Al- Baqarah

"Allah tidak membebani seseorang itu melainkan sesuai dengan kesanggupannya."


Friday, February 15, 2013

...and SHE's always there..


Alkisahnya xdptlah nak menonton cte armored (ni ke eh tajuk dia?) sampai habis, bila kakak tiba-tiba terjaga n nages..ngee..

so.. masuk bilik, on laptop.godek cte lama2...

---

emak salalu tahu bla masa aku rsa nak nagis atau sedang menangis, walaupun time tu terpisah dek pintu  kayu or jauh beratus batu...

dan aku?

mesti akan berlagak kuat, macam tak ada apa-apa..

sebab xnak mak aku risau.. 

aku menangis time dlm pelukan mak aku pun masa mak ng abah nak p haji dulu...
masa lain?

aku hanya hampir2 nak menitiskan air mata je la kot..sbb tu jugaklah, aku xkan peluk mak lama2.. wei..kompemlah banjir..kompem! jgn kata mak aku, kalau org lain, aku tgh sebak, instead of peluk, dorg just usap belakang pon aku, kompem akan bergenang. apatah lagi, peluk aku. mak aku plak.haish...mmg sah akan nangis.

hah! ada!

masa lepas sembahyang raya.. betol2 lepas solat sunat raya tu. salam, cium tangan, peluk sket..hah!masa tu pon xboleh lama.. hehe.. aku sebak nanti.

ni karang, kalau aku peluk mak aku sebelum nak balik penang, mesti mak aku ingat aku ni buang tabiat.hee..

entahlah... bukan xnk kongsi..tp bila dtg bab hati dan perasaan ni, aku x reti nak cite kt mak..padahal aku ni frust berkali2..aku selalu terbayang, ak luahkan kt mak aku. mak aku peluk aku, bg semangat. aku lepaskan semuanya dalam pelukan mak aku. tp setiap kali pon, aku akan berlagak kuat.

ada sekali aku kantoi. tu pon, kebetulan mak aku kol betol2 time aku tgh ngis.dgr je suara mak aku apa lagi!makin menjadi2 la pitching aku..haha

3 4 hari la gak, mak x kol aku sbb mak xnk aku nges lagi. ni pon adik aku yg ckp..

tgk, cnelah aku xcite kt mak aku.nt mak aku risau.huuu..

so biarlah aku tanggung semua selagi aku mampu menanggungnya..

mak, doakan yang baik-baik untuk anak mak ni. terutamanya bab menantu!hehe...moga2 dpt menantu yang dpt menyenangkan hati anak mak, n mak dan abah jugak.. ;)


3 bunga-bunga cOmeL:

nazirulhazwan~ said... [reply to comment]

Alololo. Tp kan.kalau nak nanges nanges je.jgn ditahan tahan. Biala depan mak ke sape ke.ekceli Nanges tak menunjukkan kite lemah pon.tp jgn la nanges selalu sgt macam baby.hee

~atieput3~ said... [reply to comment]

haha..setuju!

kalau mende yg patut sy nges, mmg sy nges la.. so akan rsa lebih lega.. sy mmg softhaerted sket, tgk org sedey, sy pon akan rsa sedey tau..

adam said... [reply to comment]

kunjungan pertama,,,,salam kenal,,,

CHEMISTRY without CATALYSIS, would be a SWORD without a HANDLE, a LIGHT without BRILLIANCE, a BELL without SOUND.

~love chemistry~

.giRLs DrEaM TEaM.

.giRLs DrEaM TEaM.

.wishlist.

tamat belajar
gaji pertama
konvo
external hard disk
amek lesen
S.E xperia vivaz
my first car
netbook
bola guli
VB team
DSLR
family holiday
Encik P
settle ptptn
...bahagia sampai ke syurga...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...