Al- Baqarah

"Allah tidak membebani seseorang itu melainkan sesuai dengan kesanggupannya."


Friday, April 3, 2009

::manifestasi puisi ::


di mana bumiku pijak...
di situ langit kujunjung...
alang2 menyeluk pekasam...
biar sampai ke pangkal lengan...
bla...bla...bla...

setahun yang lalu
kak azma ajak aku g tgk manifestasi puisi..aku x pg n aku lupa apa excuse aku time tu.. tapi bile je aku tgk juara pusi tu buat persembahan pada malm juara2, aku da bertekad untuk tgk puisi ni feseni tahun depan...

2 april 2009 (present)
aku menunaikan tekad aku setahun yang lepas..bersama2 kak ile dan hasry, dan teneng yang menompangkan kitorg ke dtc, sampailah kitorg kt sana. selebihnya aku nk sokong an yang dah banyak tolong dak2 kompang.

memang tak salah la langkah kaki aku mlam td.. berbanding akustik yang banyak kali aku menguap untuk mengisi kebosanan, ternyata manifestasi puisi memang jiwa aku..mungkin sbb aku kasi perhatian kot (tolak yang sket2 kitorg mulut byk mengkritik ..hee).. yela, dgr lagu tak sama mcm dgr puisi..di smping nk interprete mende ape yang dorang buat-berlakon ke mende ke kat belakang tu..

tahniah buat team 2nd.. korg memang buat best giler.. ade mak yong, ade silat, ade nyanyi...dr segi persembahan kite dah buat terbaik kot tp mana tau dr segi penyampaian puisi, xberapa sampai ke,kite tak tau.org2 puisi tgk ng mata hati.ade taste dorg sendiri. melihat keindahan puisi tu... itu yang lg penting...entahlah.. overall, it was a very good performance.thun depan kita buat lebih baik lagi..kalo korg perasan la, satu lg team yang beria2 ade gamelan, qasidah, mama princess, xmenang pon..tp yang biasa, xde pape props. menari2 pusing2 kt situ je dpt no 5...hmmm....

kalo tahun ni kite banyak dpt no2, thun dpen, misi kite kasi dpt no 1 plak..(dinner jgn wt pada mlm juara2 k!!) rugi r kot, sape yang x g tgk semalam.. siyes best...xtau nk gmabrkan ng kata2 cne perasaan enjoy aku jd penonton mlm td. nk kata aku minat ng puisi, xd r sgt kot sbb kalo korg bersajak semata-mata depan aku, rasanye aku menguap gak kot..heheh...

congrates...congrates...jgn putus asa.. kite sume (merujuk pada sume team feseni 2nd) cuba lagi next year...


8 bunga-bunga cOmeL:

aZwaN mUsLiM said... [reply to comment]

tringin gak nk p...
tp langsung xphm apape pasai puisi, kang rasa pelik lak tgk orang tuh cakap sorang2
haha..

AYeEn said... [reply to comment]

huhu...cam best jer....
rugi x dtg...
ada komitmen lain kena diselesaikan....

-m3- said... [reply to comment]

x berminat nk join team puisi ke ayeen?
hehe...

slalu wat blog kat tina tmpt borak kn...
maap ye...

congratz utk sume team feseni thn ni!!!
(cover line)

AYeEn said... [reply to comment]

berminat...tp
siapalah diri ini...
tidak begitu gah untuk bersuara dpn org ramai....
wat masa ni juz nk teruskan wat puisi je...heheheh

kak tina,pinjam blog jd ruang chat jap..hehe

~teratai bunga indah~ said... [reply to comment]

haha..xpe2..sila2..

tahun depan depan awk sumbang r puisi untuk feseni..hee

blackRose said... [reply to comment]

btol2..
stuju!!!! ayeen wat puisi untuk 2nd.. kot2 ley menang.. hehe

(waa.. rasa mc da lame giler xgodek blog org,, hehee)

~teratai bunga indah~ said... [reply to comment]

i like~~

AYeEn said... [reply to comment]

hohoho...
puisi sy x layak kot nk bertanding...
xde unsur2 sastera pun...
simile,metafora..sume benda tu....

CHEMISTRY without CATALYSIS, would be a SWORD without a HANDLE, a LIGHT without BRILLIANCE, a BELL without SOUND.

~love chemistry~

.giRLs DrEaM TEaM.

.giRLs DrEaM TEaM.

.wishlist.

tamat belajar
gaji pertama
konvo
external hard disk
amek lesen
S.E xperia vivaz
my first car
netbook
bola guli
VB team
DSLR
family holiday
Encik P
settle ptptn
...bahagia sampai ke syurga...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...