Al- Baqarah

"Allah tidak membebani seseorang itu melainkan sesuai dengan kesanggupannya."


Wednesday, November 24, 2010

khas untuk ain...




just take s0me time and read dis...


bile kite ditimpan ujian, kte sll tertanya2 ...kenapa kita? 
"Apakah manusia itu mengira bahawa mereka dibiarkan saja mengatakan; "Kami telah beriman," ("I am full of faith to Allah") sedangkan mereka tidak diuji? Dan sesungguhnya Kami telah menguji org2 yg sebelum mereka, maka sesungguhnya Allah mengetahui org2 yg benar dan, sesungguhnya Dia mengetahui org2 yg dusta."
(Surah Al-Ankabut ayat 2-3)

kadang2 ujian tu membuatkan kita merasakan diri kta lemah sangat.. berperang antara hati dan akal.. dan merasakan yg ujian tu xtertanggung....

"Allah tidak membebani seseorang itu melainkan sesuai dengan kesanggupannya."
(Surah Al-Baqarah ayat 286)
"Jgnlah kamu bersikap lemah, dan jgnlah pula kamu bersedih hati, padahal kamulah org2 yg paling tinggi darjatnya, jika kamu org2 yg beriman."
(Surah Al-Imran ayat 139)


dengarlah rintihan hati ini...bagaimana mahu kutempuh semuanya??
"Dan mintalah pertolongan (kepada Allah) dengan jalan sabar dan mengerjakan sembahyang; dan sesungguhnya sembahyang itu amatlah berat kecuali kepada orang-orang yang khusyuk"
(Surah Al-Baqarah ayat : 45)
"... ..dan jgnlah kamu berputus asa dr rahmat Allah. Sesungguhnya tiada berputus asa dr rahmat Allah melainkan kaum yg kafir."
(Surah Yusuf ayat 12)
ain,
tabah ok!
i'm always be there for you...
kalau penat simpan, luahkan. i'm all ears! (maklumlah berpengalaman. =p)
all the best in your exam lalink!
MyEm0.Com


3 bunga-bunga cOmeL:

bulatkocik said... [reply to comment]

klu camtu..boleh tak nak tumpang skaki..hehe

tp klu masalah laki leyh gak ker..kui3

-ain- said... [reply to comment]

erm... :'( sedeynye bace....
mekaseh k.tina....kan best kalo k.tina ader kat bilik sebelah...mesti kite ari2 datang...hehehee

~terataibungaindah~ said... [reply to comment]

@bulatkocik: masalah ape? meh2..haha..kalau masalah lelaki sgt, g jumpa pakar sakit tuan.hihi

@ain: tula, ingtkan smlm nk amek megi, leh jumpa ain. xde kt blik plak...

CHEMISTRY without CATALYSIS, would be a SWORD without a HANDLE, a LIGHT without BRILLIANCE, a BELL without SOUND.

~love chemistry~

.giRLs DrEaM TEaM.

.giRLs DrEaM TEaM.

.wishlist.

tamat belajar
gaji pertama
konvo
external hard disk
amek lesen
S.E xperia vivaz
my first car
netbook
bola guli
VB team
DSLR
family holiday
Encik P
settle ptptn
...bahagia sampai ke syurga...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...