Al- Baqarah

"Allah tidak membebani seseorang itu melainkan sesuai dengan kesanggupannya."


Monday, November 29, 2010

apa yang boleh buat kita senyum?


As salam....

ape korang buat untuk terukir sebuah senyuman dibibir korang sendiri. walaupun masa tu korang sgt terseksa, tensen, marah, benci, kecewa, atau sebagainya?? dan sekaligus, tingkatkan semula keyakinan korang...

so ni aku nak kongsi la cara-cara yang bleh buat aku tersenyum... 
ni baru skit!belum tgk yg buat iklan colgate lg.=p

cara pertama.... (paling bagus untuk para blogger)

step 1: godek2 balik gedung gmbar2 lama korang.. 
step  2: korang pilih moment2 yg paling ceria! tmbah2 lagi yg tgh tersenyum lebar. (jgn bukak folder gmbar yg buatkan korg lagi sedih plak..)
step 3: ape lg, korg upload r kt blog.hihi..yg xde blog, bleh upload kt fb. beserta dengan ayat korg sendiri.

senang kan?hihi... 

nota di tangan: ini untuk buatkan korang ingat balik yg korg bukan sorang2 kt atas muka bumi ini dan yg paling penting, bukan dengn orang yg menjadi penyebab korg kecewa,sedih, marah dll tu je korg bleh happy. banyak lgi sebab yang bleh buat korang senyum spt dlm gmbar tu! (xkan la korg  nangis bile tgk gmbar korg tgh senyum happy kan kan?)

aku pun pernah buat satu masa aku frust dulu! and it worked! a lot! (klik sini)

tips lain aku sambung next time! =p MyEm0.Com

6 bunga-bunga cOmeL:

aRuL aSh.. said... [reply to comment]

haha..tersenyum suda!

fromjarn said... [reply to comment]

hehehe...
good idea..

~terataibungaindah~ said... [reply to comment]

@aRuL aSh.. bgus2! =p

~terataibungaindah~ said... [reply to comment]

@fromjarn kan?

CiK Sya_Amiey said... [reply to comment]

instead of dat..amik wuduk..
lpas 2..smyang..luahkan pada pencipta kter..yang maha mgetahui apa yang kter ase..apa yang kter nk..lpas 2 mesti lega..kurang la ckit..lpas 2 bley la nk tgok pix lme2 pown..heee~~

~terataibungaindah~ said... [reply to comment]

@CiK Sya_Amiey oh ya!hihi..memang pun..that will be the first thing i did everytime..and i bet semua pun akan buat mende yg same.. btw, thanx tlg ingtkan.. =p

CHEMISTRY without CATALYSIS, would be a SWORD without a HANDLE, a LIGHT without BRILLIANCE, a BELL without SOUND.

~love chemistry~

.giRLs DrEaM TEaM.

.giRLs DrEaM TEaM.

.wishlist.

tamat belajar
gaji pertama
konvo
external hard disk
amek lesen
S.E xperia vivaz
my first car
netbook
bola guli
VB team
DSLR
family holiday
Encik P
settle ptptn
...bahagia sampai ke syurga...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...