Al- Baqarah

"Allah tidak membebani seseorang itu melainkan sesuai dengan kesanggupannya."


Thursday, December 31, 2009

.langkawi day 1


Imbas kembali
21 n0v 09


Ar0und 9pm, kit0rg dah kumpul kt dataran selasih. Actually bert0lak pukul 10 tp sbb nk celebrate 4th buffday batch, s0 kit0rg kumpul awal. Tgh2 d0rg sibuk sembang sesame sendiri, aku plak yg risau mcam pecah kepala. 0rg yg sepatutnya aku dah mintak tlg  bawak balik lapt0p aku xdpt dihubungi, n bila c0ntact kwn2 die, d0rg ckp die dah xde kt k0lej. Nmpk mcam dah balik siang td (rupa-rupanya die kt umah pak cik die. N hp die mati, die x sedar sbb anak sedara die berebut nk men hp die.) bertambah lah cuak aku. tP  at last, aku mintak tlg ng syazwan. Thanx to him.



mamam lg bef0re pg.. heheh



benti makan kt mana tah.. aku dah baek punye td0..huhu... 



22 n0v
Day 1


Da sampai ke jeti kuala perlis. Makan r0ti canai. Kuah die memang SUPERB!! Kalau ikutkan rasa sedap kuah tu rsa cm nak tmabh je r0ti canai, tp nt takut plak sakit perut.. naya je..  Pastu naik feri. Ar0und 830 k0t, feri gerak. Budak2 ni semangt nk naik atas feri la nk tgk lautla, nk tgkap gmbar la. tp last2 sume terb0ngkang td0.termasuk la aku.hehehe. separuh perjalanan, aku terjaga, n aku nk naik atas. Jd aku kejutkanla  jig ain tqah ema tni k0t2 di0rg nk ik0t. Tp aku rasa tqah x td0. Die jaga rasanye. Cumanya die xleh kuar sbb 3 0rg yg sebelah die tgh td0!hahahaha.. (tulah sape suh duduk yg paling dlm sekali)
Bile kit0rg da naik, abes menequ 0rg len ikut naik.. haha.. n as usual, bile budak2 2nd ni amek gamb0 memang x hengat r. hahaha

 dlm feri..





N untuk ke tiga kalinya aku menjejakkan kaki ke pulau bebas cukai ni n kaya ng C0KLAT!





Ar0und 945am, we all derived at lagenda permai chalet. Tp malangnya,bilik yg aku dapat tu, sgtla xmemuaskan hati aku. tp terpaksalah terima.
Then tukar baju n terus berlari ke pantai main v0lley n mandi laut.yeay!


kit0rg wt line sendri ni nk men v0ley.k0n0n2 nye r..

timbus jiah ng pasir...

hoho.. cute little star fish.. err.. 0rg  yg pgg p0n cute gak..haha


   s0me f members yg pg langkawi..peace is 2nd!                  
Tp bile balik je bilik,kit0rg xleh masuk. Sbb ade 0rg tgh betulkan air-c0nd (tukar air-c0nd sebenarnya). Memangla pengurus tu ade ckp td tp aku rasa lama la jugak kit0rg g mandi, xknla x siap lg..huhuhu..

Time tu, aku berd0a dlm hati, jgnla ade sape2 tegur aku! especially 0rg2 yg ade kaitan ng chalet tu sbb darah marah aku dah naik smpai kepala. Hangin je rasa tp x sejuk.nak wt cane..huhu..
Tgu punya tgu punya tgu sampai la waktu mkn tgh hari. Aku ng ain belasah je dulu. lapa sejuk marah dah bercmpur baur dah.
Pas abes mkn tgu lagi sampaila tni ckp ade bilik lebih. Ak ng ain terus decide nk tukar bilik.mandi n td0!


Pkul 230, t0pek panggil. Time t0 naik b0at n snorkeling. Mula2 aku rasa malas gile. Maklum r masih penat. D0rg xpe r dah g0lek2 lame. Aku baru je lelap!huhu..tp disebabkan da sewa untuk semua jd terpaksala bangun.
N lagi sekali aku berharap jgn ade 0rg tegur aku.. tp redha ni p buat lawak plak. Huhu.. xpasai2 kena jelling ng aku.huhu.. s0ry reda, angin m0nsun dtg.haha
Satu b0at untuk yg nk sn0rkeling, satu lagi untuk yg xnk. Laju gile b0at tu sbb memang b0at laju k0t. kadang2 abg tu buat drift. Haha..jgn xcaye!  B0at pun ade drift 0k!haha .. aku rasa b0at drift is better than car drift k0t.paling teruk pun lemas je. xde darah2 kal0 excident.. =p

terpaksa pakai bju yg basah sbb xnk rugi baju kering..erk!





ain yg takut naik b0at..hee

b0at yg nk lawan race ng b0at kit0rg..haha


macam dah panjang je.. heheh.. well day 1 at langkawi l0m lg  tamat kt tgh lautan ni.. es0k2 aku smbg lagi.. heheh


6 bunga-bunga cOmeL:

jigs_echizens said... [reply to comment]

sabar jela dok sblh ain tyme lam bot 2...adeh..~

~terataibungaindah~ said... [reply to comment]

biasalah b0dyguard xde gaji..heheh

jigs_echizens said... [reply to comment]

huuh..xdpt nk mnkmati pemndgan laut dgn tenang..~

-yen- said... [reply to comment]

eleh jig's, mane ader aku kaco ko...
:p

jigs_echizens said... [reply to comment]

yela 2...pgang tgn smp ak xley gerak...adeh..~
xdpt ak nk pgang air laut 2..huuh..

dayspa said... [reply to comment]

This post have very nice pictures........

CHEMISTRY without CATALYSIS, would be a SWORD without a HANDLE, a LIGHT without BRILLIANCE, a BELL without SOUND.

~love chemistry~

.giRLs DrEaM TEaM.

.giRLs DrEaM TEaM.

.wishlist.

tamat belajar
gaji pertama
konvo
external hard disk
amek lesen
S.E xperia vivaz
my first car
netbook
bola guli
VB team
DSLR
family holiday
Encik P
settle ptptn
...bahagia sampai ke syurga...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...