Al- Baqarah

"Allah tidak membebani seseorang itu melainkan sesuai dengan kesanggupannya."


Friday, January 23, 2009

:: CuTiku ::


setelah 4 minggu berhempas pulas ke kelas... ke kompang.. bersukan... dan lain2 lagi, akhirnya tibalah masanya untuk merehatkan otak fikiran dan tubuh badan dari segala mcam aktiviti kat um ni. maksudnya nk cutilah ni.. kali ni cuti midsem adalah pada minggu kelima bersama2 cuti chinese new year...

semua orang happy2 untuk balik rumah. dari utara hingga ke selatan. x kurang juga yang akan pulang ke timur dan barat. sabah dan sarawak lebih2 lagi.

saat semua orang packing barang untuk balik kampung, aku pula packing barang untuk ke cameron. percutian yang disediakan kepada mereka yang telah menganjurkan kem changkat tualang tempoh hari.

cutiku kali ini sudat padat berisi. dari hari pertama hinggalah hari terakhir. non-stop. tahniah untuk aku!! haha...

bermula dengan percutian ke cameron selama 3 hari 2 malam bermula esok pagi sehinggalah 26 haribulan nanti. (kalau aku tak pg cameron pun, aku ada latihan kompang.. jadi cuti aku tetap terisi.) selepas balik dari cameron, berehat sehari dan cuti aku diteruskan pula dengan kem kemahiran organisasi.selama 2 hari. 28 dan 29 januari. gedebak gedebuk,... balik... rehat setengah hari, cuti aku sekali lagi diteruskan pula dgn kem Kaizen anjuran YATIM. 30,31 dan 1 februari bertempat di Lagong..
berehat sehari... dan pg kelas seperti biasa...huhu..

nilah cuti yang bakal aku tempuhi.. aku harap ianya bermakna dan menjanjikan satu pengalaman yang baru dalam hidup aku..

sebelum ni, aku cuak gak nak ckp kat mak aku sbb aku xdpt balik cuti sedangkan aku dah janji akan balik cuti midsem ni. slalunya aku xboleh balik sebab kkaa time cuti midsem. jadi sem ni, bila kkaa ditangguhkan, aku berani lah janji ng family aku, aku akan balik. sekali, xdpt jugak. yelah, kita merancang Allah jua yang menentukan. masa aku call mak cakap pasal ni, mak cakap, ' xpela, bas pun susah.' aku terkejut gak ingtkan kena bebel cm selalu.hee.. aku xtaula mak aku nak sedapkan hati aku ke apa. tapi aku dah bertekad nak balik minggu seterusnya(lepas raya cina). rindunye kat semua orang kt rumah aku especially kt aiman ng awatif. alamak kena cari hadiah kt dorg balik nanti!!

jadi nilah cuti aku. harap xde lagi sesiapa yang bertanya aku balik bila dll. penat nk menjawab pada pertanyaan semua orang. sbb bila aku jawab x balik, tya pulak kenapa.. n mende2 di ataslah yang aku ulang dah ntah berapa kali pada orang2 yang tanya tentang cuti aku.. hee..

selamat bercuti untuk semua....
n selamat tahun baru cina ...

n selamat untuk aku jua...

coming soon:
:: post aku tentang lalalala~ di cameron..
:: n nuriz aufa chap 6.. =p

11 bunga-bunga cOmeL:

aZwaN mUsLiM said... [reply to comment]

haha, ni baru post kn, so xkisah la tny time mkn td kn.. :)

~teratai bunga indah~ said... [reply to comment]

hahaha... xpe2.. dimaafkan

blackRose said... [reply to comment]

haha..
im from sarawak..
tp still xpat nak happy untuk balik..
haih..
bengang je dgr yg dak2 lain balik..
aiyaaa....

AYeEn said... [reply to comment]

me pun x balik gak....
waaaaa.....

~teratai bunga indah~ said... [reply to comment]

haha..apa salahnye kita senasib.. =p

-m3- said... [reply to comment]

mau ke sarawak...

blackRose said... [reply to comment]

-m3- : jom... g ramai2... leh wat trip.. haha

AYeEn said... [reply to comment]

jom...

miss hannan said... [reply to comment]

i'm waiting for the story n pictures from cameron dear tina~

-m3- said... [reply to comment]

mau2...
sesape ade plan ke srwk ramai2 leh ajak kamik...
;)

~teratai bunga indah~ said... [reply to comment]

im working on it me dear sis.. heheh

CHEMISTRY without CATALYSIS, would be a SWORD without a HANDLE, a LIGHT without BRILLIANCE, a BELL without SOUND.

~love chemistry~

.giRLs DrEaM TEaM.

.giRLs DrEaM TEaM.

.wishlist.

tamat belajar
gaji pertama
konvo
external hard disk
amek lesen
S.E xperia vivaz
my first car
netbook
bola guli
VB team
DSLR
family holiday
Encik P
settle ptptn
...bahagia sampai ke syurga...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...