Al- Baqarah

"Allah tidak membebani seseorang itu melainkan sesuai dengan kesanggupannya."


Monday, March 2, 2009

>>> kem kecemerlangan akademik & akhlak xii <<<


kkaa xii berakhir jua dgn jayanya setelah pelbagai rintangan dan halangan yang kitorg hadapi. walaupun sudah bergelar bekas pengaras, tapi kerisauan tetap menghuni segenap hati aku tatkala diputuskan yang kkaa buat pertama kalinya akan diadakan di luar kolej. kalo perasan aku dah macam tu, apatah lagi perasaan emi sbg pengarah .
aku tau banyak gile tekanan yg dia perlu tempuhi. malah aku rasa seteruk2 masalah yang timbul sewaktu aku menjadi pengarah, teruk lg masalah yg terpaksa emy hadapi..

setinggi2 penghargaan buat emy kerana berjaya mengemudi bahtera kkaa hingga ke hjung perlayaran. dan aku rasa tak adil bila ad yang mempertikaikan kali ni best ke x best ke.. cuma bayangkan perasaan si pngarah yang bertungkus lumus memikirkan semua permasalahan yang timbul.. kita yang abak-anak ni tau nak komplen, tau nak merungut je...dan faktor best ke tak best ke ke sebenarnya bergantung kepada semua, bukan pada pengarah sahaja.

seterusnya, buat ketua fasi. tahniah.. berjaya juga mengarungi kkaa sehingga tamat.. walaupun macam2 terjadi, tapi die tetap cuba puaskan hati semua org dan cuba yang terbaik...

buat biro kerohanian juga. tahniah kerana berjaya melakssanakan cermin diri buat pertama kalinya...

setinggi-tinggi tahniah juga saya ucapkan pada semua warga kkaa yang siang malam bertungkus-lumus bagi memastikan kelancaran projek ini. tidak mengapa orang lain tak tau apa yang kite buat, tapi yang penting kite tau apa yang kite buat...

haha.. mcm buat laporan tahunan la pulak kan.hee..

oklah.. biar menjadi diri sendiri..

hmm.. aku agak berpuas hati. kali ini aku berperanan sebagai fasilitator. dan aku rasa aku dah melaksanakan tugas aku sebaik yang mungkin. agak mencabar jugak pabila aku diberikan seramai 11 orang adik2 yang masing-masing punya identiti atau sifat diri yang berlainan. 11 kepala menunjukkan aku harus punya 11 cara mendekati mereka.. ada kalanya, kesabaran tu hampir2 terburai tapi alhamdulillah berjaya dikawal..

aku juga ditugaskan menjaga d'shusi, ataupun dewan makan. jadi setiap kali adik2 comel ni dtg untuk makan, aku akan terpacak di d'shusi beberapa minit lebih awal. dan mnyambut kedatangan mereka dengan senyuman.. spy mereka rasa lebih dekat... lagak usherer la jugak aku ni..dgn khairun jua..dan dlm masa lima saat, kitorg akan menjawab salam lebih dr sepuluh kali.. huhu.. harap2 sume slam yang diberi terjawab oleh kitorg...

aku juga dimasukkan dlm team b yang mana kitorg kena jaga sentri pada mlm (jumaat mlm sabtu)dan perlu mngetuai senaman pagi pada hari berikutnya(ahad.) tapi entah mngapa pagi itu kurg mennyegat. laici kang pun xbape menjadi. adik2 ni pnat kot.. natahlah... sampai 2 3 org fasi bertukar ganti.. cuba menggunakan strategi masing2.. dan aku hampir hilang suara!

dan pengalaman yang paling mancabar, apabila aku terpaksa bagi arahan, provok n bg resolusi dlam keadaan hujan yang sgt lebat.masyaallah, tenggelam suara aku. ditambah pula bukan group aku je ade. semua group ade.. bsing tok sah cte la kan..

dan yang keduanya.. semasa ldk terakhir.. djojo (dewan besar) sebelah jalan je.. time tu ldk terakhir. kasi amanat.geram betul aku ng pakcik eskerem ni. dok kling... kling... kling.. dkat tepi jalan. dpn group aku plak tu. adik2 ni yang sememangnya tgh pent di tambah plak ng pnas time tu, ade plak org jual eskerm, memang dorg dok tgk ke luar je r. smpai aku hampir hilang sabar gak r... tapi alhamdulillah gak r.. aku berjaya tarik dorg balik... dan aku harap, amanat aku juga berjaya.. padaku mungkin ya, tapi penerimaan adik2? wallahualam..

