Al- Baqarah

"Allah tidak membebani seseorang itu melainkan sesuai dengan kesanggupannya."


Wednesday, November 18, 2009

extend??? oh tidak~


well..u cant just run away rite???
sejauh mana pun aku pg, it keeps following me.. yes.. the pr0lems are still there until i face it!


hari ni dah abes exam.. i shud be happy. yes.. i do. even though d last paper was quite hard. tapi bile je kawan aku bercerita pasal courses subject for next sem, aku gelabah.. sbb aku tau mende ni pasti akan dtg jugak..


9 jam kredit subject math memg agak berat. + subjek yg ditawarkan sumenye susah2.. m0re too budak pure math punye c0urses.. + this is my last sem... +yang ditawarkan plak kebanyakkannya clash ng satu subject edu yang mmg wajib aku amek.. masalahnye memg aku xde byk pilihan...


tiba-tiba s0mething berlegar2 kt kepala aku.. ade ura2 mengatakan yang p0sting for new teachers akan dibekukan. starting with my batch! is that f0r real??


dan mende ni menyebabkan aku terfikir: amik je sume math yg susah tu n dpt result xseberapa, or extend! memandangkan kal0 grad p0n xleh p0sting... 


waaaa~
macam mana ni? 
kalau aku amik sume subjek yg susah tu,  b0leh ke aku sk0r?
aku b0leh je nak sedap kan hati: amik je tina,..yakin dgn diri sendiri.. mesti b0leh  wt punye. dulu pun pernah je amik byk math kan...


tapi tu xcukup nak menaikkan sifat 0ptimis aku..huhu
what shud i do? 0r at least make me think dat i shud accept dis challenge... pls help me...


aku yg sedang dalam kegusaran,
-tina

5 bunga-bunga cOmeL:

~nazma said... [reply to comment]

for me, 'extend' tu perkataan pantang yang ada dalam kamus hidup. sebab masa mula-mula masuk UM dulu, my target, habiskan pengajian dalam masa 4 tahun..

and i did. walaupun terpaksa bergolok gadai dari 3rd yr smpi 4th year. straight xde cuti selama 2 tahun..

dan satu yang paling penting, yakinlah kita akan berjaya, sebab bila kita rasa dah menemui titik akhir tapi masih belum berjaya, ingatlah Tuhan tetap ada.

just ask and pray...

asma'_comey said... [reply to comment]

waaaaaaaaaaa...kesiannye kak tina.. hurm, xtau nk bg idea ape, sbb situasi xdpt di bygkn, & di rasai...hurm, yg plg pnting kak, dahulu kn ape yg akak rase perlu.. extend tu, xtau la, sbb mmg sume org xnk klu bleh kn, tp klu keadaan da memaksa, kita kne redha, sbb kite xtau ape rancangan Allah utk masa dpn kite..
usaha dlu, br tawakal.. jln terakhir = solat ishtikaroh.. insya Allah.. sy doa akak dipermudahkn urusan dlm segala2nya...

s.c.h.u.l.t said... [reply to comment]

my kerja nanti tidak extend cuma lembab je masuk kerja. :P

seperti nasihat2 diatas. sila berdoa banyak2. :)

all the best!

~terataibungaindah~ said... [reply to comment]

thanx f0r all ur advice n supp0rt.. =p

fadzly ex-extenders said... [reply to comment]

jgn extenddddddddddddddd

CHEMISTRY without CATALYSIS, would be a SWORD without a HANDLE, a LIGHT without BRILLIANCE, a BELL without SOUND.

~love chemistry~

.giRLs DrEaM TEaM.

.giRLs DrEaM TEaM.

.wishlist.

tamat belajar
gaji pertama
konvo
external hard disk
amek lesen
S.E xperia vivaz
my first car
netbook
bola guli
VB team
DSLR
family holiday
Encik P
settle ptptn
...bahagia sampai ke syurga...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...