Al- Baqarah

"Allah tidak membebani seseorang itu melainkan sesuai dengan kesanggupannya."


Monday, May 17, 2010

.sy jatuh terduduk.


post ini bakal menyayat hati...

bukan pasal cintan-cintun merepek kerepek nih... cinta manusia xkekal mana pun.. dtg n pg sekelip mata..kdg2 dibuat mainan.. dan 0rg2 yg jujur n naif cm aku ni jugak yg terpedaya... jadi pada sume lelaki dan p0mpuan kt luar sana, kalau k0rg nk maen2kan perasaan 0rg laen, mmg k0rng BANGANG! pls la... (jd pada yang bukan macam ni jgn nk terasa bangang plak.)

mr brat pitt rasyid ckp "tina ni x mature lagi.. dah penah kena pun still xleh handle..u have gone thrue dis bfre...."

oh GOD.. kalaula f0rgetting tu satu mende yg senang. kn HEAVEN! tp mende2 pelajaran snang plak nk lupa..hah!ni x heaven.. bahaya 0k! =p

dah2..enuf!

hari ni dpt berita yang paling menakutkan...smpai membuatkan aku rasa jatuh terduduk n susah nak bangun lagi dah...i repeat ye..jatuh terduduk n susah nk bangun lagi dah .(bukan c0py paste.)

 tp sebenarnye 2 hari lepas lg dah tau..still leh c0ntr0l lg... tp hari ni mmg dah xdpt dah...

'kadang2 kita sll tertanya2 kenapa mcm ni?kenapa x mcm ni? sampai kita terlupa Allah jugaklah yang paling mengetahui apa yang terbaik untuk kita.. jgn putus asa dengan rahmat Allah sebab semua yang terjadi tu ade hikmahnya.. '

td bile aku sedih, ade jugak 0rg2 yg amek berat.. time kasih...mmg aku perlukan s0k0ngan skrg..

n paling menyayat hati skali bile ade kwan aku sanggupla k0l aku semata2 nk dgr aku ngis... biar lepas sume sedey aku tu... die siap nyanyi kt aku lagi wal0pun ng suara sumbang die tu... makin laju la aku nges, terharu dgn kesungguhan die..time kasih la kawan...

taun depan mungkin aku akn men v0lley sukmum lgi..

tp ape2 pun aku berserah pada Allah.. aku dah  try semampu yg aku b0leh...kalau yg terbaek untuk aku adlah sambung lg next sem, aku redha... n kalau pun takdir tuhan menetapkan yg aku akan lepas... aku redha..sbb aku percaya yang Allah lebih tahu segalanya tentang masa depan aku...

aku tetap berdoa.. smga aku dpt tunaikan impian mak abah aku secepat mungkin..

cuma skrg, aku harap sgt agar aku dikuatkan iman, ditabahkan hati... dan dijauhkan dr segala bisikan2 jahat yang mula mencuit2... ceh,..pergi kamu sume dr sni..jgn dtg dekat!!

k0rg d0a2kan lah yg terbaek untuk aku.... mana tau d0a2 kalian sume dimakbulkan Allah...

sekian sahaja luahan hati sy...

8 bunga-bunga cOmeL:

Cik Ubi said... [reply to comment]

nak nyanyi tuk U bley?..lagu bila izrail dtg memanggil.. ;)

aZwaN mUsLiM said... [reply to comment]

salam

da dpt result ke tu?
xtry jumpa lecturer, kot2 bole adjust skit?

marinata said... [reply to comment]

kak tinaaaa... huuuu...
nape nih? takooottttnyererr T_T
no worries.. HE KNOWS EVERYTHING..
AND HE KNOWS WHAT'S THE BEST FOR US..
LEAVE IT TO HIM..
INSYAALLAH..
sumenye akan baek2 saje.. amin~

izzati said... [reply to comment]

zati phm prsn k.tina...
i have been tru dis b4..ya its really hurt..cm nk terjun bgnn pom ade huhu...tp zati pcy klo zati ley lalui sume tu..mesti k.tina y lg kuat dr zati ni dpt laluinye..klo skg kte xnmpk hikmahnye,mebi 1 day kte akn phm pe hikmah dsbaliknye..cm skg zati da phm hikmahnye np zati xfly..so be strong taw k.tina..take ur time to calm down..u can nanges to me too hee..chaiyo'2 k.tina =p

~terataibungaindah~ said... [reply to comment]

u all make me cry again... bukan sbb sedey tp sbb terharu... thanx a l0ts..

s0 many things happened to me dis few m0nths n s0metime i feel like im n0t t0ugh enuf t0 face all these kind of things...
and i noe, HE knows what are the best for me...

cik ubi:nyanyila.. =)
thanx anyway...

zati:dont be surprise if u see me again next sem. =)

azwan:dah jumpa..p0st ni lepas jumpa lec..die xleh t0l0ng... d0a jelah skrg..

marina:ape pun yg terjadi kte redha kedua2nya..

ezzat said... [reply to comment]

oh.psl ni ke?
hurm.
tetibe rase brsalah pulak maen2 cakap tyme sem dulu, kak tina bleh men lagi sukmum nex sem. (_ _")
sori kak tina.

believe me when i say, ada hikmahnya.
sy yakin amende yg saya cakap ni komfem akak da slalu dgr, tapi xpe, nak cakap jugak, just sbg penguat lagi.
dan, kalu akak sedar, sume org yg kene uji teruk2 ni, last2 jadi org yg plg hebat.
i believe in that.
tinggal nk just hadapinya dgn sabar n tabah je, once its over, Allah tinggikan martabat org2 ni.
wallahualam.

mike said... [reply to comment]

ada hikmahnya
insyaAllah akan terzahir juga hikmah itu
tapi lambat skit

tapi takper
ko ader kawan2 yang kuat support ko k

~terataibungaindah~ said... [reply to comment]

ezzat, xyahla rsa bersalah...xde rezki kot.. walopun sdey jugak but still kite dah nampak ape yg ALLAH nk tolong kite sebenarnye.. kite berserah je skrg.. sbb DIA paling tau ape yg terbaek..

i noe korg mesti akan support.. mybe ALLAH nk panjangkan lagi ukhwah kite sume kot.. jgn terkejut la kalau muka aku bersepah2 kt 2nd nt..hihi..


nway thanx tau..really appriciate all of ur advice and kata2 smgt..

smoga Allah berkati kita smua.

CHEMISTRY without CATALYSIS, would be a SWORD without a HANDLE, a LIGHT without BRILLIANCE, a BELL without SOUND.

~love chemistry~

.giRLs DrEaM TEaM.

.giRLs DrEaM TEaM.

.wishlist.

tamat belajar
gaji pertama
konvo
external hard disk
amek lesen
S.E xperia vivaz
my first car
netbook
bola guli
VB team
DSLR
family holiday
Encik P
settle ptptn
...bahagia sampai ke syurga...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...