apa2 pun.. byk yang aku pelajari dr adik2 ni. dan juga dr pengalamn kali ini.. dan yang lebih penting aku juga belajar menjadi lebih tabah dan kuat....

ni je gambar2 yg ade kt aku... tu pun ezariq yg kasi guna ym..

nampak berseri2 je.. padahal time ni, aku xsempat mandi pon lagi.. hahaa.. dan sebenarnya aku terlupa yang aku belum mandi.. memang ketepikan abes r keperluan peribadi.. hee

ni aku tak tau bile ezrq mengandic gambo aku. siot je.. ni rasanye time cermin diri ni.. kechubbian aku terserlah..huhu.. eh tgh tdo tupanye..haahaha.. eh lagi.. bukan cermin diri r. time ni kt d'shushi.post mortem. and aku pejam mate je bukan tdo eh..hee

tah bile2 la ezrq amik ni. ni pon time post mortem gak..aku pon xtau aku tgh jeling sape time tu..chubby lagi.. lalalala~


8 bunga-bunga cOmeL:

AYeEn said... [reply to comment]

yeah..org pertama yg anta post pasal kkaa...

my plan a partner...sedey gak xpat partner ngn kak tiena kali ni...tp xpe...dpt pengalaman br partner ngn kak siti..heheh...lgpun jd partner kat d'sushi pun jadik r...tugasnya senyum n menjawab salam adik2 yg seramai 134 org 2....penat gak...

ape2pun, kkaa da lepas...lg satu x adil kalau kita nak compare each kkaa...4 me,wpun ini adalah my first kkaa..each kkaa ada nilai nya tersendiri..xkire la 1,2 until 12..apa yg kita leh lakukan dalah jadikan kkaa yg lepas sbg panduan untk yg seterusnya..betul ckp kak tina..xyah la nk compare kkaa12 ni best ke x best...

Congratez kak Emy...
n sumer warga KKAAXII....

(^_^)

~teratai bunga indah~ said... [reply to comment]

135 la..hhaaha..
asri lagi awal la post pasal kkaa. tp dgn pendekatan lain sket r. cuba bace.. http://rarepeople.blogspot.com

taun dpan join lagi k.. dah xde sape dah...

AYeEn said... [reply to comment]

134..kan sorg balik...hehhe

Mohamad Hilman bin Nordin said... [reply to comment]

salam. maaf tak dapat penuhi undangan untuk ke penutup. hahaha. mcm tak dpt pergi kenduri kawen plak.

tahniah kepada semua yang terlibat. kesinambungan sebuah projek yang memberi makna kepada komuniti anak2 yatim Malaysia.

semoga semua mendapat ganjaran dari Allah atas keikhlasan membantu hamba-hambaNya.

dia itu :: izzuddin said... [reply to comment]

aku pun nk meminta maaf..sbb egt nk dtg tup tap kena balik phg ada kenduri kahwin..wow best nye buat kat luar kan..huhu..rindu KKaa..eh KKAA..heheh..poyo je tina..hahaha..ko mesti nangis kan masa sesi akhir tu..hahaha..

blackRose said... [reply to comment]

hoho..
khairun nampaknye kecewa x dapat pair ngan k tina..
sorry khairun.. xberniat nak rampas tempat k tina... ooppss...
hihihi....

~teratai bunga indah~ said... [reply to comment]

hilman,
xpe.. n thanx for the support...

din,
baju aku basah gak r... tp bukan sebab nagis.. baju aku basah sbb lari dlm ujan menyelamatkan brg2 dr hujan..

blackrose
haha... xpe. kasi die pengalaman pairing ng org len plak. haha.. kata ade plan b, c..

blackRose said... [reply to comment]

mane pat gmbar???
NAAAAAAAKKKKKKKK..... huhuhu

CHEMISTRY without CATALYSIS, would be a SWORD without a HANDLE, a LIGHT without BRILLIANCE, a BELL without SOUND.

~love chemistry~

.giRLs DrEaM TEaM.

.giRLs DrEaM TEaM.

.wishlist.

tamat belajar
gaji pertama
konvo
external hard disk
amek lesen
S.E xperia vivaz
my first car
netbook
bola guli
VB team
DSLR
family holiday
Encik P
settle ptptn
...bahagia sampai ke syurga...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...