Al- Baqarah

"Allah tidak membebani seseorang itu melainkan sesuai dengan kesanggupannya."


Wednesday, September 9, 2009

... uno time!!::



salam...

akhirnya aku berkesempatan jugak post entry kali ini.. setelah tension-tension menyiapkan assigment geometry's sketchpad (gsp). esk jugak ada presentation. (hari ni sebenarnya. dah pukul 12am lebey da =p) wish me all the best!

motivasi untuk malam ni, kalau aku dapat habiskan assigment, jadi aku bleh bukak blog and post new entry. **yg sekarang aku tgh buat. heee

kali ni, aku nak berkongsi tentang pengalaman aku beberapa hari lalu (isnin) dalam kelas kaedah pengajaran math. kitorg kena contruct satu experiment yang gunakan topik probability. kata lecturer aku, bukan sains saje yang bleh conduct experiment dlm kelas tp math pun bleh. salah satunya subjek probability.

hmmm... grup kitorg buat game guna uno. best betul.. excited kawan2 aku yg dtg cabut kad.. apa yg dorog kena buat?

t0 find the prob of getting blue card..

nmpk mcam senang.. tp asyik dapat kaler lain. everyone ade 10 times of trials. yang xdpt biru langsung pun ada. yelah chance untuk dapat kad biru setiap kali draw is 26/104 atau 0.25.. hmmm byangkan.. hee

kalau kita yang besar2 ni nampak xde papelah game ni . cabut2 kad je.. tp bila diaplikasi dlm p&P (pengajaran dan pembelajaran) impak die tentu lebih baik dari cikgu mengajar dan murid hanya mendengar.. =p


ha..lupa plak. thanx pada Noh sbb sudi pinjamkan UNO ni pada aku@kitorang. penat die bawak dr umah... heee

nilah gmabr2 yang berjaya aku snap semasa hari kejadian.. xbawak kamera, guna hp je. jadi kualiti xbape cntik.. but still can be keep as one of my good memories!


my grupmatez
-laila, me, nas,raidah, fad, ema-


fad.. we are always together.. luv her!



mari2...main uno... cepat2.. sape dpt byk kad warna biru..





result kitrong..


antara games yang grup lain buat... enjoy~



aku sudah dapat merasai susahnya mahu menjadi guru...
kena wt lesson plan...
kena fikirkan and kaitkan dgn real life...
kena up to date n use technology....
kna fikirkan introduction yang BERKESAN...
huhu... kena kuat semangat and have high motivation!
yeay!! go MISS TINA...!! =p

3 bunga-bunga cOmeL:

CheeSe CaKe said... [reply to comment]

haha~~
ak pon hv a great tyme on dat day..
tp papepon, tanx cuz bg pluang kat haku nak mencapap kat blog ko ni..hehe..
btw, ak da dpt esement ko ..domo arigato =p

Anonymous said... [reply to comment]

xder bnder yg snang dlm idup..
anyway,gud luck tina~

~terataibungaindah~ said... [reply to comment]

cheese cake.. ur welcome.. no hal punye.. pasal esemen tu, sry bos, lmbt hantar.. =p

anonym:macih2...

CHEMISTRY without CATALYSIS, would be a SWORD without a HANDLE, a LIGHT without BRILLIANCE, a BELL without SOUND.

~love chemistry~

.giRLs DrEaM TEaM.

.giRLs DrEaM TEaM.

.wishlist.

tamat belajar
gaji pertama
konvo
external hard disk
amek lesen
S.E xperia vivaz
my first car
netbook
bola guli
VB team
DSLR
family holiday
Encik P
settle ptptn
...bahagia sampai ke syurga...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...