Al- Baqarah

"Allah tidak membebani seseorang itu melainkan sesuai dengan kesanggupannya."


Friday, January 23, 2009

... kaunter pertanyaan...


baru abes clas... penat naik tangga.. masuk bilik.. ngadap laptop tersayang...

dan untuk kesekian kalinya aku menjadi kaunter pertanyaan tak bergaji di tepi jalan... masuk yg hari ni dah 3 kali untuk minggu ni aku ditanya oleh foreigner..

pertama: where is ppum?

aku ni bab2 nak bagi jalan, kelam kabut sket. nasib baik ade kak anan. ppum tu dah la belok sana sini kalo dr fak engin.. susahnye nak kasi direction.

kedua: how to go to english language department?

hah.. amik kau.. celah mana plak english language department. x pernah dgr la pulak. dlm kepala aku tau fak bahasa dan linguistik je. tp time tu xde plak aku terpk yg english language dept tu maybe kat fak ni. bila aku ckp 'im not really know' boleh plak die cm nk marah2 aku. nak argue2 yg aku ni student um ke? nape tak tau kat mana tempat yg die nk pg tu? cmtulah lebih kurg.. dahla slanga BI die aku xbape nak faham.huhu...

ketiga: instutite postgraduate

actually aku x bape nak dgr halatuju die. dgn kebisingan roda2 kereta di jalanan dan die plak dalam teksi.. n jawapan aku dekat ng 11th kolej.
betolla kot eyh??

tu je pertanyaan untuk minggu ini..
kesimpulannya semua pelajar um harus ambil tahu tempat2 kat um ni..huhu.. termasuklah aku.. haha

5 bunga-bunga cOmeL:

AYeEn said... [reply to comment]

kita mengalami masalah yg sama...
selalu jd kaunter pertanyaan...
tp x lah kerap sgt...
yg ralatnya tmpt yg ditanya tu mesti tmpt yg kita xbrp nk taw..

even kdg2 g ppum..ada je r org tanya wad paediatrik katne??jabatan ni ktne??
last2 ckp je xtaw....kdg2 malu gak...dah r kita ni pakai nameteg UM..tp xtaw tmpt2 kat sini...ish3x...

^_^
huhuhu...

~teratai bunga indah~ said... [reply to comment]

haha... betul2. dlm byk2 direction yg sy penah kasi kt org, xtaula bape byk yg salah..haha..

rasanya um kena letak peta la...
dahlah jalan kt um ni berselirat..ish2

-m3- said... [reply to comment]

kedudukan kolej pun berterabur...
hee, saje tambah...

~teratai bunga indah~ said... [reply to comment]

aah.. betul2.. 1 ng 2 kt sini.. pastu 6 kat belakang sana. 3 4 7 kt fak sains sebelah sana. 8, 10 kt atas bukit.. 5 11 12 kt sebelah sini plak. 9 hujung alam sana..ish2..

miss hannan said... [reply to comment]

haha....klaka kalo ingt balik muka cuak tina time tuh.....
dah la foreigner tuh ckp cm hape je...
sib baik le paham gak...

akak slalu gak jadi kaunter pertanyaan free ni....
lg takut kalo mse tuh tgh jln sensorg....dan yg tanye tuh lelaki....
huhu.....

CHEMISTRY without CATALYSIS, would be a SWORD without a HANDLE, a LIGHT without BRILLIANCE, a BELL without SOUND.

~love chemistry~

.giRLs DrEaM TEaM.

.giRLs DrEaM TEaM.

.wishlist.

tamat belajar
gaji pertama
konvo
external hard disk
amek lesen
S.E xperia vivaz
my first car
netbook
bola guli
VB team
DSLR
family holiday
Encik P
settle ptptn
...bahagia sampai ke syurga...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...