Al- Baqarah

"Allah tidak membebani seseorang itu melainkan sesuai dengan kesanggupannya."


Tuesday, December 7, 2010

cOcOnut Shake!


as salam..


sape suka minum coconut shake angkat tgn!!!!!


hihi... antara salah satu mende yang menjadi kewajiban aku bile balik rumah adalah buat coconut shake!


ini spesel punya. petik kelapa belakang rumah je.. =p


jadi hari ni aku nak kongsi mcm mana nak coconut shake di rumah...


apa yang anda perlukan senang je... kelapa muda sebiji, susu pekat, air batu.


cara-caranya:
err...ni keje cik google.
aku xpernah plak amik air kelapa dr tgh cni...
1) selesaikan kelapa yg sebijik tu. ape lagi. belahlah! amek air n isinya. (nak senang, g pasar malam beli air kelapa muda sebijik)
2)masuk dalam blender- air+ isi+ susu pekat sekup rasa+ air batu.
3)blend!zzzzZZZzzz
4)leh minum!

extra: leh tambah ice cream fav korg!




simple je kan..


tp aku biasanya yang pelik2 ni, family aku jarang nk rasa. so tiap2 kali pun aku buat saparuh biji aje. DAN! aku xguna air batu, nt takut mak aku bising jahanam die punya blender. so nak lebih kurang sama, biasanya aku akan mula beroperasi pada tgh hari lepas lunch tu. jadi separuh aku minum, separuh lagi aku simpan dlm freezer. nk bg beku sket je..


susu pekat tu just an option. korg bleh guna susu cair + air gula. biasa lah, kat umah ada susu pekat. susu cair jarang-jarang nak ade.. lgpun, aku prefer susu pekat. lagi sedap.hihi... 


nasihat: xelok minum air buah campur susu.. jgn selalu amalkan..


p/s: terliur aku tgk coconut shake ni masa cri gmbar kt google... gulp!

6 bunga-bunga cOmeL:

cik bintang said... [reply to comment]

wahhhhh bestnye cocunut shake !
sllu kan kalau balik kg baru cik b dapat rasee yaaww . sllu cocunut shake ni rasenye popular kat kelantan^_^

asma' said... [reply to comment]

wah..nmpk sedap la kak tina! nk try la nnt.. hee~~

Tihara said... [reply to comment]

aii ske2x..sedap, mmg kena ng vanilla ice cream

~terataibungaindah~ said... [reply to comment]

@cik bintang yeke kat kelantan?oo.. =p

~terataibungaindah~ said... [reply to comment]

@asma' sila2 try.hihi..kte tau buat ni sbb penah tgk abg kedai tu buat masa k0nv0 taun bile tah..try2 , jadi plak.hihi

~terataibungaindah~ said... [reply to comment]

@Tiharakan??sedapppp! =p

CHEMISTRY without CATALYSIS, would be a SWORD without a HANDLE, a LIGHT without BRILLIANCE, a BELL without SOUND.

~love chemistry~

.giRLs DrEaM TEaM.

.giRLs DrEaM TEaM.

.wishlist.

tamat belajar
gaji pertama
konvo
external hard disk
amek lesen
S.E xperia vivaz
my first car
netbook
bola guli
VB team
DSLR
family holiday
Encik P
settle ptptn
...bahagia sampai ke syurga...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...