Al- Baqarah

"Allah tidak membebani seseorang itu melainkan sesuai dengan kesanggupannya."


Tuesday, September 28, 2010

kartun adam dan hawa dan jesus???


salam..
godek2 facebook terjumpa plak satu album ni yg di share oleh kawan aku..

tgk menarik je.. kartun2..kartun2 melayu gitu.. TAPI...

hah.. cuba korg bace isi kandungan buku ni... org tua2 cakap, 'melentur buluh biarlah dari rebungnya kan? nilah dia.. nilah yg sedang dorang buat...

aku pun xtau buku ni buku apa.. dari mana tuan punya album ni dpt.. kalau nk tgk sendri boleh klik sini.


walaupun dah kena sound, suruh stdy td, tp xleh.. kena buat jugak..kalau x sepanjang malam asyik terfikir2... smapai masuk dldm mimpi...sampai mamai2.. hihi


jadi inilah dia...














wallahualam...
lihatlah bagaimana org2 ni memutarbelitkan kebenaran dan mencampuradukkan islam dan kristian...
(update: sebenarnya ini mmg mengikut kepercayaan kristian)

aku bukan nk kongsi apa yang dibawak dalam cite di atas tu..(dah totally bertentangan dgn ape yg diajar dalam islam..)
 tp ape yg aku nk kongsi adalah bagaimana  islam itu telah diputarbelitkan...
 dan kita seharusnya lebih berhati2..

harap2 lebih banyak mende macam ni yg terbongkar.. 
semoga semua mendapat manfaat dr perkongsian ini..

wasalam..

updates:
 marina ckp ni mmg ajaran kristian..aku mmg da perasan dr awal2 lg, bile tgk refferences kt ayat2 yg d0rg guna.. cuma yg lebih advance, da ade dlm bahasa melayu n dibuat dlm bentuk spt di atas spya lebih menarik k0t.. tapi yg pntg, jgn TERbeli n bg pada anak2 kecil baca plak... =)

p/s:tp mmg dah lama dlu al-kitab dah dit0k0k tmbah kn..?? mksudnya agama allah dah diputarbelitkan...wallahualam...

3 bunga-bunga cOmeL:

marinata said... [reply to comment]

kak tiena.. itu adelah ajaran kristian.. heee..

and itulah yang kitorg blaja kat FCR..
kisah dan sejarah agama kristian..

join la fcr bile2 nanti..
insyaAllah bermanfaat pada mase depan
;)

~terataibungaindah~ said... [reply to comment]

hihi...insyaallah...mungkin marina kena bawak kite pg try sekali k0t.=p

thanx marina... =)

Lizzie Yasmin said... [reply to comment]

tak ptt btul ada buku ni.. ptt di berhentikan penjualan nya. dan ada jabatan yg kendali kan nya.. tkut terpesong nnti..

CHEMISTRY without CATALYSIS, would be a SWORD without a HANDLE, a LIGHT without BRILLIANCE, a BELL without SOUND.

~love chemistry~

.giRLs DrEaM TEaM.

.giRLs DrEaM TEaM.

.wishlist.

tamat belajar
gaji pertama
konvo
external hard disk
amek lesen
S.E xperia vivaz
my first car
netbook
bola guli
VB team
DSLR
family holiday
Encik P
settle ptptn
...bahagia sampai ke syurga...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...