Al- Baqarah

"Allah tidak membebani seseorang itu melainkan sesuai dengan kesanggupannya."


Thursday, April 14, 2011

bila yang jelek itu dipandang biasa, yang cantik itu dipandang sinis...


assalamualaikum...

aku memang tak boleh nak lupakan macam mana sinis nya encik refferee tu senyum masa student aku bertakbir.
aku memang tak b0leh nak lupakan macam 0rg2 sekeliling yg MEMANG melayu dan aku yakin beragama Islam senyum sinis bila anak buah yang bertudung labuh, yang menjaga aurat dorang  masuk dalam c0urt..

oh, mungkin pada dorg, ' dah pakai tudung labuh dok sekolah diam2 jelah xpayah inv0lved dalam sukan'

tp aku rasa, baik yang budak melayu, beragama islam yang pakai short pant tu duduk rumah diam2..

hmmm... nilah jadinya bila yang jelek itu dipandang biasa, yang cantik itu dipandang sinis...pelik betullah aku. mungkin ref tu dah selalu sngt tgk bdk2 p0mpuan main pakai short pants kot. mungkin lelaki2 yang ade kat situ dah biasa sgt tgk gadis2 pakai skirt pendek, seluar pendek cmtu kot..

masyaallah...mcm ni ke anak2 zaman sekarang...

bile dlm c0urt tu, melayu cina india dah xnmpak berbeza bila semuanya pun pakai sh0rt pant. tudung dah k0mpem2 la tak pakai kan..

hai....

pesanan untuk diri sendiri dan semua sahabat,j0mlah didik diri kita, anak2 kita, anak2 sedara, org2 sekeliling kita untuk tutup aurat..

;)

7 bunga-bunga cOmeL:

Akmal Ezzah Alias said... [reply to comment]

urm..gtu la dunia zmn sekarang

marinata said... [reply to comment]

dunia akhir zaman, moge kite semua dilindungi Allah.

marinata said... [reply to comment]
This comment has been removed by the author.
asma' said... [reply to comment]

islam itu dtg sbg sesuatu yg asing, dibawa sbg sesuatu yg asing dan berakhir sbg sesuatu yg asing..
moga kita jd penganut agama asing ini smpi habis nyawa dihalkum, biar segala tohmahan dtg, kita tetap dgn kalimah 'ahad' 'ahad' seperti bilal sedang dihempap batu tatkala diseksa..

~atieput3~ said... [reply to comment]

@asma'amin..

~atieput3~ said... [reply to comment]

@marinataharapnya begitulah. =)

~atieput3~ said... [reply to comment]

@Akmal Ezzah Aliaskan.huhu

CHEMISTRY without CATALYSIS, would be a SWORD without a HANDLE, a LIGHT without BRILLIANCE, a BELL without SOUND.

~love chemistry~

.giRLs DrEaM TEaM.

.giRLs DrEaM TEaM.

.wishlist.

tamat belajar
gaji pertama
konvo
external hard disk
amek lesen
S.E xperia vivaz
my first car
netbook
bola guli
VB team
DSLR
family holiday
Encik P
settle ptptn
...bahagia sampai ke syurga...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...