Al- Baqarah

"Allah tidak membebani seseorang itu melainkan sesuai dengan kesanggupannya."


Saturday, December 13, 2008

my holidays~~


the first few days, i was busy helping my brother's wedding preparation..huhu... kemas sana..kemas sini... angkat itu... angkat ini..rasa cm nk patah tulang. but it was a wonderful moment. at least at this time, i could give some help. sebelum2 ni, time kenduri, mesti sehari dua before the wedding day baru dapat balik..huhu...
now, my sisters n the only brother dah pun menamatkan zaman bujang mereka...lepas ni kalau ada kenduri kawin lagi kt umah aku, it is either me or my youngest sister... kalau aku, lambat lagi la kot..... tunggu nk keje, beli kete sebijik..umah sebijik..n yg paling penting, beli brg2 yg xleh beli time belaja..haha... cant wait~~~
lepas kenduri....
hmmm... mengira bilangan hari untuk pulang ke kolej.. mak n abah n adik-beradik dah bising kat aku.. time cuti je kena balik kolej.. kena la sedas dua tembakan ceramah di situ.haha...
4th last day...
went to bandar baharu.. rumah kakak.. n tiba-tiba dengan sukarianye nk pg pulau pangkor plak kakak aku ni.... hah sudah...dahlah ape pon aku tak bawak. ngada2 tol x cakap awal2..huhu...
sampai kat pulau pangkor pon dah hampir tgh malam... pusing2 cari chalet, kebanyakan da penuh.. at last, jumpa gak satu ni. tp pakai kipas je. sebenarnya bukan untuk disewakan pon. tapii untuk kitorg , dia kasi jugak. lagi pun just for one nite..
keesokkan harinya...
bawak si comel aiman ke pantai..mula2 dia takut2 nak mandi..last2 die yg tak nk naik.. sampai ngis2 bile papa die dukung n x bg mandi lg. sbb kitorg kena cek out b4 12pm..
waktu nak balik.. baru turun feri.. tiba2 aku ternampak sorg ni.. macam kenal je kan mamat ni.. rupa2nye si mike revox.. hai-hoi jela..kecik dunia ni..jumpa salah sorg dari org yg aku kenal, bukan di tempat aku..
2nd last day..
pg shopping dengan kawan2 sekolah rendah...best..haha.. bukan senang nak jumpa. masing2 ada komitmen masing2 .terutamanya aku ni.. biasanya yg tak cukup tu aku la...
cari hadiah kawen untuk member...
gosip2 kisah lalu...
gosip2 kisah kini...
>tba2 aku bergsip kan? hahaha
last day....
pukul 12, pg kenduri kawen kwn kitorg yg kitorg cari hadiah tu.. dah lama tak jumpa die.. abes upsr, aku lgsg x penah jumpa die.. contact pon tak. tba2 die mesej nk kawen, jd aku pon dengan senang hati, pergilah memenuhi jemputan temanku ni...
bile jumpa... tak banya yg aku n kwn2 ni borak..sbb kitorg tak tau nk sembg ape.. rasa kekok.. makan... pg salam.. amik gmabar.. balik... singgah makan cendol n rojak..n aku berkemas untuk balik kl...
jadi...
inilah percutian aku kali ini..haha

1 bunga-bunga cOmeL:

miss hannan said... [reply to comment]

cuti2 ngn family mmg best!!!

CHEMISTRY without CATALYSIS, would be a SWORD without a HANDLE, a LIGHT without BRILLIANCE, a BELL without SOUND.

~love chemistry~

.giRLs DrEaM TEaM.

.giRLs DrEaM TEaM.

.wishlist.

tamat belajar
gaji pertama
konvo
external hard disk
amek lesen
S.E xperia vivaz
my first car
netbook
bola guli
VB team
DSLR
family holiday
Encik P
settle ptptn
...bahagia sampai ke syurga...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...