Al- Baqarah

"Allah tidak membebani seseorang itu melainkan sesuai dengan kesanggupannya."


Wednesday, March 18, 2009

love is cinta?



pagi tadi, aku dengar satu siaran radio. ada caller minta lagu 'cinta gila'. bila dj tu tya kenapa mintak lagu ni. pernah ade experience ke? guy ni pon jawab:lebih kurangla.. dj tu pun tya lagi: awk ke die yg gile?. this guy said:saya. first laove kan. nak wut macm mana. ade getaran dihujung suara die dan nada die mcm org baru lepas frust la. agaknyalah...

hmmm... aku terfikir. first love?kuat sgt ke first love tu?

bile kite ckp "i love u" meaning "saya cintakan awak".

bile kite ckp "i love u" also means "saya sayangkan awak".

jd love=cinta=sayang?

kalau bukan, jadi cinta itu apa?


aku pernah melafazkan kata 'love'... bila aku benar2 menyayanginya... aku sendiri tidak pasti adakah aku bercinta... yg pasti, aku sgt sakit bile sayang aku terputus tgh jalan....

xpe. kisah lama...hee

so bercinta itu apa? pengorbanan?kesetiaan?penerimaan?kesempurnaan?

dah2.. ape la ya aku merepek ni..haha.. tp kalo rasa nk cinta yg paling agung. bercintalah dgn Allah...

wallahualam..

11 bunga-bunga cOmeL:

Anonymous said... [reply to comment]

ade org ckp cinta tak sma ngan syg..ade org ckp sma jek dua-dua pun..tak kisah la apepun maksud keduanya..yg pastinya kita tau ape itu rasa cinta n syg....first love tak smestinya bersama...

~teratai bunga indah~ said... [reply to comment]

thanx for that comment...

first love tak semestinye bersama... tp yg tula kebanyakkan org sukar nk lupakan.. sbb first time kot..

miss hannan said... [reply to comment]

kita hadir ke dunia kerana cinta dan kita pulang kpdNa kerana cinta.
cinta..sepanjang perjalan kehidupan kita.

Mak Su said... [reply to comment]

hhhmmm, tak reti plaks nak tafsirkan

K.Safwan said... [reply to comment]

for me syg is for alot of ppl.. syg adik, syg ayah, syg mak, syg kawan2, syg umat.. but cinta is very special.. jgn lafazkan cinta if it is juz syg..

1st love, mmg xleh luper.. aku sndiri xluper.. awek aku skang pon xlupe 1st love die.. but since idop nih berterusan, lets pretend dat kite xpnah ade love lain pon b4 diz.. hipokrit pade diri sendiri, tapi dat's life.. :)

blackRose said... [reply to comment]

sagt setuju ngan safwan.. heee~~~

~teratai bunga indah~ said... [reply to comment]

hohoho...pretend that we nver fall in love before...

oit sfwan.. jgn cinta ng pompuan je... ade cinta yg lebih besar jugak.hee

thanx kak anan n mak su ..

Rarepeople. said... [reply to comment]

cinta diri sendri lg bgus...

muahhaha

~teratai bunga indah~ said... [reply to comment]

cinta hot babes kt hatyai ke phuket ke tak nak ke rarepoeple oi!haha

Anonymous said... [reply to comment]

for me..
syg n cinta is 2 diffrnt thing..
x smestinye kiter cnta sesaorang sekiranya kiter sayang individu itu..
plus,syg comes first from cinta..
but then..im not dat agreed wif K.Safwan..
we cant juz pretend dat we r nver being in love b4..
n being hypocrite wif ourself is not da best option,i shud say..
mybe its better klau kiter jdkan 1st love as referrence..
im not saying dat we must compare our current love wif da previous one..
but make sure we didn't repeat da same mistake dat make our 1st love end up in the middle of da road..
i noe sumtymes its not our mistake at all..but dats life..
try to learn wif it rather than pretending dat it never happens b4~

~terataibungaindah~ said... [reply to comment]

xsangka masih ade 0rg k0men.. nway thanx f0r the sharing. haha..
betul2.. yg ni lebih hmmm.. h0w t0 say dis.. jujur?lebih real?
susah nk pretend s0mething yg dah jd tu mcm xpenah jadi.. s0 the best way is wtla mcm an0nym0us ni tulis.. ..

peace n0 war~

CHEMISTRY without CATALYSIS, would be a SWORD without a HANDLE, a LIGHT without BRILLIANCE, a BELL without SOUND.

~love chemistry~

.giRLs DrEaM TEaM.

.giRLs DrEaM TEaM.

.wishlist.

tamat belajar
gaji pertama
konvo
external hard disk
amek lesen
S.E xperia vivaz
my first car
netbook
bola guli
VB team
DSLR
family holiday
Encik P
settle ptptn
...bahagia sampai ke syurga...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...