Al- Baqarah

"Allah tidak membebani seseorang itu melainkan sesuai dengan kesanggupannya."


Thursday, March 12, 2009

~25 hours of quarantine


salam...

aku telah berjaya men'quarantine'kan diri aku dr men'on'kan laptop seterusnya meng'online'kan diri selama 25 jam..(termasuk masa tidur)..haha..satu kejayaan pertama buat aku kerana aku amat sgt susah berpisah dr laptop kesayanganku ini.hee...

sebenar2nya, aku ade test hari ni.. statistik tak berparameter @ non parametric statistical. ade pasal sign test, run test, proportion test, mann whitney, spearman corrollation dll.hoho.... best.. aku suka.. sebenarnya aku suka subjek2 yag berkaitan dgn statistic or probabiility ni.. cuma test yg before ni tu gelabah ayam sket.. tp yg kali ni, aku try the best r. dah r lecturernye same ng subjek yg lagi satu tu..kang kantoi dua-dua, terus sampai final, die ingt nama aku plak kan..

izinkan aku mengepastekan ayat yang menjadi harapan aku minggu lepas...


YES!!!YES!!! aku kuar BS dengan wajah yg ceria ditambah senyum yg sampai ke telinga... senang gile test hari ni,.. tak sia2 aku stay up malam td n bgn awal pg ni.. baiknye lecturer kasi soalan senang. sume aku boleh jawab... siap abes 15 minit awal plak tu..ohooho... tp xpe r. segan plak aku nk bgn awal.. tunggu je r kan...

tapi xdelah aku abes 15 minit sebelum masa tamat. thanx to my dear fren, fadlina. die kasi aku rumus yg aku xsempat nk bace langsung!! =)

hee...malam td dengan penuh kezutan yang teramat sgt, ade la plak fire drill dikala aku tidur dengan nyenyaknya.. ces 44 kali!!! aku g kompang malam td, balik sambung stdy sket n tdo. sbbnye mengantuk nk mampus. mula2 aku nk letak kepala kejap je, tp melebih2 plak kan.. last2 aku pk, baik aku tidur terus jelah. jam pon dah 12 atau 1 lebih kot. stdy pun lom tentu masuk. aku pun tdur. dgn harapan esok bgn awal dan sambung stdy...

huhu.. nk dijadikan cite, around 2 am kot, aku terbangun dgn reaksi yang paling terkejut sbb dgr bunyi loceng. kalo tini xde kompem aku tidur balik, sbb aku xbape sedar dgn ape yang berlaku...

masa kat tenggayun, aku cuba mengikhlaskan hati. dlm msa yang sama mulut tu terkumat kamit gak r kan... kaco tido aku.. huhu... sbb pernah ade org nasihatkan sesuatu, 'kalo kite ikhlaskan hati wt sesuatu yg baik walaupun masa tu kelapangan kite sgt terhad, insyaallah keikhlasan kite tu akan dibalas dgn cara lain...'

jadi mungkin sbb ni jugalah kot apa yg aku stdy tu melekat je dlm kepala aku... wallahualam..

pengajarannya, buatlah sesuatu mende dgn ikhlas.. hee..

p/s:
semalam ustaz tu ckp " bercinta ni menggembirakan, jadi kalo bercinta berair mata, baik berpisah je.'

da 2kali aku dgr statement ni.. huhu

actually ade ceramah malam td. pasal maulidur rasul. beliau bekas presiden kolej 2 dulu. student API n imam masjid imam ngr sekarang..
byk gak input yg aku dpt malam td. antaranya: PRIORITI sbg umat Islam, sbg pelajar, realiti umat akhir zaman, dan macam2 lagi... wallahualam.

8 bunga-bunga cOmeL:

miss hannan said... [reply to comment]

tahniah la sbb da berjaya tak onlinekan diri utk satu jangkamasa yg lama.
akak tak boleh lagi mengubati addiction towards internet ni.
kalau setakat pg kem..tak online 3-4 hari tu tak kire lah kan...
ni kalo tak onlie sbb saje2 tanak online..pdhl ade je kt bilik or rumah...
uih..tak lengkap ar idup rasenye kot...
hu3....

blackRose said... [reply to comment]

wow..
ayat tu xleh blah..tp sye suke!!!!!
hahhaa..
tp its true beb.. hehehhe...

p/s: sgt berharap dpt kembali ke alam sekolah.. mendptkan kembali ap yg da hilang... huhu

~teratai bunga indah~ said... [reply to comment]

huh?ape yg hilang tu?haha

go kak anan! kite kena wt pertandingan quarantine dr pgg lptp. sape plg lame menang..haha

K.Safwan said... [reply to comment]

cheh.. tgk aku.. da lame giler aku xpgang laptop.. rilex jer.. aku xksah pon.. aku bley idop tanpe memegang laptop.. wuwuu~ power x aku??

**utk pengetahuan, aku ade desktop, xde laptop :P

~teratai bunga indah~ said... [reply to comment]

seb bek ade statement yg last tu.. kalo tak, ade je manusia kena humban masuk tasik um karang..haha

miss hannan said... [reply to comment]

tina...owh no...akak rase awal2 akak da terkeluar kalau ada pertandingan tu...
i'm sooooo influenced n craaaazy toward surfing net...
*sigh*

blackRose said... [reply to comment]

larat ke k tina nak humban safwan yg borot tu masuk tasik????

K.Safwan said... [reply to comment]

siottt!! apekah kenyataan itu?? borot?? boroi?? boyot?? ner satu nih?? yg pastinyer aku ttp akan ensem walau ade dlm tasik.. haha

CHEMISTRY without CATALYSIS, would be a SWORD without a HANDLE, a LIGHT without BRILLIANCE, a BELL without SOUND.

~love chemistry~

.giRLs DrEaM TEaM.

.giRLs DrEaM TEaM.

.wishlist.

tamat belajar
gaji pertama
konvo
external hard disk
amek lesen
S.E xperia vivaz
my first car
netbook
bola guli
VB team
DSLR
family holiday
Encik P
settle ptptn
...bahagia sampai ke syurga...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...