Al- Baqarah

"Allah tidak membebani seseorang itu melainkan sesuai dengan kesanggupannya."


Monday, February 22, 2010

sELipaRku PUTUS lagi.


salam..

selipar putus yg ketiga untuk dalam masa tahun ke 4 kt um nih...huuuu

pertama:selipar ikan.
kegunaan:jadi selipar t0ilet
usia:dr first year aku pakai k..bile bercuti pjg, die pun bercuti pjg sbb aku akan simpan die sekali dlm baldi aku n tinggalkan kt st0r. ..jap..err..aku xsure aku pakai tu dr first year 0r mtrix....

kedua: selipar fav warna biru putih
kegunaan: keluar g jalan2, blik kedah, g lecture petang, ke mana sahaja kecuali t0ilet.
usia: setahun jagung k0t.. huuu.. aku rasa xsampai setahun lagi.. =(

ketiga:selipar jusc0 rm2.90 yg sedap (sekarang punye keras!)
kegunaan:selipar jalan yg kemudiannya jd selipar t0ilet sbb selipar ikan tu dah putus. 
usia: aku pun dah lupa. 3rd year k0t aku beli..huuu..tp k0mpem lebih dr setahun r.
*hiasan*

sadisnyer... bile seliparku putus lg.. dulu aku asyik beli selipar je sampai tak terpakai. skrg ni sume dah putus..huhuu.. nasib baik yg pink ni masih el0k. kal0 putus jugak xtau la!huhuu.. aku baru je beli.. xsampai sebulan lg.. 

kenapa xder selipar yg tahan lame??
k0rg perasan x, xde pun iklan yg buat "belilah selipar ini. tahan selma-lamanye!"
kalau ader macam ni, alamatnye bankrap la seluruh industri selipar di dunia..sebb tu lah d0rg buat iklan "belilah selipar  ini. tahan lebih lama!" hmmmmm....

k0nlusinye: kalau beli selipar yg harga x sampai seratus jgn berangan la tahan 5 6 tahun.

tapi:kenapa selipar aku yg 19.90 lebih cepat putus dr yg harga 2.90?
atau mungkin k0nklusinye:belilah selipar murah! =p

xksah murah mana pun harga. kalau ade selipar rm 1 yg sedap macam selipar pink 0r selipar biru-putih aku tu, k0mpem aku beli!

kesimpulannya: membelilah ikut budget dan kperluan..

adi0s...



4 bunga-bunga cOmeL:

Kamariah said... [reply to comment]

Okeylaa tuu, tahan juga pun. Kata orang alah membeli menang memakai...

♠p.i.k.O.c.O.m.O.t♠ said... [reply to comment]

tina..shau lagi la byk selipar..dari 1st year sampai 4th year ni..dah nak dekat seploh pasang selipar..sumenye tukar2 sebab da haus..masuk toilet je licin tergelincir jatuh lintang pukang..hahaha

~terataibungaindah~ said... [reply to comment]

hee bet0l2..

shau: hahaha.. selipar haus tu mmg xdpt dinafikan lg.. tgu nk terge0lek2 je sebenarnye. lg b0leh pakai,pakai..haha

xX'CaeR'Xx said... [reply to comment]

Hehehehe!! dok um jer kan... dekat jer ngan JAYAONE hypermarket...bli jer kat sne... hhehehhe!!

CHEMISTRY without CATALYSIS, would be a SWORD without a HANDLE, a LIGHT without BRILLIANCE, a BELL without SOUND.

~love chemistry~

.giRLs DrEaM TEaM.

.giRLs DrEaM TEaM.

.wishlist.

tamat belajar
gaji pertama
konvo
external hard disk
amek lesen
S.E xperia vivaz
my first car
netbook
bola guli
VB team
DSLR
family holiday
Encik P
settle ptptn
...bahagia sampai ke syurga...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...