Al- Baqarah

"Allah tidak membebani seseorang itu melainkan sesuai dengan kesanggupannya."


Wednesday, August 25, 2010

.renungan.


salam...


sminggu 2 nih..byk yg aku bace..byk yg aku tgk video...


im touched! sometime im scared. scared when thinking of what happens around the world rite now..


huhu.. aku bukanlah sgt baek... tp aku nak la kongsi ng korg...


pertama: aku bace nih..terdiam aku sekejap. mintak simpanglah terjadi pada org2 yg aku kenal..n org2 islam di luar sana.. ckuplah....ckuplah dgn ape yg aku bce hari nih... ckuplah untuk buatkan aku berhati-hati.. islam tetap dlam hati aku.. walau kt mana pun bumi aku berpijak...


jadi, luangkanlah sedikit masa korg untuk bce artikel ini... mmg pnjg tp sgt berbaloi.. bacelah... ambillah iktibar..


kedua: aku baru tgk video nih..pasal khutbah jumaat..meremang aku dku dgr bile imam tu bercerita... subhanallah..dakwah tu di mana2... 


tgklah..dan dgrlah...video ni.. Allah tetap bersama2 kita..


ketiga. lagu2 maher zain... di saat org2 kristian tersenyum melihat org islam murtad, masih ade lg org islam yg berjuang...dan aku x rasa perjuangan ni tehenti. pelbagai bentuk..pelbagai cara...aku suggest  korg tgk video lagu 'open your eyes' kt dlam playlist aku kt bawah blog nih.. kt tgh2 lagu2 tu ade selingan.yg penting, korg dgrlah ape die ceritakan....n hayatilah lagu tu....tp sebenarnya...korg hayatilah sume2 lagu2 die...


sebenarnya byk jer dakwah dr dlu smpai skrg kan... bukan yg setakat aku tunjuk nih...


smoga iman umat islam sentiasa terpelihara...


wallahualam...


p/s:u may want to read dis:


2 bunga-bunga cOmeL:

-m3- said... [reply to comment]

subhanALLAH...

kak, vc tu mmg sgt touching...sy first time tgk, thanx gitau...

kak, truskan share bende2 dakwah gini...secara x langsung, akak dakwah sama...=)

semoga akak mendapat ganjaran yang baik dari-Nya...

^_______^

~terataibungaindah~ said... [reply to comment]

=)
tq -m3- =p

CHEMISTRY without CATALYSIS, would be a SWORD without a HANDLE, a LIGHT without BRILLIANCE, a BELL without SOUND.

~love chemistry~

.giRLs DrEaM TEaM.

.giRLs DrEaM TEaM.

.wishlist.

tamat belajar
gaji pertama
konvo
external hard disk
amek lesen
S.E xperia vivaz
my first car
netbook
bola guli
VB team
DSLR
family holiday
Encik P
settle ptptn
...bahagia sampai ke syurga...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...