Al- Baqarah

"Allah tidak membebani seseorang itu melainkan sesuai dengan kesanggupannya."


Saturday, May 1, 2010

k0lej lagi..


salam..

pagi ni aku terganggu dgn berita pasal stay k0lej.. terus hilang m00d sedey n tak0t aku...

seri0usly! they will never change. dah 4 tahun aku d0k sni. dah 4 tahun jugak mende yg same kuar setiap tahun n setiap kali pun menjadi ISU HANGAT!

kenapa aku nk sib0k2 pk pasal ni? sedangkan aku perlu stdy n b0leh abaikan pasal stay klej ni sbb sem dpan insyaallah aku dah xde??

aku 0rgnye masa menceritakan pasal pr0jek2 kt k0lej ni waktu minggu haluansiswa dlu..
aku 0rgnye yg mahu adik2 aku ni aktif n kembalikan zaman kegemilangan 2nd...
skrg mende mcm ni jadi lagi. sedey dan serba salah tak terkata...
aku sedey bile ade 0rg kutuk 2nd.. d0nt get me wr0ng.. aku xpenah pun sebulu ng admin f0r alm0st all the things...aku bertahan kt 2nd ni sbb kawan2, sbb ukhwah yg ade kt sni, sbb v0lleyball.sbb kkaa.. kalau x mmg aku dah lame blah memandangkan admin yg mantap giler r wt keje...dan aku hampir nk tgglkan 2nd satu masa dlu...

aku xtaula sape yg bersalah,..kerna aku lgsg xterlibat ng pemilihan budak2 k0lej.. (ye r.. siapa la aku ni kan)

pda adik2 aku, kawan2 sepermainan aku...
i d0nt n0e wut t0 say..
mgkin pada mata mereka k0rg belum ckup aktif..mungkin ade byk persaingan.. atau mungkin d0rg mmg ade percaturan dan agenda d0rg sendri...(ergh,...cm biasa) atau mungkin d0rg ade sebab tersendiri.. why n0t you g0 n find 0ut f0r urself.

entahlah...sabarlah...

kalau nk pk sakit hati. mmg bayk.siyes byk giler! tp sbb pk kan pasal dri sendri, pasal nk stdy nk ke fak snang..pasal masa depann... aku simpan sakit hati ni jauh2..
k0rg wtla rayuan...kalau k0rg rasa ade mende yg kt 2nd ni leh wt k0rg rasa xleh tnggalkan 2nd, then wt je rayuan...sbb mende tu akan buat k0rg happy. buat rayuan x semestinye k0rg kalah...ataupun k0rg g tya asal k0rg xdpt.kalau k0rg betul2 aktif, mmg k0rg ade p0int.

xtau nak ckp macam mana.. tp kalau la ade sape2 adik2 aku yg bace ni n xdpt k0lej, aku mintak maaf sagt2.. sbb aku pun antara salah s0rg 0rg yg kuarkan statement aktif dpt stay k0lej... sbb mmg macam tu sepatutnye cara pemilihan seni0r...mungkin skrg d0rg turut c0nsider mende lain.. sekali lg, pg la jumpa d0rg.. ask f0r ur right.

hmmm...

im s0 s0rry...

sm0ga Allah permudahkan semuanya.

p/s:t0pek, aku suke bahasa kapal k0. =)

5 bunga-bunga cOmeL:

Anonymous said... [reply to comment]

hoho..ade kredit aku jugak kt bwh tuh..
thanx!..
eyh sori aku reply ym ko..
aku tido dat time..hehehe..

-topex-

~terataibungaindah~ said... [reply to comment]

0wh.,,xpe2.. k0 pun xde 0nline masa tu..
aah.lupa plak aku nk link ke bl0g k0..haha.. name pun 0ke la kan.=p

aZwaN mUsLiM said... [reply to comment]

normal la tu..
da 4 tahun duk kolej, da paham sangat da.
ayat 'kalo aktif bole dpt kolej' tu mmg xleh pakai da
ada je, dak aktif join sgala projek, xdpt kolej
ada je, dak langsung xjoin apape, tp dia rapat ngn org sepatutnya, dpt kolej
ada je, dak langsung xjoin apape except satu projek tu je, dpt kolej
so skrg ni faktor2 dpt kolej dlm buku panduan tu mmg xleh pakai da..
nk sng, join apa yg patut, n jgn 'wat pasal' ngn admin
kalo perlu, 'rapat' la ngn sape org kuat kolej yg patut
kot2 dpt la tu, hoho..

:)

~terataibungaindah~ said... [reply to comment]

j0in pr0jek untuk dptkan pengalaman. kan lebih manis..=p

mohamad said... [reply to comment]

last statement tu btol..
pglmn..ehe..

CHEMISTRY without CATALYSIS, would be a SWORD without a HANDLE, a LIGHT without BRILLIANCE, a BELL without SOUND.

~love chemistry~

.giRLs DrEaM TEaM.

.giRLs DrEaM TEaM.

.wishlist.

tamat belajar
gaji pertama
konvo
external hard disk
amek lesen
S.E xperia vivaz
my first car
netbook
bola guli
VB team
DSLR
family holiday
Encik P
settle ptptn
...bahagia sampai ke syurga...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...