Al- Baqarah

"Allah tidak membebani seseorang itu melainkan sesuai dengan kesanggupannya."


Thursday, May 26, 2011

~to the TOP of GUNUNG DATUK~


assalamualaikum...


hehee...kali ni aku akan bawak korg berjalan2 ke puncak gunung datuk..


pernah  pg? kat rembau.


kitorg, geng g.r.e.e.n kumpul kt masjid ar rahman pukul 4 pgi. gerak ke rembau. benti kt r&r tgu member lagi n breakfast.around 6am gerak terus ke rembau.


about 7 am sampai ke kaki gunung datuk. lari2 pg toilet, bayar enterance fee -RM3/person, stretching and then 7.30 kitorang mula mendaki..


mendaki punya mendaki.... .S.E.M.P.U.T wei!!!! pancit.. dan segala yg sewaktu dengannya... aku hampir2 give up dah...


thanx pd member2 yg tlg bawak air, beg aku.hahaha.. lepas tgl nk bawak diri je, baru lah laju sket....mungkin aku xckup tdur, xbreakfast (act aku mkn nugget je), n stamina mmg x fit mana kan..adei...


akhirnye!!!! dah sampai ke batu besar ade tangga yang ditunggu2.argggh!!








nila batu ade tangga yang aku cakap tu.


cuak seyh! abg ni plak dh sua tangan dah.. alhamdulillah aku bleh naek sendiri
nk lagi gambar?klik continue reading.



half peak- sebelum betul2 kat peak.


amek gmbr dlu!hehe




cntikkan?


yeah!tgu turn nak naek lagi satu tangga untuk betul2 ke peak.






yeah!dah sampai kt puncak!terbang melayang sume kepenatan.. yg tgl hanya masa nk abadikan  pic2 kecantikan alam je.hee
lagi gmbar atas puncak?? wait for my next entry k. love ya~


p/s: member aku cakap, gunung datuk is one the best mountain/hill to inspire beginner like us..yup! membuatkan aku rsa nak naek lagi walaupun masa nak naek tu agak membebel2 gak la. astaghfirullah...

3 bunga-bunga cOmeL:

Thristhan said... [reply to comment]

Wow, what a great view. Where is this mountain by the way?

Nava Krishnan said... [reply to comment]

A great big achievement for sure.

of tr@vels, 3nvironment, 9hotography and bl@bl@bl@ said... [reply to comment]

cantik jugak Gunung Tuk nih..ada challenge jugak :D

CHEMISTRY without CATALYSIS, would be a SWORD without a HANDLE, a LIGHT without BRILLIANCE, a BELL without SOUND.

~love chemistry~

.giRLs DrEaM TEaM.

.giRLs DrEaM TEaM.

.wishlist.

tamat belajar
gaji pertama
konvo
external hard disk
amek lesen
S.E xperia vivaz
my first car
netbook
bola guli
VB team
DSLR
family holiday
Encik P
settle ptptn
...bahagia sampai ke syurga...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...