanggupannya."


Tuesday, October 20, 2009

~just think p0sitivE


salam


anda pernah mendengar, melihat atau menghadapi situasi seperti ini atau yang sewaktu dengannya:


B: tolong ajar saya
C: kalau aku ajar pun tak pandai2 pun kau.


hahaha.. kureng betul kan si C ni. tak membantu langsung. ade ke cakap cmtu kt B. mungkin C ni dah banyak kali t0l0ng B k0t. tp x kecik ke hati si B. mana tau dia jarang dapat chance nak belajar. bila nk belajar kena mcm tu. kalau B tu pernah buat salah, org lain pun xkan la tak pernah buat salah. kenapa orang lain tu di beri peluang lagi sedangkan B ni bile mintak, dihentam macam tu. B nak belajar. salah ke die?


kepada B, janganlah down. mungkin C tak bermaksud pun. kalaupun dia bermaksud macm tu, think p0sitive. take it as a m0tivati0n f0r u to impr0ve urself. u kn0w u can do it but sometime it just n0t go sm00thly. try not t0 repeat the same mistakes and appreciate every chance that u get.


ala, ape kisah 0rg ckp ape pun.selagi kite wt mende yg betul n mende tu untuk kebaikan diri sendiri and org lain jugak.. tol x??


hehehe


tu je untuk dik0ngsi... =p

4 bunga-bunga cOmeL:

-yen- said... [reply to comment]

erm..sumtime kte kene wat xkesah..tapi, kite memang xley wat xkesah...mesti ter pk2 pe yg orang kate...tol x??

~terataibungaindah~ said... [reply to comment]

ahaha.. bile byk keje, mesti tak sempat da nk pk.. n belajar wt d0nn0 kal0 dgn kta2 0rg yg dengki ng kita..

Anonymous said... [reply to comment]

haha..
bkn sume org leyh wat dunno..
n bukan sume org akan terpk ape yg org kater..
sO just be urself..
n dO wat is da best 4 urself..
lOl~

~terataibungaindah~ said... [reply to comment]

thanx an0nym.. =)

CHEMISTRY without CATALYSIS, would be a SWORD without a HANDLE, a LIGHT without BRILLIANCE, a BELL without SOUND.

~love chemistry~

.giRLs DrEaM TEaM.

.giRLs DrEaM TEaM.

.wishlist.

tamat belajar
gaji pertama
konvo
external hard disk
amek lesen
S.E xperia vivaz
my first car
netbook
bola guli
VB team
DSLR
family holiday
Encik P
settle ptptn
...bahagia sampai ke syurga...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...