Al- Baqarah

"Allah tidak membebani seseorang itu melainkan sesuai dengan kesanggupannya."


Thursday, May 28, 2009

i'm back... =)


Salam…

Hai.. selamat kembali membaca. Dah lama rasanya tak mencoretkan sesuatu di sini. Bila dah balik kampung, internet pun berkampung jugak.

Kali ini aku datang degan suatu segmen baru yana aku nak letakkan dalam blog aku ni. Bila dah duduk rumah, bosan-bosan, laptop jugaklah aku ngadap.segment ni aku namakan ‘d tipical love stories’.

the tipical love stories..

sebab tipical?

Padaku, kisah cinta ni same je. bila satu kisah penceritaan tu bermula, pengakhirannya ada dua. Bersama atau tidak. Yang beza hanyalah pada jalan penceritaannya ,bagaimana ia bermula. Bagaimana ia berakhir, bagaimana di pertengahan cintanya, watak dan yang sewaktu dengannya. At last, seperti yang aku cakap pasangan bercinta ni bersama atau pun tidak.

sebab love story?

Mungkin sbb aku ni masih muda remaja, suka baca novel, pantang tengok cerita cinta dalam tv, ada hero hensem, terus rasa teruja.. oh sweetnye~~

Selain tu memang dari dulu lagi hobi aku ni mengarang. Tapi yang aku karang tu mesti secara tak langsung pasal cinta jugak.. haish bosan! aku pernah try bawak cite selain cinta, tapi x jadi. Mesti tak boleh nak gerak. Tapi dalam bosan2 ni pun aku teruskan jugak. Sebabnye, memang hobi aku.

And one more thing… semua kisah ni aku reka je. dr pengalaman, pemikiran, pembacaan, penglihatan, pengamatan.. kalau ada sebarang persamaan, kebetulan aje.. =)

Aku mula minat bidang2 penulisan ni, dari aku sekolah rendah lagi. Kalau korang ingat lagi, time2 tu famous dengan kisah pengembaraan (zaman2 aku la.. 90an) ala standart cte budak2.. n kebetulan, my 3rd sis rajin pula menulis cte2 camni. Aku selalu curik2 baca dalam buku sekolah dia yang dia dah tak guna. Lama2 aku pun terikut dia. rasa puas bila dapat tulis macam yang aku sendiri nak. Bila masuk sekolah menengah, aku rasa satu penghormatan bila dapat markah tinggi dari cikgu aku ni. Dia sangat cerewet..hoho..Dan kalau diberi pilihan, aku akan pilih karangan yang berbentuk cereka. Karangan fakta adalah pilihan terakhir.

Bahan bacaan aku pulak, bahan yang ringan2.. bahasa yang terlalu sastera kadang-kadang aku sendiri tak paham (salah aku sbb tak byk ilmu. Masih menuntut) bahan2 ilmiah pun aku layan jugak. Tapi mostly aku lebih suka baca novel cinta dr sape2 je n novel thriller dr ramlee awang mursyid. Bila dah dapat satu, memang dah tak bleh buat keje lain. Sebab tu bila dah dekat exam, aku akan jauhkan diri aku dari novel. =p

(tula kot masalah orang macam aku. baca yang ringan2 je)

x kisahla ape yg kite bace tp yg penting kasi manfaat pada kita walaupun sikit. (bace novel pun ade gak mesej die.. hee)


Oklah.. selamat membaca.

Enjoy~ ;)

8 bunga-bunga cOmeL:

AYeEn said... [reply to comment]

selamat kembali!!
=)
heheehe

fadzly extenders said... [reply to comment]

Selamat kembali.. Hehehe gak..

~teratai bunga indah~ said... [reply to comment]

tq2..heee

ayeen!!! benti ngetag..haha

Mak Su said... [reply to comment]

oh.... bidang penulisan. suatu bidang baru yg amat mencabar, bagi maksu

-m3- said... [reply to comment]

yay, penantian sudah berakhir...

tabiat yang hampir sama utk saya...=)
tp perlu change for good...;)

teruskan menulis!

sesungguhnya writing is not a crime.

AYeEn said... [reply to comment]

xnk berhenti...
hahaha...
sy akn tag kak tiena smpai kak tiena wat....hehehe

K.Safwan said... [reply to comment]

love story plak.. ape nih??
zzzz..

hahahaha..
chaiyok2!! :P

~teratai bunga indah~ said... [reply to comment]

mak su... agree!!

m3: thanx for the support.hee

ayeen: jage nanti... nak kena ni.haha

safwan: column baru.

CHEMISTRY without CATALYSIS, would be a SWORD without a HANDLE, a LIGHT without BRILLIANCE, a BELL without SOUND.

~love chemistry~

.giRLs DrEaM TEaM.

.giRLs DrEaM TEaM.

.wishlist.

tamat belajar
gaji pertama
konvo
external hard disk
amek lesen
S.E xperia vivaz
my first car
netbook
bola guli
VB team
DSLR
family holiday
Encik P
settle ptptn
...bahagia sampai ke syurga...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...