Al- Baqarah

"Allah tidak membebani seseorang itu melainkan sesuai dengan kesanggupannya."


Monday, January 5, 2009

first monday class of 2009


hari ini pagi2 lagi, aku dah disuap dgn ilmu kefalsafahan, history of mathematics and math of education.. definition of math in different aspects...
wut is math???
wut is math edu???
wut is philosophy of math??
bla..blaa...blaa...
aku xngantuk seperti kelas2 pagi aku sebelum ni (biasanye aku dapat survivela dr tersengguk2 yg maha dahsyat) tapi pagi ni oleh sbb kelambatan aku, aku telah tidak sempat untuk bersarapan pagi di dewan umarak tercinta. apatah lagi, singgah di cafe fak pendidikan untuk membeli kuih-muih untuk dibuat alas.. tgh2 belaja tu, tiba2 rasa cm nk termuntah n pening2.. (cm morning sickness plak kan) ditambah plak time tu pakai spek. yela, kalo x, memang nganga jelah aku sbb xnmpk pape..tulisan dgn marker biru pon same je kaler cm white board.. jd bertambah la pusing2 kepala aku.. tapi aku maintain je r.. belum lagi rasa nk pengsan...
dlm kepeningan aku tu, sempat la gak aku berfikir td aku ni lambat ke awal? sbbnye time aku dtg tu, aku baru org ke 6 kalo x slah. malay yg pertama plak tu.. and then baru aku teringt, jam aku aku cpt 10 mint.. sbbnye same cepatnye dgn jam fak aku.baru last week aku tukar ..huhu.. jam mana nk ikut ni???
lepas abes kelas. aku terut bergegas ke cafe. cari kuih muih.. seb bek ade fav aku. kalo xde terpaksa gak sumbat dlm perut.kang lain plak jdnye kalo aku xmkn..
bergegasla aku ke fak sains... dftar tutorial kt ism and then teruskan perjalanan ke kdk (kompleks dewan kuliah) a.k.a midvalley..
belajarlah aku dgn penuh tekunnye dgn hanya sekali2 je fikiran menerawang ke tempat lain..hee

3 bunga-bunga cOmeL:

blackRose said... [reply to comment]

sejak bile pakai spec??
xpnah tau pun???
kat kolej mata jd ok ke??
hehe

~teratai bunga indah~ said... [reply to comment]

haha.. g kelas je mata tba2 xnmpk kn..hee =p

miss hannan said... [reply to comment]

ha3....ni mesti serabut ni...
bese la...tgh mggu add n drop ni...cmtu la.....

CHEMISTRY without CATALYSIS, would be a SWORD without a HANDLE, a LIGHT without BRILLIANCE, a BELL without SOUND.

~love chemistry~

.giRLs DrEaM TEaM.

.giRLs DrEaM TEaM.

.wishlist.

tamat belajar
gaji pertama
konvo
external hard disk
amek lesen
S.E xperia vivaz
my first car
netbook
bola guli
VB team
DSLR
family holiday
Encik P
settle ptptn
...bahagia sampai ke syurga...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...