Al- Baqarah

"Allah tidak membebani seseorang itu melainkan sesuai dengan kesanggupannya."


Sunday, December 23, 2012

-nasi ayam dewan umarak-


 as salam...

tiba-tiba bangun pagi2 teringat pd satu incident ni. 2, 3 years back.. hehe..

masa tu, baru balik dari petrosains. pg ng budak2 skolah rendah, adalah dlam seratus lebih peserta.budak2 ni  join kem yg kolej aku buat.

masa tu aku jadi fasi pd 10 org adik-adik..

jam dah pukul 2 lebih kot. mmg panas n penat.muka mmg ketat dah. apa tak nya, aku yg jd fasi ni dah maca jd kem kom dah. budak2 xdgr ckp.. hyper plak tu..dahala perut pun dah mula bergendang.

bila sampai kolej (tmpat budak-budak ni menginap), makan sume mmg dah trsedia. tunggu nk ngap je. kami fasi2 ni kena makan ng budk2. xpelah...
gmabar hiasan

dah amek sume, duduk dalam group. baca doa.n masa untuk makan. tiba-tiba kem kom keluar...

adik A: "akak, sy xnak makan!"

hah. apa plak budak nih. aku tgh lapar ni.jgn smpai aku jd hulk pulak..

ooooh!baru aku perasan. ada 2 3 org budak ni majok lg ng kem kom pasal insiden hari sebelumnya..dorg ada ckp kalo kem kom ada, dorg xnak makan...

disebabkan time tu aku pun tgu nak transform jd hulk je, xpikir pnjang dah.
suap nasi dalam mulut (nasi ayam feveret plak!) sambil cakap dengan overnya:

"Ya allah........ seeeedapnya.... dah la panas macam ni lapar pulak. hmmm.. sedapnya... kan???" 

budak2 yg dah makn mengangguk-angguk... pastu aku wt donno je sambil tunjuk muka sedap gila r makan...

beberapa saat pastu, dia pun makan...

hehhe...

apece dah adik tu skrang...smoga dorg sume berjaya.. amin...

2 bunga-bunga cOmeL:

shaufikah shukri said... [reply to comment]

sedap nye nasi ayam. terliur tgk gambar hiasan tu. :)

~atieput3~ said... [reply to comment]

rundu nasi ayam du!hahaha

CHEMISTRY without CATALYSIS, would be a SWORD without a HANDLE, a LIGHT without BRILLIANCE, a BELL without SOUND.

~love chemistry~

.giRLs DrEaM TEaM.

.giRLs DrEaM TEaM.

.wishlist.

tamat belajar
gaji pertama
konvo
external hard disk
amek lesen
S.E xperia vivaz
my first car
netbook
bola guli
VB team
DSLR
family holiday
Encik P
settle ptptn
...bahagia sampai ke syurga...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...