Al- Baqarah

"Allah tidak membebani seseorang itu melainkan sesuai dengan kesanggupannya."


Monday, July 11, 2011

free wireless connection...


assalamualaikum...

selamat hari isnin..hehe

aku dah menamatkan kursus kahwin! dah bleh kahwin nih.haha.. xpe2.. next time, aku cite pasal kursus tu.. 1st day best giler.. tp 2nd day hambar sket...

ok. apa yg aku nk kongsi kat sni, pasal doa. korg pasan tak, aku ade letak ayat ni kat bawah header blog aku.

korg perasan tak, bile kite bangun tidur, kte bace doa. kita nak masuk bilik air, nak keluar bilik air, kita baca doa. lepas sembahyang subuh, kita baca doa. nak bersiap2 nak pg kerja, kita mengadap cermin, kita baca doa. dah siap segala, nak pergi kerja, masuk kenderaan, bace doa.. 

solat zhur, asar, maghrib, isyak, kita baca doa. hatta bg yang berkahwin pun  sblum nak bersetubuh pun ada doanya...semua yang kita buat pun ada doanya.sebelum makan , selepas makan. doa dijauhkan malapetaka dan sebagainya..

doa itu kan SENJATA orang mukmin...

tp sebanyak mana kita berdoa tu?? mungkinlah kan, bila kata senjata tu, tak paham sngt kan. kita, org malaysia ni kan tak pgg senjata nk perjuangkan islam macam zaman rasulullah dulu... kita lahir2 je dah aman damai... dah zaman siber...

DOA ITU IBARAT WIRELESS CONNECTION ANTARA KITA DENGAN ALLAH.

mungkin ini lebih dekat dihati kot kan?hehe...

so aku nak tyalah diri korg, n diri aku sendiri.. selalu korg guna wireless connection yg mana?

unifi?

p1max?

maxis?

celcom?
atau

DOA?

tak payah bayar bulan2..free of charge!hee

p/s:bagus ape kita amalkan doa dalam setiap apa yang kita lakukan. klau susah nak hafal bahasa arab, ingatlah yg bm punye.. sama makna, lain bahasa. itu je..


3 bunga-bunga cOmeL:

apik pehe said... [reply to comment]

atie...doa banyak2 tau

K-RuN said... [reply to comment]

dalam islam kita dah jauh lebih lama guna sistem wifi ni...^_^

~atieput3~ said... [reply to comment]

apik:apik pun..

krun:tau xpe..

CHEMISTRY without CATALYSIS, would be a SWORD without a HANDLE, a LIGHT without BRILLIANCE, a BELL without SOUND.

~love chemistry~

.giRLs DrEaM TEaM.

.giRLs DrEaM TEaM.

.wishlist.

tamat belajar
gaji pertama
konvo
external hard disk
amek lesen
S.E xperia vivaz
my first car
netbook
bola guli
VB team
DSLR
family holiday
Encik P
settle ptptn
...bahagia sampai ke syurga...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...