Al- Baqarah

"Allah tidak membebani seseorang itu melainkan sesuai dengan kesanggupannya."


Wednesday, November 24, 2010

.belajar dr kesilapan.


kalaulah 4 tahun dulu stdy mcm hari ni..... MyEm0.Com


salam..


tak baek betul start entry mengeluh cmtu.ish2... tp betulla kan.. kadang2 belajar dari kesilapan tu lebih berkesan di hati kita. lebih berkesan dalam tindakan kita.


macam hisap r0kok. selagi bleh hisap n hembus fuh fuh kt 0rg, selagi tulah susah nk berhenti.tp bile dah kena kanser mulut ke, sakit peparu ke, barula nak insaf... baru lah rasa betapa teruknya effect r0k0k tu!sedangkan bukan xtau. iklan pasal keburukan r0k0k bersepah2... yelah, te0ri je mana nk rasa kan! bile dah kena... mmmm... masa tu nt mula lah... "kalaulah........" (sambung sendiri)


(hukum ALLAH lain cite.)
xkanlah nk test zina dulu baru nk sedar zina tu salah. walaupun l0gikalnya, lepas dah zina, tiba2 pregnant, masa tu mula gelabah....belajar dr kesilapan, tentu kesannya lebih mendalam... kn? tp xperlulah sampai mcm tu. ada banyak cara lg untuk belajar.kn?
(semoga smpai maksud aku ni.hihi)


so target malam ni dah tercapai.alhamdulillah... baru betul2 paham perbezaan equations dan cara nk selesaikan. n dah buat buat n0ta kecik for the whole topics! sgt2 berbangga dgn diri sendiri! MyEm0.Com betollah assignment aku pasal discovery learning hari tu. bile kite sendiri cuba pahamkan n detect kesalahan sendiri, pelajaran akan jadi lebih berkesan! (inilah yang sebenar-benarnya )


hari ni pun dah hantar b0rg pengijazahan..m0ga2 tercapaila hasrat aku yg satu ini.amin...


p/s: mesti ade sebab bila Allah jadikan kita ni lembut hati kan....

6 bunga-bunga cOmeL:

ezzat said... [reply to comment]

huhu, all the best exam kali ni...
betul jugak, kadang2 memang kene merasai kegagalan/kepayahan sbg satu bentuk pelajaran...
sbb kadang2 cara tu lebih berkesan~

ganbatte kak...

yg pasal blanje tu jgn lupe jugak ye...hahaha

~terataibungaindah~ said... [reply to comment]

tq ezzat.. ade rezki kita same2 k0ngsi.hihih

haszuraidah ishak said... [reply to comment]

chaiyok2..

lagi best, kalau dapat wat group discussion..baru pelbagai idea dan cara utk solve problem..

~terataibungaindah~ said... [reply to comment]

hihi..tq2.akan diusahakan.=p

-m3- said... [reply to comment]

yg ALLAH pilih je dpt rase kak...^_^

all d best!

psl lembut hati tu, fitrah perempuan mmg begitu...sbb tu kene betul2 jage

*wink*

~terataibungaindah~ said... [reply to comment]

@-m3-hihi..tq aleen.

CHEMISTRY without CATALYSIS, would be a SWORD without a HANDLE, a LIGHT without BRILLIANCE, a BELL without SOUND.

~love chemistry~

.giRLs DrEaM TEaM.

.giRLs DrEaM TEaM.

.wishlist.

tamat belajar
gaji pertama
konvo
external hard disk
amek lesen
S.E xperia vivaz
my first car
netbook
bola guli
VB team
DSLR
family holiday
Encik P
settle ptptn
...bahagia sampai ke syurga...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...