Al- Baqarah

"Allah tidak membebani seseorang itu melainkan sesuai dengan kesanggupannya."


Wednesday, February 11, 2009

::how do you love someone (1) ::


Kamu ada special boyfriend? Atau kamu ada special girlfriend? Adakah kamu menyayangi dia? adakah dia menyayangi kamu? Cintakah kamu pada dia? cintakah dia pada kamu?
Ha…. Ni ha kawan aku hantar emel kt aku. tah mana dia dapat aku tak tau. Tapi cm reasonable je.. so jom baca……….

1. Sayangi dia dengan hati, bukan dengan perasaan. Jika anda meletakkan sesuatu perhubungan berdasarkan perasaan, ianya akan gagal kerana perasaan sentiasa berubah dari masa ke semasa.

>>>this one aku xbape nak dpt bezakan cne bk syg dgn hati bukan dgn perasaan..

2. Sayangi dia seadanya. Di dunia terdapat hampir 6 billion manusia dengan 6 billion personaliti. Dia sememangnya seorang yang istimewa dan biarkan ianya kekal begitu. Jangan sesekali terfikir untuk mengubah apa-apa tentang dia kerana sekali anda mengubah, selamanya anda akan terus mengubah dirinya. Tentu anda masih ingat, anda terpikat padanya kerana dia adalah dia. Maka, tiada alasan untuk anda mengubah dia untuk menjadi seseorang yang lain.

>>> betol3x….yg no 2 ni aku setuju.

3. Sayangi dia sepenuh hati. Sesungguhnya dia telah banyak berkorban untuk anda. Dengan kelebihan yang ada padanya, dia berpeluang untuk menjalin hubungan dengan seseorang yang lebih sempurna tapi demi cinta, dia telah memilih diri anda. Maka, jangan sesekali cuba untuk mempermain-mainkan keluhuran cintanya.

>>>so now, sepenuh hati pulak.anda berkorban untuk dia mcm dia berkorban untuk anda? Atau anda lagi byk berkorban untuk dia atau sebaliknya? Kalo sama2 saling berkorban, bahagia hidup. heh..?

4. Hormati pendirian dan keputusan dia.. Jangan anda merayu dan jangan mencipta alasan supaya dia menerima cinta anda kerana kelak, yang anda akan dapat darinya hanyalah cinta simpati dan bukannya cinta setulus hati.

>>> hmmm… kalau kite di tempat yg kecewa ni, agak sakitla. Tp apa yg dikatakan di atas tu cm betul. Maybe we deserve someone else.

5. Yakinkan diri anda akan keistimewaan dia. Dia adalah satu-satunya di dunia ini dan jangan mengharapkan kesempurnaan dari dia kerana dia telahpun cukup sempurna semenjak anda mula terpikat padanya.

>>>ini pon penting.. kadang2 bile dah lama berkasih-syg, kita mula la nmpk yg buruk tentang dia. jadi yg terbaik, buatla seperti no6 ni. =p

So that’s all for now. 5 more to go. Di lain masa aku tambah lagi..
Adiosososo~~

6 bunga-bunga cOmeL:

SyarifatulNadiah said... [reply to comment]

jangan kata bwat sniri smua ni tiena?tlg lah kata hmp wat CPE (copy paste edit)

SyarifatulNadiah said... [reply to comment]

haha termiss plak.seb baek amik kat email

~teratai bunga indah~ said... [reply to comment]

hoho...
bgus2..

blackRose said... [reply to comment]

hoho...
ad yg tol..
n ad yg kureng stuju..

umm.. nantt rasnye name blackrose ni akn dituka...
hhehe..
busan gune name sme. hahahah

~teratai bunga indah~ said... [reply to comment]

ces..haha.. ok. tukar jgn gtau.. nk tgk leh sy detect ke x tu kamu..hehe

ke nk letak rose yg mti??haah =p

blackRose said... [reply to comment]

rose yg mati..
huhu...
x sesuai.....
hahahaha

CHEMISTRY without CATALYSIS, would be a SWORD without a HANDLE, a LIGHT without BRILLIANCE, a BELL without SOUND.

~love chemistry~

.giRLs DrEaM TEaM.

.giRLs DrEaM TEaM.

.wishlist.

tamat belajar
gaji pertama
konvo
external hard disk
amek lesen
S.E xperia vivaz
my first car
netbook
bola guli
VB team
DSLR
family holiday
Encik P
settle ptptn
...bahagia sampai ke syurga...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...