Al- Baqarah

"Allah tidak membebani seseorang itu melainkan sesuai dengan kesanggupannya."


Wednesday, June 23, 2010

.happy family.


salam..

terpaksa mencuri sedikit masa untuk update bl0g..huhu..

bila menjadi semakin dewasa, aku melihat byk perkara dr sdut yg berbeza. apatah lagi bile menjadi guru, mesti kena jdi role m0del.. pada aku bukan hip0krit.. aku tetap aku.. manusia sume pernah buat kesilapan, kalau tau mende tu slah, xyah la ulang lagi... berubahlah ntuk dri sendri..apatah lagi kalau perubahan tu satu kebaikan..

baru2 ni ade 2 kes sampai ke telinga aku...

pasal anak remaja skrg... (yelah..dah dewasa. sbb tu aku ckp, byk perkara yg aku harus pandang dr sudut yg berbeza.)

1)clubbing.
well...umur 15 tahun dah clubbing sume.adoi... penin aku jadiknye..umur seawal ini sudah tau ke kelab2..bukanlah maksudnye dah besar bleh pg kan.. tp kalau dah muda2 dah pandai, besar nt buat ape lagi? aku xtaula aku ni k0l0t ke ape.. tp kalau k0l0t untuk ni, aku bangga sbb aku k0l0t...huhu...

2)stress, t0reh2 tangan...rasa x disayangi...pelajaran tarabai...

bile aku tya..parent x ksah...aku xtaula kan macam mana jd parent nih.susah ke senang ke. since aku ni pun bl0m la berkawen lagi kan, tp pada aku, bimbingan ibu bapa sgt penting...anak2 kan amanah dr Allah pada hambaNya..

bile cerita pasal ni smpai ke telinga aku, aku jadi terkejut, tergamam... ape yg bleh aku buat, nasihatlah pape yg patut.. at least d0rg tau, mende tu sepatutnye xperlu berlaku..aku kesian pada d0rg..... =((

sape yg bersalah sebenarnye? hmmm



bloggie 1: aku bersyukur punya mak dan abah dan adik beradik yg menyanyangi aku, memahami aku..tanpa mereka, aku mungkin x sekuat dan setabah ini...

bloggie 2: sebut pasal family2 ni, aku ade ternampak satu gmabr dlm paper. iklan k0t. ade budak2 kecik ng mak ayah d0rg, tgh berj0ging. sweeetnye!!haha... nt nk ajak laki ng anak2 aku pg berj0ging jugak.hahaha (amb0i!skrg pun liat nk j0ging! haha..aku bukan terhegeh2 nk kawen tau. just rasa sweetnye family cmtu.. s0 marilah same2 jage family masing skrg mahupun nanti.=p )

2 bunga-bunga cOmeL:

-m3- said... [reply to comment]

nanti ajak family men volley, lagi sweet~

=)

~terataibungaindah~ said... [reply to comment]

aah la..haha..pastu buat satu c0urt dpn umah ke tepi umah ke..haha..ajak jiran2 men sekali..wah!=p

CHEMISTRY without CATALYSIS, would be a SWORD without a HANDLE, a LIGHT without BRILLIANCE, a BELL without SOUND.

~love chemistry~

.giRLs DrEaM TEaM.

.giRLs DrEaM TEaM.

.wishlist.

tamat belajar
gaji pertama
konvo
external hard disk
amek lesen
S.E xperia vivaz
my first car
netbook
bola guli
VB team
DSLR
family holiday
Encik P
settle ptptn
...bahagia sampai ke syurga...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...