Al- Baqarah

"Allah tidak membebani seseorang itu melainkan sesuai dengan kesanggupannya."


Tuesday, December 30, 2008

.: SaLE... SaLE :.


semalam (versi kl) atau kelmarin(versi utara) 29 dis 2008 bersamaan dgn 1 muharram 1430, aku dan tiqah swak pun memanjangkan kaki ke jalan TAR. sesampai je kt bazar kt area masjid india org xbape ramai lagi. tpi bile je kitorg masuk sogo, masyaALLAH.. ramai gile r. brg yg dijual same dgn bilangan org yang ade. berqenyut manusia. bak kata org utara cam aku ni..

sale toksah kata lah.. sume pon sale. bertambah hantulah para pembeli2 yang ade kt dalam sogo time tu..
aku ni pun terhantu jugak. tak pasal2 g beli cadar baru.. tp xpela, dah lame aku lom tukar cadar baru.. yg penting warna biru..heeni aku amik dr atas. betapa ramainye org dlm sogo sampai xmuat nk amik dlm hp aku. =p

tu baru tingkat 1. belum lagi tingkat 2. nk masuk fitting room pun kena beratur. apatah lagi nk bayar kat cashier. berlumba2 org mencuba pakaian dan membayar harga2 barg2 mereka di kaunter..

time nilah macam2 muka aku nampak. ade pakcik yg dah kepenatan tgu isteri membeli -belah. ade yg berpusing2 kt floor tu. ade yg dok memunggah longgokan pakaian first lady yang di'sale'. dan macam2 lagilah..

pastu ade sekali ni, time aku pusing2 cari si tiqah (die tiba2 menghilanglan diri, rupa2 nye ada dlm fitting room, try seluar) maka terdengarlah aku akan sepotong ayat ni;

"sayang, lepas ni kite pg bahagian elektrik,"

tp aku xtaula sape yg yg ckp.. dorg ni mesti da kawen.. bestnye kalo shoping ng hubby. nt nak ape pun die kasi. kata syg?? haha... (aku pun xtau ape motif aku letak ayat ni)

lepas kepenatan berpusing2, terjumpa pulak dgn sepasang sweater yg cukup menawan qalbu. lama gak aku pk nk beli ke tidak, tp last2 aku beli.. hee..

biru+kelabu (lihat post dibawah) hee..

kesimpulannye, jgnla membazir.. =p

6 bunga-bunga cOmeL:

blackRose said... [reply to comment]

hahaha..
mmg giler r.. da 2 ari g sogo..
duit pun mcm air je kuar..
ingatkan kuar ngan k tina x nak beli ape2.. alih2( kak tina pun tau kan).. mmg xleh tahan tol..

jap g pg mid pulak..
xtau la pe jd kak tina oi..
hahahhahaa....

~teratai bunga indah~ said... [reply to comment]

haha.. tahan.. tahan.. jgn xtahan.. =p

asrulnizam said... [reply to comment]

hai..membazir duit je dak2 ni..
cuba la belanja pd benda kbjikan ckit..
hehhehe

~teratai bunga indah~ said... [reply to comment]

hello.. kalo nk banding ape yg aku shoping dgn yg ko shoping sure ko lgi membazir.haha

blackRose said... [reply to comment]

yeah.. tol2 kak tina..
saya teramatla sokong...
ad org tu sampai kumpul duit semate2 nak shopping.. bukannye sbb nak menabung.. hahahhaa.. jgn marah eh..

nelLo said... [reply to comment]

shoping sakan no...
x ajak aku pon... hehe..
(teringin sebenornyer..da lama x shoping.. huhuu)

CHEMISTRY without CATALYSIS, would be a SWORD without a HANDLE, a LIGHT without BRILLIANCE, a BELL without SOUND.

~love chemistry~

.giRLs DrEaM TEaM.

.giRLs DrEaM TEaM.

.wishlist.

tamat belajar
gaji pertama
konvo
external hard disk
amek lesen
S.E xperia vivaz
my first car
netbook
bola guli
VB team
DSLR
family holiday
Encik P
settle ptptn
...bahagia sampai ke syurga...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...